Σάββατο 16 Μαρτίου 2013

ΜΕΙΩΝΕΤΑΙ ΚΑΤΑ 50% Η ΕΤΗΣΙΑ ΕΙΣΦΟΡΑ ΓΙΑ ΤΑ ΝΑΥΤΙΛΙΑΚΑ ΓΡΑΦΕΙΑ





Δεν έχουν τέλος οι παροχές της κυβέρνησης προς τους εφοπλιστές και γενικά στο μεγάλο κεφάλαιο. Ακόμη και τους ελάχιστους φόρους που του επιβάλλει τους μειώνει! Το ποιος όμως πληρώνει τις απαλλαγές αυτές, εν μέσω κρίσης, το ξέρουμε καλά.


 

Η είδηση λέει: μειώνονται κατά 50%, με τροπολογία που κατατέθηκε στη Βουλή, οι συντελεστές της ετήσιας εισφοράς που καταβάλλουν τα ναυτιλιακά γραφεία και οι αλλοδαπές πλοιοκτήτριες εταιρείες με γραφεία στην Ελλάδα. Αυτό το αντικαθιστούν με επιβολή φόρου 10% στους μερισματούχους.  Οι απώλειες, λέει, θα είναι 7,75 εκ. ευρώ. Δηλαδή αυτοί, όλος ο φόρος που πλήρωναν το χρόνο ήταν 15,5 εκ ευρώ! Και αυτό το μειώνουν! Όπως δε αναφέρεται στην τροπολογία, είναι γνωστή η απώλεια αλλά όχι το έσοδο από το 10%! Είναι φυσικό αυτό αφού μάλλον δεν θα εισπράξουν τίποτα από μερισματούχους που κατοικοεδρεύουν στο Λονδίνο ή στα νησιά… Κεϊμάν!



Το ερώτημα της κυβέρνησης είναι πάντα καταλυτικό σε τέτοιες περιπτώσεις: «θέλουμε ή δεν θέλουμε επενδύσεις»; Την απάντηση την δίνει πάντα μόνη της: «θέλουμε»!



Αφού μόνη απαντάει, μετά πλήρως νομιμοποιημένη από την απάντησή της(!) νομιμοποιεί και οποιοδήποτε μέτρο λαμβάνει. Η ίδια λογική με την οποία δικαιολογούν κάθε μέτρο επιβολής εξοντωτικών φόρων για την αποπληρωμή του χρέους και την… «σωτηρία της πατρίδος»  ισχύει και εδώ. Μόνη καθορίζει και μόνη νομιμοποιεί κάθε μέτρο.

 
Έτσι αυθαίρετα με τα γελοία αυτά επιχειρήματα επιβάλει στο λαό καθόλου γελοία εξοντωτικά μέτρα. Στους εφοπλιστές απαλλαγές, στο λαό τα βάρη τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου