Παρασκευή 24 Σεπτεμβρίου 2021

Η Efood και το ηφαίστειο της εργατικής τάξης

-«Ε, και τι έγινε που κάνουμε διαδηλώσεις και απεργίες; Αφού τίποτα δεν γίνεται»!

 -«Το ΚΚΕ καλύτερα να πάψει τις μεγαλοστομίες ότι «ο νόμος θα μείνει στα χαρτιά» γιατί γελοιοποιείται».

 Οι εργαζόμενοι της efood έκαναν σκόνη με μια μεγαλειώδη κινητοποίηση το νόμο του εργοδότη που μόλις πρόσφατα πήρε προαγωγή απόλυτου κυρίαρχου! Τον έκαναν «σκέτο χαρτί»!

 


 Έχοντας την αλληλεγγύη της εργατικής τάξης και του λαού και κλείνοντας τα αυτιά τους στις παραπάνω μοιρολατρικές σειρήνες, κατάφεραν να κερδίσουν!

 

 Το πρόβλημα τώρα  δεν είναι οι μοιρολάτρες ούτε οι νόμοι του κεφαλαίου. Το πρόβλημα αλλάζει πλευρά γιατί μπορεί η νίκη των εργαζομένων της efood να αποτελέσει το παράδειγμα, την σταγόνα που ξεχειλίζει η αγανάκτηση ή και την κορυφή ενός ηφαιστείου που απειλεί να εκραγεί και να κάψει το αντιδραστικό οικοδόμημα που χρόνια έκτιζαν με τις νομοθεσίες τους και να τις κάνουν όλες… «χαρτιά»! Αυτό φοβούνται. 

Γιατί το παράδειγμα μπορεί (και πρέπει) να έχει πολλαπλασιαστικά αποτελέσματα στην εργατική τάξη και στον λαό.  

Γιατί η εργατική τάξη είναι από χρόνια ένα ηφαίστειο με τεράστιες συμπιεσμένες δυνάμεις που κανένας δεν ξέρει πότε θα εκραγούν. Αυτός είναι ο τρόμος τους.

 Κι αν διαβάσατε την ανακοίνωση της efood, είναι γραμμένη με εντολή να παρουσιάσει τη νίκη των εργαζομένων ως «νίκη όλης της επιχείρησης... κεφαλαίου και εργασίας» (!) γιατί δήθεν οι εργαζόμενοι της δίδαξαν πως θα γίνει καλύτερη και παραγωγικότερη με επενδύσεις στο ανθρώπινο δυναμικό!!! Απαγορεύτηκε κάθε λέξη που θα προκαλούσε τους εργαζόμενους και τον λαό. Ας το σημειώσουν αυτό οι εργαζόμενοι γιατί δεν είναι τίποτα άλλο παρά μια ακόμη παγίδα.

 

 Και πίσω από την πορεία έτρεχαν τα όργανα βίας του κράτους για να μη χάσει τη μπάλα η αστική τάξη και πληρώσει ακριβά το "λάθος" ενός μέλους της!

 

 

Η efood μετατρέπει όλες τις συμβάσεις των διανομέων της σε αορίστου χρόνου

https://www.eea.gr/arthra-eea/i-efood-metatrepi-oles-tis-simvasis-ton-dianomeon-tis-se-aoristou-chronou/

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου