Παρασκευή 22 Οκτωβρίου 2021

Η διολίσθηση, οι πρώην και οι αντιεμβολιαστές

Από την πείρα τόσων χρόνων και τη μελέτη των «διολισθήσεων» των πρώην μελών, στελεχών, φίλων και ψηφοφόρων του ΚΚΕ, εντόπισα στην πρακτική της προετοιμασίας της διολίσθησης, την επίκληση μιας «μικρής διαφωνίας» με το ΚΚΕ, συνήθως ηθικοπολιτικής ή «αρχών» (κατά την ερμηνεία τους), την οποία επικαλούνταν με εμμονικό πείσμα. Ήταν το πρόπλασμα της αναγωγής της σε διαρκώς και πιο διευρυμένα πεδία μεγάλης διαφωνίας. Στο τέλος απορρίπτονταν το ίδιο το ΚΚΕ ως φορέας των ιδανικών που πρέσβευε και αιτιολογούνταν εύκολα η αποχώρηση και καταγγελία (!) του ΚΚΕ, ότι «πρόδωσε τα ιδανικά και τις αρχές του», και αποχωρούσαν, ως πιο επαναστάτες και «αντιστασιακοί», για να δημιουργηθεί κάτι που θα είναι «καλύτερο από  το ΚΚΕ» (!), χωρίς τις αδυναμίες και τα λάθη του!

 

 Και φυσικά, λίγο χρόνο μετά αποκαλύπτονταν ότι δεν είχαν κατά νου τίποτα «καλύτερο από  το ΚΚΕ» αλλά μόνο την «ιδεολογία» του αρνητή με τη γοητεία του «πρώην»! Τι είναι «πρώην»; Τα πάντα! οπορτουνιστής, ρεφορμιστής, αριστεριστής, αντιεξουσιαστής, ΚΚΕ εσ. ΣΥΝασπισμός, ΣΥΡΙΖΑίος βουλευτής ή υπουργός, ΠΑΣΟΚος οπαδός, βουλευτής ή υπουργός, ακόμη και ΝΔημοκράτης οπαδός ή υπουργός!

 

 Στις «πλατείες» ζήσαμε το αταξικό κίνημα «σκίστε τα μνημόνια» και είδαμε την κατάληξή του. Το κίνημα χάθηκε κι έγινε Λερναία Ύδρα πολλών κινήσεων και κομμάτων, όλα στην αγκαλιά του συστήματος. Το ΚΚΕ δεν έπεσε στον αταξικό μύλο τους και δικαιώθηκε.

 Τώρα έχουμε το αταξικό αντιεμβολιαστικό κίνημα. Δυστυχώς κάποιοι που φέρονται ως «φίλοι του ΚΚΕ» ανέλαβαν εργολαβικώς στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης να κατηγορούν το ΚΚΕ για τις θέσεις του για τον εμβολιασμό. Είναι η αρχική «μικρή διαφωνία»! Το κατηγορούν, μαζί με απρόσκλητους άλλους πρώην, με το ίδιο εμμονικό πείσμα όπως τότε στις πλατείες, γιατί δεν συγχωνεύεται στον δικό τους αταξικό αντιεμβολιαστικό  μύλο.

Προφανώς, για κάποιους από αυτούς, το επόμενο βήμα θα είναι η αποχώρηση από «φίλοι του ΚΚΕ» και η καταγγελία του! Είναι γι αυτούς προϋπόθεση και δήλωση διαθεσιμότητας στο σύστημα με οποιαδήποτε «αριστερή» ή μη μορφή.

 Τα επόμενα βήματα είναι γνωστά. Και αυτή η Λερναία Ύδρα θα γεννήσει τα ίδια τέκνα που γέννησε και η «πλατεία», αν και σε πολύ μικρότερο βαθμό.

 

Κρίμα.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου