Τετάρτη 25 Απριλίου 2012

Όταν ο ιμπεριαλισμός αναλαμβάνει τις ειδήσεις




Τέσσερες ίδιες ως προς την ουσία ειδήσεις, αποτελούν κλασσικό παράδειγμα του πως διαστρέφουν οι ιμπεριαλιστικοί οργανισμοί τις ειδήσεις και πως παραπλανούν την κοινή γνώμη.

Μεταδίδουν τις δυο ίδιες ειδήσεις σαν να μη συμβαίνει τίποτα, ίσως και με κρυφό θαυμασμό, ενώ για τις άλλες δύο, της Β. Κορέας (ΛΔ Κορέας) και του Ιραν, χαλάνε τον κόσμο! Μας λένε περίπου ότι τα ίδια όπλα των συμμάχων ιμπεριαλιστών δεν απειλούν κανέναν(!!!) ενώ της Β .Κορέας και του Ιράν απειλούν όλο τον κόσμο!

Αυτό θα πει διαστροφή!

Λες και από την ιστορία, αλλά και πρόσφατα, δεν ξέρουμε τι κάνουν με τα όπλα τους οι ιμπεριαλιστές και πρέπει να βλέπουμε τα όπλα της Β. Κορέας και του Ιράν.


*
1.Επιτυχημένη πυραυλική δοκιμή πραγματοποίησε το Πακιστάν

25/4/2012


Απάντηση στην Ινδία


Το Πακιστάν πραγματοποίησε με επιτυχία δοκιμή βαλλιστικού πυραύλου, περίπου μια εβδομάδα μετά την εκτόξευση από την Ινδία πυραύλου με δυνατότητα μεταφοράς πυρηνικών κεφαλών ως το Πεκίνο και την ανατολική Ευρώπη.


****


2.Επιτυχημένη πυραυλική δοκιμή μεγάλου βεληνεκούς από την Ινδία

19/4/2012


«Ικανός να πλήξει στόχους σε Κίνα, Ευρώπη»


Η Ινδία πραγματοποίησε την Πέμπτη την πρώτη -επιτυχημένη- δοκιμή ενός νέου πυραύλου μεγάλου βεληνεκούς, ικανού να φέρει πυρηνική κεφαλή, ο οποίος, σύμφωνα με εμπειρογνώμονες, μπορεί να πλήξει οποιοδήποτε στόχο στην Κίνα και την Ευρώπη.


Σύμφωνα με εμπειρογνώμονες, ο 50 τόνων και μήκους 17 μέτρων πύραυλος μπορεί να πλήξει στόχους στην Κίνα και σε ολόκληρη την Ασία καθώς και σε ορισμένες ευρωπαϊκές χώρες.


Μόνον η Κίνα, η Ρωσία, η Γαλλία, οι ΗΠΑ και η Βρετανία διαθέτουν διηπειρωτικούς βαλλιστικούς πυραύλους (ICBM) με ακτίνα δράσης πάνω από 5.500 χλμ.


****
3.Διεθνής κατακραυγή για την εκτόξευση πυραύλου από τη Β. Κορέα

«ΠΑΡΑΒΙΑΣΗ ΤΗΣ ΑΠΟΦΑΣΗΣ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΤΟΥ ΟΗΕ»(!!!)
13/4/2012

Αποτυχημένη ήταν εντέλει η εκτόξευση πυραύλου μεγάλου βεληνεκούς που πραγματοποιήθηκε νωρίς σήμερα από την Βόρεια Κορέα. Την κίνηση της Πιονγιάνγκ, καταδίκασαν οι υπουργοί Εξωτερικών της Ομάδας των Οκτώ (G8), τονίζοντας ότι η ενέργεια αυτή παραβίασε τις αποφάσεις του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ. Για σαφή παραβίαση απόφασης του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ, έκανε λόγο η επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας, Κάθριν Αστον.


«Κρίνοντας ότι η εκτόξευση υπονομεύει την ειρήνη και τη σταθερότητα στην περιοχή, καλούμε τη Βόρεια Κορέα να μην προβεί σε άλλες εκτοξεύσεις χρησιμοποιώντας βαλλιστική τεχνολογία ή σε ενέργειες που θα επιδεινώσουν την κατάσταση στην Κορεατική Χερσόνησο», αναφέρουν οι υπουργοί της G8 σε δήλωσή τους μετά τη συνάντησή τους στην Ουάσινγκτον.


«Είμαστε έτοιμοι να εξετάσουμε, μαζί με άλλους, τη λήψη μέτρων για όλες τις δραστηριότητες της Βόρειας Κορέας που παραβιάζουν τις αποφάσεις του Συμβουλίου Ασφαλείας και καλούμε το Συμβούλιο να δώσει την προσήκουσα απάντηση».


Στην ανακοίνωση καλείται η Βόρεια Κορέα να εγκαταλείψει όλα τα πυρηνικά της όπλα, τα τρέχονται πυρηνικά της προγράμματα και τα προγράμματα βαλλιστικών πυραύλων και να σταματήσει τις δραστηριότητες εμπλουτισμού ουρανίου.




Πηγές: ΑΠΕ - ΜΠΕ, news.in.gr, με πληροφορίες από Reuters, Γαλλικό

***

4.Αντιδράσεις στη Δύση για πυραυλική δοκιμή του Ιράν
3.1.2012

Έντονες αντιδράσεις στη Δύση προκάλεσε η χθεσινή πυραυλική δοκιμή του Ιράν, που ανακοίνωσε ότι εκτόξευσε με επιτυχία δύο εκδοχές πυραύλων μεγάλου βεληνεκούς. Η εκτόξευση πραγματοποιήθηκε τη δέκατη ημέρα μεγάλων αεροναυτικών στρατιωτικών γυμνασίων στα νερά του Περσικού Κόλπου, κατά τη διάρκεια των οποίων η Τεχεράνη απείλησε με κλείσιμο των στρατηγικής και οικονομικής σημασίας Στενών του Ορμούζ, σε περίπτωση επιβολής δυτικών κυρώσεων στις πετρελαϊκές εξαγωγές της ισλαμικής δημοκρατίας.

Reuters


****


Τόσο απλά καλούν την Β. Κορέα να τα παρατήσει όλα και να παραδοθεί αλλά για τους άλλους τσιμουδιά. Τόσο απλά στήνουν αντιπυραυλικά συστήματα σε όλο τον κόσμο για τους πυραύλους αυτούς ενώ πονηρά τους στρέφουν και σε άλλους ανταγωνιστές ιμπεριαλιστές όπως η Ρωσία και η Κίνα.





1 σχόλιο: