Πέμπτη 5 Απριλίου 2012

Η αυτοκτονία


Ένας ηλικιωμένος άνδρας αυτοκτόνησε στις 09:00 την Τετάρτη καταμεσής της πλατείας Συντάγματος. Ο 77χρονος αυτοπυροβολήθηκε στο κεφάλι, μπροστά στα έκπληκτα και σοκαρισμένα μάτια των περαστικών.


Όλα σχεδόν είναι γνωστά

Οι λόγοι της αυτοκτονίας, το γράμμα του αυτόχειρα, τα κροκοδείλια δάκρυα της εξουσίας και αυτών που τον έφτασαν ως εδώ, οι υποκριτές και οι φαρισαίοι, τα γνήσια δάκρυα εκατομμυρίων ανθρώπων που δεν απέχουν και πολύ από την κατάσταση του ηλικιωμένου και η αγανάκτηση που λίγο θέλει ακόμη για να γίνει οργή και εξέγερση.


Η εξουσία εκφράστηκε γνήσια λίγο μετά την αυτοκτονία: Στις εκδηλώσεις μνήμης και διαμαρτυρίας τα ΜΑΤ απάντησαν με τη γλώσσα της εξουσίας: βία, κλομπ και χημικά.

Κάποιοι μας είπαν περίπου ότι «δεν έγινε τίποτα» αφού τόσοι και τόσοι αυτοκτονούν! Κάποιοι άλλοι εξανέστησαν γιατί το έκανε έτσι, θα μπορούσε να τα κάνει σπίτι του !!! Ο χλευασμός του νεκρού δεν έλειπε από τους ανάλγητους υπηρέτες της εξουσίας. Ούτε τα ψεύτικα λόγια συμπόνιας με την ύπουλη υπόμνηση ότι ο αγωνιστής, ο άνθρωπος, ο καταγγέλλων την εξουσία δεν αυτοκτονεί αλλά αγωνίζεται. Τους χρωστάει αγώνες δηλαδή ο ηλικιωμένος!


Αυτός όμως τους έδωσε από πριν δυο απαντήσεις:


»Επειδή έχω μία ηλικία που δεν μου δίνει την ατομική δυνατότητα δυναμικής αντίδρασης (χωρίς βέβαια να αποκλείω αν ένας Έλληνας έπαιρνε το καλάσνικοφ, ο δεύτερος θα ήμουν εγώ) δεν βρίσκω άλλη λύση από ένα αξιοπρεπές τέλος πριν αρχίσω να ψάχνω στα σκουπίδια για την διατροφή μου.


»Πιστεύω πως οι νέοι χωρίς μέλλον, κάποια μέρα θα πάρουν τα όπλα και στην πλατεία Συντάγματος θα κρεμάσουν άναποδα τους εθνικούς προδότες όπως έκαναν το 1945 οι Ιταλοί στον Μουσολίνι (πιάτσα πορέτο του Μιλάνου)».


Αυτό θα κάνουν οι νέοι. Θα πάρουν εκδίκηση για όλα τα δεινά του λαού.


Όσο για την πράξη τους τη χαρακτηρίζει η ανακοίνωση του ΚΚΕ:

«Αιδώς Αργείοι. Οι συνένοχοι και συνυπεύθυνοι για τα δεινά και την απελπισία του ελληνικού λαού, αυτοί που επιτίθενται με συκοφαντίες και ψέματα σε κάθε τμήμα εργαζομένων που αντιπαλεύει τη φτώχεια, θα έπρεπε τουλάχιστον να σιωπούν μπροστά στα αποτρόπαια αποτελέσματα της καπιταλιστικής κρίσης και της πολιτικής τους, αντί να παριστάνουν τους σωτήρες και τους ευαίσθητους».
*******
ΥΓ. Ακόμη και τώρα, 5/4/12, οι επαΐοντες της εξουσίας γυρίζουν τα κανάλια και χύνουν «δάκρυα» για την αυτοκτονία και το δράμα του λαού. Για τον φόνο δεν ξέρουν τίποτα! Παράλληλα μας δίνουν μαθήματα υποταγής και υπομονής στη πείνα και στο μνημόνιο. «Θέλουμε δεν θέλουμε δυστυχώς πρέπει να τηρήσουμε το μνημόνιο» λέει η κα Γιαννακά του ΠΑΣΟΚ!!! Να το τηρήσουμε και ας αυτοκτονεί ο κόσμος δηλαδή. Και ο εκπρόσωπος της ΝΔ καταγγέλλει το ΠΑΣΟΚ με το οποίο συγκυβερνά και εξαγγέλλει προεκλογικό πρόγραμμα ανάπτυξης! Όλα αυτά πάνω από το πτώμα του νεκρού αλλά και τα αποκαΐδια της πολιτικής τους.

Αιδώς αργείοι μόνο αυτό τους πάει.

Τελικά κάπως έτσι αυτοκτονούν τα συστήματα…

Η συνέχεια επί της σκηνής των αγώνων

1 σχόλιο:

  1. Η αυτοκτονία είναι η έσχατη πράξη αντίδρασης και αφύπνισης σε διαμαρτυρία. Το ίδιο έκανε ο Κώστας Γεωργάκης στην Ιταλία στην περίοδο της χούντας (αυτοπυρπολήθηκε) και άλλαξε τη γνώμη Ιταλών και Γάλλων άρδην, το ίδιο έκανε κι ο Τυνήσιος ως χαοτική πεταλούδα για να φέρι τελικά την αραβική άνοιξη. Ένα ακόμα θύμα στον πόλεμο που εξαπέλυσαν...

    ΑπάντησηΔιαγραφή