Κυριακή 6 Ιανουαρίου 2013

Νεοφιλελεύθερος φασισμός

  
Αυτό που έκαναν κάποτε τα γερμανικά μονοπώλια με τους κρατούμενους των στρατοπέδων συγκέντρωσης τους οποίους εκμεταλλεύονταν την τζάμπα εργασία τους, τώρα  ένας πούρος νεοφιλελεύθερος, ο κύριος (!) Πέτρος Δούκας, πρώην υφυπουργός και αξιότιμο στέλεχος της καπιταλιστής κοινωνίας, το προτείνει και πριν έρθει ο φασισμός. Να δουλεύουν τζάμπα οι εργαζόμενοι για το δημόσιο και για τις επιχειρήσεις! Έτσι ο φασισμός και ο νεοφιλελευθερισμός ανταμώνουν με τον καπιταλισμό και το ένα ενισχύει το άλλο σε αγαστή κοινή πορεία. 

 



Θαυμάστε τον!




«ΙΙ. ΤΙ ΠΡΟΤΕΙΝΩ

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ‘ΔΩΡΕΑΝ’ ΕΡΓΑΣΙΑΣ// ΤΑΞΙΑΡΧΙΕΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ: Όλοι οι άνεργοι να κληθούν να δουλέψουν όπου τους χρειάζεται η Πολιτεία, η Τοπική Αυτοδιοίκηση και ο Ιδιωτικός Τομέας.
Από το να μαζεύουν ελιές (χιλιάδες τόνοι παραμένουν αμάζευτες), ή άλλα αγροτικά προϊόντα, να καθαρίσουν τις παραλίες ή δρόμους, να φυτέψουν δένδρα, να κάνουν βοηθητικές εργασίες σε τεχνικά έργα.
Ταυτόχρονα, να ζητηθεί από τις επιχειρήσεις αν θα τους ενδιέφεραν κάποιοι εργάτες, ή υπάλληλοι για 3 μήνες εντελώς δωρεάν!

»Γιατί λέω εντελώς δωρεάν;
Γιατί οι περισσότερες επιχειρήσεις είναι καταχρεωμένες και δεν μπορούν να πληρώσουν! Απ´ την άλλη πλευρά, είναι σημαντικό οι άνεργοι να ξετριφτούν, να μπούνε σε κάποια δράση, έστω και ταπεινή.
Παράλληλα, θα βγει και κάποιο επωφελές έργο. Το ένα θα ανατροφοδοτεί το άλλο! Η παραγωγή κάποιου έργου θα δημιουργήσει ευκαιρίες και ανάγκη και ζήτηση για περισσότερο έργο»!



Δεν μας δουλεύει μην αυταπατάσθε. Προετοιμάζει το μελλοντικό μοντέλο του συστήματος. Ο νεοφιλελευθερισμός είναι γνήσιο τέκνο του καπιταλισμού και ανταμώνει με το άλλο τέκνο του τον φασισμό για να τον υπηρετήσει.


Προτάσεις  του Π.Δ. στην άμεση υπηρεσία των μεγαλο-καπιταλιστών:


-Όλοι οι νέοι και οι νέες από 17-23 ετών να ενταχθούν σε προγράμματα μαθήτευσης (apprenticeship) στα εργοστάσια και τις βιομηχανικές μονάδες της χώρας (όχι σε γραφεία) για δύο καλοκαίρια. Με αμοιβή μόνο χαρτζηλίκι για οδοιπορικά και φαγητό (περίπου σαν τα ζώα δηλαδή!)
-Αποποινικοποίηση των ακάλυπτων επιταγών. 
-Κατάργηση του πιστοποιητικού φορολογικής ενημερότητας.
-κατάργηση του πόθεν έσχες.
-Ελεύθερο επαναπατρισμό κεφαλαίων από το εξωτερικό.
-Σταδιακή μείωση των φορολογικών συντελεστών στις επιχειρήσεις.
-Κατάργηση των απαγορευτικών διατάξεων σχετικά με τις επενδύσεις από offshore εταιρείες.
-Οι κλαδικές και πανελλαδικές συμβάσεις καταδικάζουν τις περισσότερες στην κατάρρευση. Κάθε επιχείρηση να αποφασίζει πόσο μπορεί να πληρώσει και πόσο προσωπικό πράγματι χρειάζεται.
-Οι απεργοί να μην μπορούν να κλείνουν τους χώρους εργασίας τους και να παρακωλύουν την προσέλευση σε όσους θέλουν να δουλέψουν.
-Απελευθέρωση των ωραρίων εργασίας για όλα τα καταστήματα, χωρίς να μπορούν οι Ενώσεις τους να επιβάλλουν άλλη τάξη πραγμάτων.
-Για κάθε νέα επένδυση να επιτρέπεται στον επιχειρηματία να μπορεί ο ίδιος να καθορίσει τις αποσβέσεις που θα καταγράψει.
-Κίνητρα για την κατασκευή μικρών ιδιωτικών αεροδρομίων.
-Χορηγία Ελληνικής ιθαγένειας σε όσους επενδύουν 2 εκατομ.

Τα σχόλια είναι περιττά. Ο άνθρωπος πάντρεψε την καπιταλιστική αγριότητα, τον νεοφιλελευθερισμό και τον φασισμό κατά τον καλύτερο τρόπο σε βάρος των εργαζομένων.

Άξιος ο μισθός του!


Η βάση των ιδεών του κ. Πέτρου Δούκα.



Ο πατριάρχης του νεοφιλελευθερισμού Φ. Α. Χάγιεκ διδάσκει.



Διαβάζοντας το «Ευαγγέλιο» του νεοφιλελευθερισμού, «ΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΤΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ» του Φ. Α. Χάγιεκ, που θεωρείται πατριάρχης του, παρατηρούμε μερικά απίστευτα αξιώματα που παραπέμπουν ευθέως σε φασιστικές και ταξικές-ρατσιστικές λογικές. Να μερικά από αυτά:



«Αξιώματα» του Χάγιεκ:

 -Η μείωση του μισθού απελευθερώνει τους μισθωτούς από τη καταναλωτική δουλεία.
-Χωρίς τους πλούσιους οι φτωχοί θα ήταν… πιο φτωχοί!
-Η μεταβίβαση του πλούτου στις ίδιες οικογένειες, εξασφαλίζει τη μεταβίβαση ικανότητας και εξυπνάδας.
-Όταν στη κοινωνία ισχύει ο κανόνας της πλειοψηφίας, έχουμε στασιμότητα και παρακμή του πολιτισμού.
-Όταν δεν περιορίζουμε τη δημοκρατία, κινδυνεύουν και η δημοκρατία και η ελευθερία.
-Η ρωμαϊκή αυτοκρατορία κατέρρευσε γιατί από τον δεύτερο αιώνα μ.Χ. επικράτησε ο... κρατικός σοσιαλισμός.
-Η αναδιανομή του πλούτου υπέρ των φτωχών αυξάνει τη φτώχεια τους γιατί αποδυναμώνει τους πλούσιους που είναι οι μόνοι ικανοί να παράγουν πρόοδο και αύξηση του πλούτου.
-Οι αποφάσεις της πλειοψηφίας δεν είναι υπερατομική σοφία αλλά υποχρεωτικά κατώτερες από τις αποφάσεις τις οποίες θα έπαιρνε μια ευφυής ομάδα (μειοψηφία καπιταλιστών) που ρισκάρει.
-Η επιβολή της θέλησης της πλειοψηφίας καταστρέφει τις δυνάμεις αυτοδιόρθωσης μιας ελεύθερης κοινωνίας.
-Η ελευθερία των μισθωτών εξαρτάται από την ύπαρξη μιας ομάδας ατόμων (καπιταλιστών) των οποίων η θέση είναι διαφορετική από τη δική τους.
-Μια κοινωνία στην οποία όλοι οι πνευματικοί, ηθικοί και καλλιτεχνικοί ηγέτες ανήκουν στην τάξη των μισθωτών, στερείται την ελευθερία αποφάσεων ευγενών επιστημόνων όπως ο Δαρβίνος και ο Μακόλεϊ, ο Γκρόουτ και ο Λούμποκ…
-Η όποια σπατάλη πλούσιων αέργων (τεμπέληδων) είναι παντού το τίμημα της ελευθερίας.
-Η επιτυχής χρήση της αεργίας χρειάζεται σκαπανείς οι οποίοι αφιέρωσαν όλον τον χρόνο τους στην τέχνη της ζωής (τεμπελιάς).
-Ο πλούτος των καπιταλιστών ούτε παίρνεται ούτε παρακρατείται από τους υπόλοιπους ανθρώπους. (Πέφτει από τον ουρανό!!!)
-Η απειλή λιμοκτονίας δεν υποχρεώνει τον εργαζόμενο να αποδεχτεί μια δυσάρεστη εργασία με πολύ χαμηλό μισθό, ούτε για αυτό εξαναγκάζεται από τον εργοδότη ή κάποιον άλλο.
-Κανείς δεν μπορεί να επιτίθεται στην προσωπική ιδιοκτησία (των μέσων παραγωγής) και ταυτοχρόνως να λέει ότι εκτιμά τον πολιτισμό.
-Οι πολιτικές που ευνοούν την απόκτηση ιδιόκτητης κατοικίας από εργαζόμενους, τους μετατρέπουν σε σκλάβους γιατί αυτή παρεμποδίζει την ελευθερία τους να μετακινούνται εκεί που επενδύει το κεφάλαιο.
-Η προοδευτική φορολογία των μεγάλων κερδών είναι μισητή αυθαιρεσία που επιβάλει, δια της δημοκρατίας, η πλειοψηφία των φτωχών στους πλουσίους.
-Η αποκήρυξη των συνδικάτων και του δικαιώματος απεργίας από τους εργαζόμενους ενισχύει την ελευθερία.
-Η δημοκρατία κινδυνεύει από την εργατική πλειοψηφία.
-Η γνώμη των εργαζομένων για την ελευθερία και δημοκρατία έχει μειωμένη αξία γιατί δεν μπορούν να σκέφτονται ελεύθερα δεδομένου ότι η καθημερινή δράση τους υποτάσσεται στους σκοπούς του εργοδότη.
-Είναι δυστύχημα που στις ΗΠΑ οι αντιμονοπωλιακοί νόμοι δεν θεωρούν ευθέως τα συνδικάτα μονοπώλιο για να τους επιβληθούν αντιμονοπωλιακές κυρώσεις.
-Οι εξουσίες που δόθηκαν στα συνδικάτα απειλούν σοβαρά ολόκληρη τη βάση της ελεύθερης κοινωνίας.
-Τα συνδικάτα θα μπορούσαν να κάνουν απείρως μεγαλύτερη ζημιά από αυτή που κάνουν αν δεν υπήρχαν οι ρεφορμιστές ηγέτες.
-Οι δραστηριότητες των συνδικάτων μειώνουν αναγκαστικά την παραγωγικότητα της εργασίας συνολικά και επομένως το γενικό επίπεδο των πραγματικών μισθών.
-Στις χώρες με πολύ ισχυρά συνδικάτα το γενικό επίπεδο των πραγματικών μισθών είναι χαμηλότερο.
-Θα ήταν εξαιρετικά επιθυμητή κατάσταση, αν οι εργάτες δεν θεωρούσαν αναγκαίο να σχηματίζουν συνδικάτα.
-Η κοινωνική ασφάλιση είναι καταναγκασμός και άρα εχθρός της δημοκρατίας και της ελευθερίας.
-Η ελευθερία απειλείται όταν δίνονται στην κυβέρνηση αποκλειστικές εξουσίες να καθιερώνει υπηρεσίες όπως της κοινωνικής ασφάλισης.
-Η σύνταξη είναι καταλήστευση της νεότερης γενεάς.

«Νομοτέλειες»

• Η δημοκρατική διεύρυνση της παιδείας αυξάνει ευθέως τους κινδύνους για τη παιδεία.
• Το εύρος της ελευθερίας είναι αντιστρόφως ανάλογο του εύρους της δημοκρατίας.
• Η εξαφάνιση της ανεργίας είναι ευθέως ανάλογη της «εξαφάνισης» του μισθού.
• Η συσσώρευση πλούτου σε λίγα χέρια είναι ευθέως ανάλογη της προόδου.
• Οι καινοτομίες αυξάνονται ευθέως ανάλογα με τους πλούσιους και τους τεμπέληδες.
• Η διεύρυνση της ελευθερίας είναι αντιστρόφως ανάλογη της διεύρυνσης των συνδικαλιστικών δικαιωμάτων.


Τα παραπάνω φαίνονται απίστευτα; Και όμως, γραμμένα και είναι «τεκμηριωμένα» ένα- ένα στο βιβλίο του νομπελίστα Χάγιεκ!

2 σχόλια:

  1. Για να βοηθήσω στον προβληματισμό,μήπως κλείνει και το μάτι σε "βαρώνους επεν-γδυτές" ?
    "ελάτε να ξεπλύνετε χωρίς εργατικό κόστος" ή "μπάτε σκύλοι αλέστε κι αλεστικά μη δίνετε"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. gazarin, έτσι και χειρότερα. Η βαθιά ψυχή του κεφαλαίου είναι πολύ πιο μαύρη, απλώς μας την εμφανίζουν γκρίζα ή πολύχρωμη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή