Τρίτη 12 Ιουνίου 2012

Η "ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ" το καλύτερο σενάριο του λαού


Ο Γιώργος Σαρρής εκθέτει στη σχετική ανάρτηση του «Το "χειρότερο σενάριο" των εμπόρων του τρόμου» στο http://giorgossarris.blogspot.gr/2012/06/blog-post_12.html

Το κείμενο παρουσιάζει ανάγλυφα τις σκέψεις των νεκροθαφτών της χώρας. Πριν παρουσιάσω το κείμενο κάνω ένα σχόλιο με τίτλο «Η "ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ" (εξουσία) το καλύτερο σενάριο του λαού» ώστε να γίνει σαφές ότι απέναντι στα σενάρια των ιμπεριαλιστών υπάρχουν πάντα τα εναλλακτικά σενάρια των λαών.


«Η "ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ" (εξουσία) το καλύτερο σενάριο του λαού»

Μέσα στο σκοτάδι που ετοιμάζουν να ρίξουν τους λαούς της Ευρώπης σταδιακά και έναν - έναν, χωρίς να εξαιρείται ο γερμανικός λαός, το δίλλημα είναι: ΣΤΗΝ ΚΟΛΑΣΗ Ή ΣΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ;

ΚΟΛΑΣΗ δεν είναι μόνο η επιδείνωση της κατάστασης των λαών αλλά και η ευθεία γραμμή που οδηγεί στον φασισμό και στον πόλεμο (δες: Φασισμός, μεγάλο κεφάλαιο και εργατική τάξη - 4o τελευταίο μέρος) http://edoketora.blogspot.gr/2012/06/4o.html

ΑΝΑΤΡΟΠΗ είναι η εξουσία των λαών.Η εξέλιξη της κατάστασης για την Ελλάδα είτε μέσα είτε έξω από ΕΕ και ευρώ, αν δεν ανατραπεί ο καπιταλισμός είναι εξ ίσου τραγική.

Αν μας κρατήσουν μέσα θα το κάνουν για να δουλεύουμε επί δεκαετίες διπλό και τριπλό χρόνο με ανύπαρκτες αμοιβές και το υπόλοιπο να πηγαίνει στις τράπεζες, στους τοκογλύφους και στις πολυεθνικές που θα αγοράζουν την εργασία μας τζάμπα και υποτιμημένη. Έτσι δεν θα ξεπληρώσουμε ποτέ και δεν θα απελευθερωθούμε από τα δεσμά τους ποτέ.


Αν μας διώξουν θα το κάνουν για να αγοράσουν όλο τον πλούτο της Ελλάδος υλικό, άυλο, υπόγειο, υπέργειο και ουράνιο στο 1/10 της αξίας του και να μας μείνει «αμανές» όλο το χρέος που χρωστάμε το οποίο έχουν κατοχυρώσει στο «Διεθνές (αγγλικό) Δίκαιο». Έτσι θα είμαστε σκλάβοι του συστήματος αιώνια και ας είμαστε έξω από το ευρώ και την ΕΕ.


Χωρίς να ανατραπεί το σύστημα, ο λαός μας θα είναι έτσι και αλλιώς πτωχευμένος και για πάντα χρεωμένος.

Μέσα σε αυτές τις μαύρες σκέψεις η μόνη εναλλακτική λύση που έρχεται στο νου είναι αυτή του ΚΚΕ και όσων δυνάμεων ασπάζονται αυτή τη λογική, για έξοδο από κάθε ιμπεριαλιστικό οργανισμό και λαϊκή εξουσία ή πιο ειδικά για εξουσία της εργατικής τάξης.


Με αυτή την εξουσία μόνο μπορείς να απαλλαγείς από κάθε ιμπεριαλιστικό και καπιταλιστικό δεσμό και μόνο έτσι μπορείς να αρνηθείς να ξεπουλήσεις τη χώρα και τον πλούτο της και να μη πτωχεύσει ο λαός από την κλοπή του ιδρώτα του.


Θα υποφέρουμε αν το επιχειρήσουμε; Ναι θα υποφέρουμε πολύ! Θα περάσουμε πολύ δύσκολες στιγμές ακόμη και πείνας από το εμπάργκο, την υπονόμευση και από τον αφανισμό της ντόπιας παραγωγής που επί χρόνια έχει επιβάλει η ΕΕ για να είμαστε πλήρως εξαρτημένοι. Όμως αυτό θα είναι το τέρμα. Μετά από αυτό ό,τι παράγουμε θα ανήκει σε εμάς.


Για να αντιμετωπιστεί η τραγική κατάσταση που θα προκύψει αμέσως, τα πρώτα μέτρα που θα ληφθούν θα είναι: ΚΑΝΕΝΑΣ ΠΕΙΝΑΣΜΕΝΟΣ, ΚΑΝΕΝΑΣ ΑΝΕΡΓΟΣ, ΚΑΝΕΝΑΣ ΑΣΤΕΓΟΣ. Όλα υπό έλεγχο, όλα με σχέδιο και όλα κάτω από την ενεργή συμμετοχή του λαού και των εργαζομένων με τις Λαϊκές Επιτροπές και τις Επιτροπές Εργατικού Ελέγχου. Καμιά σχέση με τα μνημόνια και τα σχέδια αιώνιας πτώχευσης που μας ετοιμάζουν.


Μετά από αυτό όλα θα αρχίσουν να αλλάζουν. Κανένας δεν θα μπορεί να κλέψει τον πλούτο μας και να τον βγάλει στο εξωτερικό, κανένας δεν θα μπορεί να αγοράσει με τα λεφτά του απ έξω, χώρια που θα κυνηγηθούν μέχρις εσχάτων για την κλοπή που έκαναν. Όλα θα ανήκουν στο λαό και ΔΕΝ ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ. Δεν πωλούνται ούτε στο 1/10 της αξίας ούτε 20 φορές πάνω από την αξία τους! Τότε θα καταλάβουν ότι ο ελληνικός λαός άλλαξε σελίδα και δεν θα μπορούν να του ετοιμάσουν πλέον κανένα σενάριο πτώχευσης, εξόδου, εισόδου κλπ.

Η κόλαση θα είναι παρελθόν.
Η εναλλακτική λύση θα είναι παρούσα.


Το "χειρότερο σενάριο" των εμπόρων του τρόμου


Του Γιώργου Σαρρή


Διαβάζουμε σε πολλα σάιτ ελληνικά και ξένα οτι το Reuters μεταδίδει, ότι κράτη, οργανισμοί, θεσμοί, εταιρείες κλπ. προετοιμάζονται για το "χειρότερο σενάριο", δηλαδή μιας ενδεχόμενης εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ.


Δεν θεωρώ το ενδεχόμενο αυτό παρά ελάχιστα πιθανό. Αν κάποιοι επιλέξουν να εκβιάσουν την Ελλάδα και να την σπρώξουν τελικά σε έξοδο, θα ξερουν βεβαια οτι τα εκατοντάδες δις που χρωστάει η Ελλάδα θα πάνε στα αζήτητα, αφου θα είναι αντικειμενικά αδύνατον να πληρωθούν. Πως λοιπόν θα επιλέξουν κάτι τέτοιο και μάλιστα σε 24 ώρες όπως άκουσα να λένε; Επίσης το χαος που θα προκληθεί στην παγκόσμια οικονομία θα είναι μάλλον αδύνατο να αντιμετωπισθεί αν σκεφτεί κανείς το τι έγινε στην περίπτωση της Λεμαν για μερικές δεκάδες κι όχι εκατοντάδες δις και μάλιστα σε πολύ καλύτερη οικονομική συγκυρία από ότι τώρα όπου όλα κρέμονται σε πολύ λεπτές κλωστές.


Παρ' όλα αυτα είναι πραγματικά τραγικό να ετοιμαζονται όλοι για κάτι τέτοιο εκτός από τον άμεσα ενδιαφερόμενο που είναι η Ελλάδα και ο ελληνικός λαός που θα υποστεί τις όποιες συνέπειες.


Η Ελλάδα έχει την ικανότητα να τα βγάλει πέρα, ακόμη και στην περίπτωση αυτού του ακραίου σεναρίου, αρκεί να βρεθεί προετοιμασμένη. Ειδικά στον τομέα της σίτισης η αυτάρκεια μπορεί άμεσα να φτάσει στο 100% και να κανει και εξαγωγές αν υπάρξει άμεση κινητοποίηση προς αυτή την κατευθυνση. Ο ελληνικός λαός έχει τη δύναμη να κρατηθει όρθιος και ενωμένος και να παλέψει μια τόσο δύσκολη συνθήκη όπου οι "τρομοκράτες" με το όπλο των ΜΜΕ θα κάνουν ό,τι ερνάει από το χέρι τους για να τον "σώσουν' από την πραγματική του σωτηρία, αρκεί να είναι ενημερωμένος και με ειλικρίνεια πληροφορημένος για το τι σημαίνει αυτό και πως αντιμετωπίζεται.


Ειναι όμως τραγικό λάθος να παραβλέπεται εντελώς αυτή η πιθανότητα τη στιγμή που έστω και σαν εκβιασμός τρομοκρατεί, έστω και με κάποιο προσωρινό τρόπο μπορεί να ασκήσει τρομερή πίεση και να επηρρεάσει τις εξελίξεις στην Ελλάδα.


Ποτε δεν μπορούμε να είμαστε σίγουροι για το τί βρώμικα σενάρια επεξεργάζονται τα έμπειρα think tanks του καπιταλισμού. Αλλο ψυχραιμία κι άλλο αφέλεια. Ας μη δοθεί η ευκαιρία στους εκφοβιστές, έμπορους του τρόμου -όπως ο ΑΝΤ1 στην αηδιαστική εκπομπή για τη δραχμή- που κανένα άλλο όπλο εκτός από αυτό δεν τους έχει μείνει να επιβεβαιωθούν.


Ειναι εντυπωσιακή πάντως η χυδαιότητα ειδικα της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, που αφού έφεραν τα πραγματα ως εδώ, τωρα ποντάρουν στον εκφοβισμό και την τρομοκράτηση και συντάσσονται με όλη τους την καρδιά-που δεν έχουν- με τους εκβιαστές, την ίδια στιγμή που ξοδεύονται σε μεγάλα λόγια για υπερβάσεις και άλλα τετοια.


Οι υπερβασεις όμως δε γίνονται από σκλάβους και υποταγμένους, όπως θέλουν να μας καταντήσουν αυτοί και οι σπόνσορές τους. Γίνονται από ανθρώπους που αποφασίζουν με γενναιότητα και με ελεύθερη συνείδηση να τραβήξουν μπροστά και να δώσουν κρίσιμες μάχες για να απελευθερώσουν τις δομές της οικονομίας και της κοινωνίας που βρίσκονται πλέον πιεσμένες και εγκλωβισμένες σε ένα δίχτυ καταστροφής που τίποτα πια δεν μπορεί να προσφέρει.2 σχόλια:

  1. Αν μείνουνε τα πράγματα όπως είναι, είσαστε χαμένοι. Φίλος σας είναι η αλλαγή, η αντίφαση σύμμαχός σας. Από το τίποτα πρέπει κάτι να κάνετε, μα οι δυνατοί πρέπει να γίνουν τίποτε. Αυτό που έχετε απαρνηθείτε το, και πάρτε αυτό που σας αρνιούνται.

    Bertolt Brecht.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αν τα πράγματα μείνουν... Αυτοί που θέλουν να μείνουν έτσι τα πράγματα είναι γνωστοι και τους ξέρουμε... .ομως η μάχη γαιτην αλλαγή δεν είναι μάχη σκιών αλλά πραγματική μάχη που η ιστορία έντυσε με πολλά θύματα.... και σκληρούς αγώνες....

    ΑπάντησηΔιαγραφή