Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024

Ενοίκια και «sex for rent»! Ποιες Sugar daddies?

 Τελικά ο Κουτσούμπας θα κατηγορηθεί ότι είπε τη… «μισή αλήθεια» με τις Sugar daddies και τα κόλπα του καπιταλισμού στο έργο «Το κορμί σου για αντάλλαγμα»! Δε το λέω εγώ, ο... Ριζοσπάστης το λέει!

 Άραγε αφορά μόνο τη Βρετανία ή παντού γίνεται και το πνίγουν μέσα στην… ηθική του καπιταλισμού;


  Το «σεξ επιβίωσης» στη Μεγάλη Βρετανία

Τετάρτη 20 Μαρτίου 2024

Η κηδεία του Καρλ Μαρξ και ο επικήδειος του Φρίντριχ Ένγκελς

  To 1883 μόνο 11 άτομα ήταν στην κηδεία του – Το 1983 ο μισός πληθυσμός της Γης σε καθεστώτα που κυβερνούσαν στο όνομά του

naftemporiki.gr, Κυριακή, 17 Μαρτίου 2024

 Επιμέλεια: Νατάσα Στασινού • nstasinou@naftemporiki.gr

 Όταν Γερμανός ιστορικός και φιλόσοφος, Καρλ Μαρξ – ο μεγαλύτερος στοχαστής στην ιστορία του σοσιαλισμού – πέθανε στο Λονδίνο τον Μάρτιο του 1883, μόλις 11 άτομα έδωσαν το «παρών» στην κηδεία του. 100 χρόνια μετά, το 1983, όπως παρατηρούσαν οι New York Times, «βλέπουμε τον μισό πληθυσμό του κόσμου να κυβερνάται στο όνομά του». Πέθανε σχεδόν… ξεχασμένος. Αλλά το έργο του και οι ιδέες έζησαν.

 Τους πρώτους μήνες του 1983, ο κόσμος ήταν ακόμα σε ύφεση. Το διεθνές χρηματοπιστωτικό σύστημα ήταν υπό σοβαρή πίεση και αυτό που ο Μαρξ αποκαλούσε «εφεδρικός στρατός των ανέργων» είχε αυξηθεί στα 30 εκατομμύρια στις δυτικές αναπτυγμένες χώρες. Βρισκόμασταν στο κατώφλι μίας νέας εποχής, που δεν ήταν αυτή που οραματίστηκε ο Μαρξ. 6 μόλις χρόνια αργότερα, το 1989, θα ερχόταν το τέλος του υπαρκτού σοσιαλισμού.

Δευτέρα 18 Μαρτίου 2024

Όμορφος κόσμος καπιταλιστικός, ιμπεριαληστρικά πλασμένος!

Δίνουν στον δημοκράτη - δικτάτορα της Αιγύπτου πάνω από 7,4 δισεκ. ευρώ για να πνίξει στα νερά του Νείλου τους επίδοξους μετανάστες που ξερίζωσαν οι ιμπεριαλιστές με την καταλήστευση των χωρών τους, την πείνα και τους πολέμους.

 Γεμίζουν με πακτωλό δισεκ. ευρώ και νέα όπλα τον δημοκράτη - δικτάτορα Ερντογάν (ανάλογα με το τι τους κάνει κάθε μέρα) για να κρατάει τους Σύριους και άλλους πρόσφυγες υπό έλεγχο για κάθε χρήση και σκοπό,

Δευτέρα 4 Μαρτίου 2024

Αντιλήψεις Ναζί «πρώτο τραπέζι πίστα» στην ΕΡΤnews!

Σαν να επρόκειτο για μια ηρωική πράξη παρουσίασε η ΕΡΤnews, σε ένα μακρύ βίντεο που για κανέναν δεν διαθέτει, τις δηλώσεις «υπερηφάνειας» της Ουκρανής Παγκόσμιας πρωταθλήτριας Όλγα Κάρλαν, κάτοχο τεσσάρων ολυμπιακών μεταλλίων στην ξιφασκία(*).

Η Κάρλαν αποκλείστηκε από το τελευταίο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Σπάθης στο Μιλάνο επειδή είχε αρνηθεί μετά τη νίκη της να δώσει το χέρι της στη Ρωσίδα αντίπαλό της Άννα Σμίρνοβα και αντ’ αυτού η Κάρλαν πρόταξε το ξίφος της για να διατηρήσει την απόστασή της, μη λερωθεί από το… μίασμα!