Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024

Ενοίκια και «sex for rent»! Ποιες Sugar daddies?

 Τελικά ο Κουτσούμπας θα κατηγορηθεί ότι είπε τη… «μισή αλήθεια» με τις Sugar daddies και τα κόλπα του καπιταλισμού στο έργο «Το κορμί σου για αντάλλαγμα»! Δε το λέω εγώ, ο... Ριζοσπάστης το λέει!

 Άραγε αφορά μόνο τη Βρετανία ή παντού γίνεται και το πνίγουν μέσα στην… ηθική του καπιταλισμού;


  Το «σεξ επιβίωσης» στη Μεγάλη Βρετανία

 «Γυναικείες και φιλανθρωπικές οργανώσεις στη Μ. Βρετανία κάνουν λόγο για ένα κοινωνικό φαινόμενο - μάστιγα, που έχει αναγκάσει τις κυβερνήσεις της χώρας τα τελευταία χρόνια να αναγνωρίσουν τουλάχιστον την ύπαρξή του και να ψελλίσουν ορισμένα «μέτρα». Ολο και περισσότερες γυναίκες - κυρίως - εξαναγκάζονται σε σεξ ως αντάλλαγμα για το ενοίκιό τους ή για να αγοράσουν τρόφιμα και άλλα απαραίτητα, εξαιτίας της επιδείνωσης των συνθηκών διαβίωσης κι εργασίας, αλλά και της εκτόξευσης των ενοικίων.

 Το φαινόμενο ονομάζεται «σεξ επιβίωσης» (survival sex) και «σεξ (αντί) για ενοίκιο» (sex for rent). Σε πείσμα όσων κρύβονται πίσω από «φιλελεύθερες», «φεμινιστικές» θεωρίες και παρουσιάζουν τον εξαναγκασμό ως «επιλογή» και «αυτοδιάθεση του σώματος», ο όρος υποδηλώνει ξεκάθαρα ότι ένας άνθρωπος εξωθείται να «προσφέρει» το σώμα του προκειμένου να επιβιώσει, να εξασφαλίσει βασικά είδη πρώτης ανάγκης, που θα έπρεπε να είναι κοινωνικά αγαθά και αδιαμφισβήτητα για όλους.

 Οπως και να το ονομάσουμε, πρόκειται για «βιασμό» και «καταναγκασμό», με κοινωνικές και οικονομικές αιτίες, με «πυρήνα» την εκμετάλλευση, τη φτωχοποίηση, ενώ ο παραγόμενος πλούτος αυξάνεται, τον καπιταλισμό που σαπίζει και ποδοπατά την ανθρώπινη υπόσταση και αξιοπρέπεια. Με οργή και αηδία παρακολουθήσαμε πρόσφατα εισαγγελέα να υπονοεί κυνικά ακόμη και για ένα 12χρονο κορίτσι ότι απλά ...«εκδιδόταν για βιοπορισμό» και δεν βιαζόταν».

 Κατάντια «δικαιωμάτων»

 Για να τα λέμε όλα, μέσα στην φόρα της… «αυτοδιάθεσης του σώματος» και του «ατομικού δικαιωματισμού» είναι ερώτημα γιατί δεν νομιμοποιούν φόρα παρτίδα και αυτό, «Το κορμί σου για αντάλλαγμα», ως ισότιμο… ανθρώπινο δικαίωμα και… «ελεύθερη επιλογή»!!!

 Πριν πάτε στο σ/μάρκετ, παρακαλώ «περάστε από το κρεβάτι»…

 Ύστερα έχουμε και αυτούς που χλευάζουν τους κομμουνιστές ότι βρίσκονται, λένε, στον Μεσαίωνα!!! Το λένε αυτοί που υμνούν την εποχή της εκπόρνευσης και της Δουλείας!


Πηγή:
https://www.rizospastis.gr/page.do?id=19627&publDate=28%2F3%2F2024&pageNo=24

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου