Κυριακή 20 Ιανουαρίου 2013

Όσο χειρότερα για τους εργαζόμενους τόσο καλύτερα για το ΔΝΤ!



Δεν έχει στεγνώσει ακόμη το μελάνι από την καταιγίδα μέτρων και νόμων στραγγαλισμού των δικαιωμάτων και του εισοδήματος των εργαζόμενων τάξεων και στρωμάτων της χώρας με πρώτους την εργατική τάξη και τους συνταξιούχους και έρχεται το ΔΝΤ, με έκθεσή του, να μιλήσει για νέα μέτρα! Νέα μέτρα όχι μετά από αυτά του 3ου μνημονίου αλλά και πάνω σε αυτά! Μόνο που το λέει «με τρόπο»: «Αν αποτύχουν τα μέτρα» που το ίδιο με την τρόικα επέβαλλαν!  Είναι πάντα αυτή η μαγική συνταγή. Εμείς αποτυχαίνουμε εσείς πληρώνετε. Κάθε αποτυχία είναι μια νέα ευκαιρία! Κάθε νέο μέτρο που χειροτερεύει τη θέση του λαού είναι η οδός της επιτυχίας του ΔΝΤ! 

Συμπέρασμα: Όσο χειρότερα για τους εργαζόμενους και το λαό τόσο καλύτερα για το ΔΝΤ.

Η τακτική της τρόικας και του ΔΝΤ είναι γνωστή. Μας λένε πριν παρθούν τα μέτρα ότι είναι ο μοναδικός δρόμος σωτηρίας για να πάρουμε τη δόση μας.     Η κυβέρνηση το παίρνει αυτό και το μεταλλάσσει λίγο λέγοντας ατελείωτες φορές ότι «αυτά θα είναι τα τελευταία μέτρα»! Μετά από αυτά βγαίνουμε στην… ανάπτυξη!  

Μόλις λαμβάνονται τα μέτρα πανηγυρίζουν όλοι και δίνουν μία δόση αλλά διαπιστώνουν αμέσως μετά ότι «κάτι δεν πάει καλά» και «αν δεν πετύχουν τα νέα» μέτρα θα ληφθούν… νέα μέτρα… και ούτω καθεξής στο γαϊτανάκι της κοροϊδίας και της σωτηρίας. 

Τώρα λοιπόν και ενώ ακόμη τα νέα μέτρα δεν άρχισαν να αποδίδουν τα ποσά που ληστεύουν από το λαό, το ΔΝΤ ήρθε και μας είπε και πάλι ότι «κάτι δεν πάει καλά» και χρειάζονται νέα μέτρα. Ποια είναι η διαφορά με τις προηγούμενες φορές; Ότι τώρα είναι ικανοποιημένο με τα τόσα ωραία μέτρα που έχουν ληφθεί και μέχρι σήμερα έχουν αποδώσει τόσα πολλά στους τοκογλύφους δανειστές, απλώς, αν μείνουμε μόνο σε αυτά, όλο το πρόγραμμα κινδυνεύει να πέσει έξω και να καταστραφούμε! Γι αυτό πρέπει να πάρουμε μέτρα και για τα επόμενα χρόνια αλλά… αλλά πάνω στα μέτρα που τρέχουν, αν δεν πάνε καλά, πιθανόν να χρειάζονται νέα μέτρα για να σωθούμε όπως τόσες άλλες φορές. Αργότερα δεν θα το συζητάει καθόλου: Θα ληφθούν οπωσδήποτε νέα μέτρα «γιατί το πρόγραμμα δεν πάει καλά»!  

Για να μας παραπλανήσει και να μας κάνει ενόχους αν δεν υποταχθούμε, αναφέρει ότι «οι Ευρωπαίοι εταίροι της Ελλάδας δεσμεύθηκαν να κάνουν ό,τι είναι αναγκαίο για την μείωση του χρέους στον επιδιωκόμενο στόχο, δηλαδή κάτω από 110% του ΑΕΠ έως το 2022». Για τον στόχο των ευρωπαίων που δεν έχει καμιά αξία για τον λαό ο οποίος στο μεταξύ θα πληρώσει με αίμα τη λιτότητα τόσων χρόνων, εμείς πρέπει να δεχτούμε νέα μέτρα! Πουλάνε αέρα δηλαδή και εισπράττουν χρήμα!

Το ΔΝΤ μεταξύ άλλων μας λέει ότι δεν έχουμε φορτωθεί με πολλούς φόρους  δείχνοντας τη φορολογική μεταρρύθμιση που μας ξετινάζει και πατρονάροντας τον κ Στουρνάρα που μίλησε κιόλας στη Βουλή για νέα φορολογία την Άνοιξη. Ζητάει ταχύτατη μείωση (ξεπούλημα) του δημόσιου τομέα και επαναφέρει το θέμα απολύσεων και των ιδιωτικοποιήσεων απειλώντας με αλλαγή διοίκησης στο ΤΑΙΠΕΔ
(Ταμείο Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου)  και αντικατάστασή της από ξένους τεχνοκράτες εάν δεν πιάσει τους στόχους. Τόσο απλά!

Σε συνέχεια ετοιμάζοντας το άνετο μέλλον του μετράει ζεστό χρήμα για τους δικούς του τοκογλύφους και ζητά τον προσδιορισμό μέτρων ύψους 4 δισ. ευρώ, για τη διετία 2015-16 μέχρι την Άνοιξη, με τον Τόμσεν να μην αποκλείει νέα μέτρα «εάν υπάρχουν αποκλίσεις». Αν είναι δυνατόν όμως να μην υπάρχουν αποκλείσεις. Και αν δεν υπάρχουν θα εφεύρουν!


Όλα είναι χειρότερα αλλά το Ταμείο προβλέπει το ωραίο μέλλον.

Η ανάπτυξη θα έρθει από το 2014, εκτιμά το ΔΝΤ, ενώ η ανεργία θα κορυφωθεί στο 26,6% το 2013.
Το χρέος θα ανέλθει στο 178,5% του ΑΕΠ το 2013 για να αρχίσει να αποκλιμακώνεται σταδιακά τα επόμενα χρόνια.

Το 2013 θα είναι άλλη μία χρονιά ύφεσης για την ελληνική οικονομία και θα διαμορφωθεί στο 4,2% το 2013. Η… ανάπτυξη θα επανέλθει το 2014 (+0,6%) και με ταχύτερους ρυθμούς από το 2015 (+2,9%).

Στην έκθεσή του Ταμείο υπογραμμίζει ότι η μείωση του ΑΕΠ στην Ελλάδα έχει φτάσει σωρευτικά το 19,5%.
Το πρωτογενές έλλειμμα θα είναι 1,5% το 2012, και 0% το 2013. Από το 2014 ο προϋπολογισμός θα παρουσιάσει πρωτογενές πλεόνασμα.
Το Ταμείο εκτιμά ακόμη πληθωρισμό 0,5% το 2012, 1,2% το 2013 και 0,4% το 2014. Δηλαδή την ώρα που όλα τα εισοδήματα πέφτουν θα έχουμε και πληθωρισμό!!!
Κατά το ΔΝΤ, η ανεργία το 2012 θα ανέλθει στο 24,4% και θα αυξηθεί ακόμη περισσότερο, στο 26,6% το 2013. Στη συνέχεια η έκθεση βλέπει βραδεία αποκλιμάκωση και ποσοστό 23,3% το 2014 και 20,4% το 2016.
Τέλος, σε ό,τι αφορά τα έσοδα και τις πρωτογενείς δαπάνες του Δημοσίου, για την τετραετία 2013-2016 το ΔΝΤ προβλέπει ότι τα μεν έσοδα θα μειωθούν σταδιακά από 42,9% του ΑΕΠ το 2013 στο 41,3% το 2016 ενώ οι δαπάνες θα υποχωρήσουν και αυτές από το 42,9% το 2013 στο 36,8 το 2016.

Το ΔΝΤ θέτει στην έκθεση ανοικτά ζήτημα απολύσεων στο Δημόσιο (27.000 έως το τέλος του 2013) και περαιτέρω περικοπής των κοινωνικών παροχών (όπως είναι το επίδομα ανεργίας, το ΕΚΑΣ, τα επιδόματα τέκνων, κ.λπ.). Παράλληλα ζητεί, μετ' επιτάσεως την «αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής»,
ειδάλλως θα υπάρξουν νέες μειώσεις σε μισθούς και συντάξεις. Με άλλα λόγια μας λέει γιατί θα μειωθούν (στα σίγουρα) και άλλο οι μισθοί και οι συντάξεις.

Επίσης, στην έκθεσή του ζητεί την επέκταση της εισφοράς αλληλεγγύης και μετά το 2015, με άλλα λόγια τη συνέχιση στο ξαναμοίρασμα της φτώχειας. 

Αφού μας τα λένε όλα αυτά, μας λένε και το πιο απίστευτο για να ετοιμαστούμε για νέα μέτρα πάνω στα μέτρα. Ότι μπορεί τα μέτρα που έχουν συντάξει η τρόικα και το ΔΝΤ και οι προβλέψεις τους να μην επαληθευτούν! Τότε φυσικά τη δικιά τους αποτυχία θα κληθούμε να την πληρώσουμε εμείς με νέα μέτρα πάνω στα μέτρα. 

Τέλος αφού υμνεί την τρικομματική κυβέρνηση και τον Σαμαρά για να είναι καλυμμένο από τυχόν διαφυγή του λαού σε ανεξέλεγκτε επιλογές χαρακτηρίζει κίνδυνο για τα μνημόνια και τα μέτρα της τρόικας τον ΣΥΡΙΖΑ δείχνοντας στον ελληνικό λαό ότι αυτός είναι η άλλη επιλογή και ότι αν αποτύχει ο Σαμαράς και αν δεν του αρέσουν τα μέτρα τότε μπορεί να πάει και να συσπειρωθεί στον αντίπαλο που είναι ο ΣΥΡΙΖΑ!

Παλιά μας τέχνη κόσκινο στις εναλλαγές των διαχειριστών του συστήματος. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου