Πέμπτη 7 Ιουνίου 2018

Παιχνίδια ιμπεριαλιστών και Τουρκία


Η Τουρκία ματαίωσε,  λέει, την αγορά των S400 και κλείνει ξανά προς το ΝΑΤΟ και τους Αμερικανούς. Ανατρέπει ξανά τις ισορροπίες.






Το πιο λογικό είναι να αλλάξει και πάλι προσανατολισμό. Και να επανέλθει σε αυτούς που στηρίζουν πάντα τη δικτατορία της αστικής τάξης της Τουρκίας σε βάρος του Τουρκικού και των γειτονικών λαών.



Στη σύγκρουση Ρώσων και Αμερικανών, ο μεσαίος ιμπεριαλιστής (Τουρκία) μάλλον δεν μπορεί να παραστήσει τον ισότιμο. Δεν μπόρεσε να σηκώσει τα βάρη της αντιπαράθεσης σε οικονομικό, στρατιωτικό και πολιτικό επίπεδο με τους συμμάχους του ΝΑΤΟ, αν πραγματικά είχε ποτέ τέτοια. Μπορεί όμως να διαπραγματεύεται και να κερδίσει σε βάρος των γειτόνων. Δεν θα παρατήσει ένα ρόλο διπλού παιχνιδιού που αποφέρει κέρδη.



Για όσους έτριβαν τα χέρια τους που ο Ερντογάν ήταν με τους Ρώσους, υπολογίζοντας ότι θα έχει η Ελλάδα τη στήριξη των Αμερικανών κατά της Τουρκίας, ας αρχίσουν να σκέφτονται και το αντίθετο. Κανένας δεν ξέρει τι ανταλλάγματα εξασφάλισε η Τουρκία, στην πρόσφατη επίσκεψη Τσαβούσογλου στις ΗΠΑ, για να κάνει αυτή τη στροφή. Σταδιακά θα τα δούμε. Δεν αποκλείεται να δούμε σωρεία "διευκολύνσεων" στην Τουρκία σε διάφορα γεωπολιτικά θέματα, πχ εκχώρηση λόγου στη Β. Συρία, στις ΑΟΖ, στις υφαλοκρηπίδες, στην Κύπρο κ.α. Πάντως χαμένη απέναντι στην Ελλάδα, η οποία τα δίνει όλα ξεπουλώντας στο ΝΑΤΟ και την ΕΕ λαό και χώρα, δεν πρόκειται να βγει.



Για την ιστορία. Όταν οι δυτικοί ιμπεριαλιστές, που έβαλαν την Ελλάδα να κάνει τη Μικρασιατική Εκστρατεία για να πάρουν τα πετρέλαια της Μοσούλης, τα βρήκαν με τον K. Ατατούρκ, κυριολεκτικά ανέτρεψαν τους όρους του πολέμου έκοψαν κάθε προμήθεια πολεμικού υλικού, κι έφτασαν στο σημείο να κόβουν τα χέρια των προσφύγων που προσπαθούσαν να σωθούν ανεβαίνοντας στα πλοία τους!



Τι θα γίνει τώρα που η Τουρκία έχει αμυντικό προϋπολογισμό 3-4 φορές μεγαλύτερο από την Ελλάδα, με μεγάλες συμπαραγωγές, νέες κατασκευές οπλικών συστημάτων κ.α.;



Συμπέρασμα: Καμιά εμπιστοσύνη, κανένας συμβιβασμός με τους ιμπεριαλιστές. Οι λαοί μόνο να χάσουν έχουν από αυτούς.

Το έχουμε πει πολλές φορές, ότι αν η Τουρκία αλλάξει, με οποιοδήποτε τρόπο, πολιτική, θα κεφαλαιοποιήσει μεγάλα κέρδη από αυτά που θέτει σήμερα και δήθεν τους αντιστέκονται οι Αμερικανοί και η ΕΕ. Με τέτοιες αυταπάτες στηρίζουν οι εδώ αναλαυτές και κυβερνητικοί, τα ιμπεριαλιστικά σχέδια του ΝΑΤΟ και στο τέλος ο λαός μας βγαίνει πάντα χαμένος όπως και οι γύρω λαοί.



Άντε τώρα η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ να πανηγυρίσει που εκτελεί ενσυνείδητα το πρόγραμμα εγκλωβισμού της ΠΓΔΜ (μαζί με άλλες χώρες των Δ. Βαλκανίων) στο ΝΑΤΟ και στην ΕΕ, μιλώντας τάχα πως λύνει το όνομα! Ποιό όνομα; Εδώ προωθείται η οργάνωση πολέμου των ιμπεριαλιστικών δυνάμεων κι εμείς κάνουμε πως λύνουμε το όνομα της ΠΓΔΜ μη τυχόν και την "πάρουν" οι Ρώσοι ή οι Τούρκοι;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου