Σάββατο 2 Οκτωβρίου 2021

Η κυβέρνηση, η καταδίκη της βίας και οι επαναστάτες του ‘21

Από χρόνια, αλλά με ένταση πρόσφατα, η κυβέρνηση και ιδίως το υπουργείο Παιδείας προσπαθεί να μετατρέψει σε δόγμα καθοσιώσεως το γνωστό

 «καταδικάζουμε τη βία απ’ όπου κι αν προέρχεται»! Από κοντά κάθε είδους παπαγαλάκια εξισώνουν την αναγκαστική βία διεκδίκησης του δικαίου με τη βία της εξουσίας και των παραφυάδων αυτής για τη διατήρηση της αδικίας και της εκμετάλλευσης ανθρώπου από άνθρωπο..

 

 Με δεδομένο ότι εορτάζουμε, με πολλά κυβερνητικά «ταρατατζούμ», τα 200 χρόνια από την επανάσταση του ’21, αυτή η συνεχής επανάληψη του δόγματος ισοδυναμεί με ύμνο στην αντεπανάσταση, με ύμνο στην Ιερά Συμμαχία του Μέτερνιχ που διακήρυξε την καταδίκη κάθε επανάστασης, κάθε βίας που θα ανέτρεπε την καθεστηκυία τάξη, η οποία επιβλήθηκε με αίμα και βία σε βάρος των λαών και της (τότε) επαναστατικής αστικής τάξης.

 Τι άλλο μπορεί να σημαίνει το δόγμα της κυβέρνησης από καταδίκη της βίας της Επανάστασης του ’21, της βίας των ηρώων επαναστατών, του Κολοκοτρώνη, του Καραϊσκάκη, του Νικηταρά του Παπαφλέσσα…

 Όταν καταδικάζεις τη βία από όπου και αν προέρχεται διδάσκεις στα παιδιά να καταδικάσουν και την αναγκαία και δίκαια βία της Ελληνικής Επανάστασης! Γιατί πως αλλιώς οι σκλαβωμένοι Έλληνες θα αντιμετώπιζαν τον Κατακτητή, με παρακλήσεις στον Θεό;


  Εννοείται βέβαια ότι μαζί με τη βία των επαναστατών του ’21 καταδικάζεται και η βία των ανταρτών της κατοχής, αφού όπως έλεγαν οι αστοί, η βία των ανταρτών… φέρνει τη βία των κατακτητών!!!

 Και τέλος, και πάνω απ όλα, καταδικάζεται η μελλοντική βία του λαού και της εργατικής τάξης που είναι η εκμεταλλευόμενη, αλλά παράλληλα επαναστατική τάξη, το υποκείμενο της νέας επανάστασης. Αυτό κυρίως στοχεύουν.

 Όπως βλέπουμε αυτοί είναι ικανοί να καταδικάσουν τον Κολοκοτρώνη γιατί είπε «φωτιά και τσεκούρι στους προσκυνημένους» για να υπονομεύσουν την επανάσταση του μέλλοντος με το δόγμα καταδίκης της βίας, ανεξαρτήτως αν αφορά βία διεκδίκησης δικαίου.

 Ξέρουν πολύ καλά τι κάνουν, αλλά από δω και πέρα όποιος πονηρός ή αφελής θα λέει τη γελοιότητα   «καταδικάζω τη βία απ’ όπου κι αν προέρχεται» καλά θα κάνουμε να του θυμίζουμε ότι αυτό σημαίνει καταδίκη των ηρώων επαναστατών του ’21, των ηρώων της Εθνικής Αντίστασης και των σημερινών αγωνιστών για το μεροκάματο και τη ζωή, και της δική του ζωής.

 Αλήθεια η κα Γ. Αγγελοπούλου, των 200 ετών, δεν θα παρέμβει να τους μαζέψει λίγο γιατί ευθέως προβοκάρουν το περιεχόμενο και το νόημα της Επανάστασης του ’21; Δεν βλέπει ότι νοηματοδοτούν και την καταδίκη της Ελληνικής Επανάστασης; Ή μήπως την ενοχλώ;

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου