Τετάρτη 13 Μαρτίου 2013

Κυρία, εσείς γιατί δεν γίνατε «Ωνάσηδα»;





Η Μαρίνα έγραψε στο φ/β:
«...τώρα που τους τέλειωσε η καπιταλιστική προπαγάνδα (γίνε και συ πλούσιος,μπορείς),αγόρασε την ''ελευθερία'' της επιλογής σου σε παπούτσια nike,ρούχα miss sixtie,φάε και ένα σκασμό big macs)και ενεφάνη για ποια ελευθερία μας μιλούσαν, τώρα μας το γυρίζουν σε εθνοσώσιμο ΞΑΝΑ».

Αχ, βρε Μαρίνα την ίδια σκέψη έκανα σήμερα κι εγώ αναθυμούμενος την προπαγάνδα, όχι την πρόσφατη, αλλά της δεκαετίας του… ’50!

Τότε λοιπόν μας μόρφωναν εθνικοφ(ρ)ονικά και μας έκαναν και σχετική… πολιτική οικονομία.

Να το μάθημα που θυμήθηκα: «Όλοι μπορούμε να γίνουμε Ωνάσηδες»!

Έλεγε λοιπόν η δασκάλα:

 
«Παιδιά μου στην Ελλάδα μας όλοι είμαστε ελεύθεροι. Εντελώς ελεύθεροι. Άρα είμαστε ελεύθεροι να γίνουμε και σαν τον Ωνάση. Μη κοιτάτε που τώρα είστε φτωχοί. Και ο Ωνάσης ήταν φτωχός αλλά έγινε ο πλουσιότερος άνθρωπος του κόσμου. Ξεκίνησε με λίγα δολάρια και έκανε τον μεγαλύτερο στόλο πλοίων της Γης.
Κι εσείς μπορείτε να γίνεται σαν τον Ωνάση αρκεί να θέλετε. Δεν υπάρχει κανένας να σας εμποδίζει, είστε πλήρως ελεύθεροι.
Είναι κανένας που μπορεί να μου πει ότι κάποιος δεν τον αφήνει να γίνει πλούσιος; Ποιος δεν σας αφήνει να γίνεται κι εσείς πλούσιοι;
(σιωπή από κάτω)
Άρα είστε ελεύθεροι να γίνετε Ωνάσηδες, αρκεί να το θέλετε.
Και τώρα το συμπέρασμα. Στην Ελλάδα όλοι είμαστε ελεύθεροι να γίνουμε Ωνάσηδες. Όποιος δεν γίνεται φταίει αυτός και μόνο αυτός διότι είναι ελεύθερος να κάνει κάτι και δεν το κάνει. Αν όλοι σκεφτόμασταν σωστά και αξιοποιούσαμε την ελευθερία που έχουμε στην Ελλάδα δεν θα υπήρχαν άνεργοι, φτωχοί, μετανάστες και ζητιάνοι. Όλοι θα ήμασταν πλούσιοι. Άρα αυτό που πρέπει να ξέρουμε είναι πως οι φτωχοί είναι εξ αιτίας τους φτωχοί, οι άνεργοι είναι τεμπέληδες και δεν θέλουν να κουραστούν για να γίνουν Ωνάσηδες, οι μετανάστες φεύγουν στη Γερμανία γιατί δεν θέλουν να κουραστούν για να γίνουν κάποιοι. Αυτοί δεν είναι σωστοί Έλληνες γιατί δεν θέλουν να δοξάσουν την Ελλάδα όπως ο Ωνάσης»

 
Είπα ψιθυριστά: Κυρία εσείς γιατί δεν γίνατε «Ωνάσηδα»;

Με άκουσε που να πάρει! Μια σφαλιάρα και κατάλαβα ότι έκανα λάθος ερώτηση σε λάθος χρόνο και με λάθος λέξη. Οι άλλοι σιώπησαν και σκέφτηκαν ότι αν δεν γίνουν Ωνάσηδες θα φταίνε αυτοί και μόνο για τη φτώχεια τους και αν είναι άνεργοι είναι τεμπέληδες και αν γίνουν μετανάστες είναι ανθέλληνες γιατί δεν θέλουν να γίνουν Ωνάσηδες! Ότι και να κάναμε δηλαδή εκτός του να γίνουμε Ωνάσηδες θα ήμασταν ένοχοι μέχρι και ανθέλληνες. 



Έτσι κάποιοι άνθρωποι από μικροί κουβαλάνε την ενοχή για όλα τα βάσανά που τους φέρνει το σύστημα και ψηφίζουν την εξουσία του μη έχοντας τι άλλο να δώσουν για να εξιλεωθούν για τον ανθελληνισμός τους που δεν έγιναν Ωνάσηδες! Παράλληλα  προσεύχονται και στον Θεό να τους συγχωρέσει αυτή τη βαριά αμαρτία τους! Μέχρι… μέχρι που το σύστημα αυταποκαλύπτεται με το σκληρό πρόσωπο της κρίσης, της ανεργίας και  της εκμετάλλευσης και όλοι καταλαβαίνουν πως ο βασιλιάς είναι γυμνός!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου