Τρίτη 19 Σεπτεμβρίου 2023

Η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ και ο "Εκλεκτός"…

Όταν ο Αλέξης έγινε το «χαϊδεμένο παιδί» των ΗΠΑ και θυσίασε την «αριστερά του» χάριν της σωτηρίας της πατρίδος, από τα δόντια των  «θεσμών» της ΕΕ, το είπαν καλό! Μας είπαν οτι «ανάγκασε» τους θεσμούς (…με πλάτες Ομπάμα) να υπογράψουν το «προοδευτικό - αριστερό» 3ο μνημόνιο που τελικά «έσωσε» την πατρίδα και το Έθνος. Έτσι δεν ήταν καθόλου τυχαία η εισαγωγή της αμερικανιάς της «άμεσης δημοκρατίας» στην εκλογή αρχηγού κόμματος. Αυτή την αμερικανιά που ανέδειξε από το πουθενά τον ηθοποιό Ρήγκαν, τον επικίνδυνο ακροδεξιό Τραμπ και το ραμολυμέντο Μπάιντεν, για να μη πούμε άλλους, πιο επικίνδυνους για την ανθρωπότητα, στην ηγεσία της μεγαλύτερης ιμπεριαλιστικής δύναμης του κόσμου. Αυτή με την οποία τα ισχυρά συμφέροντα των μονοπωλίων μπορούν να αναδείχνουν κατά βούληση και από το πουθενά τον Πρόεδρο ΗΠΑ και μας πλασαρίστηκε σαν… αμεσοδημοκρατική καινοτομία που είχε πρωτο-εισάγει ο ΓΑΠ, ο αμερικανοτραφής.

 

 Με εξαίρεση κάποιες φωνές τότε, στο συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ, οι οποίες θύμιζαν κάτι απομεινάρια προδομένου μαρξισμού με το «που πάει το κόμμα;» όλοι με χαρές και πανηγύρια συνέτριψαν τις «δογματίλες της αριστεράς» που είχαν ξεμείνει εκ λάθους στα οπορτουνιστικά κεφάλια τους και επέβαλαν αυτό το καταστατικό - έκτρωμα που έφερε τον από το «πουθενά» αλλά εντελώς από το χρηματιστικό κεφάλαιο των ΗΠΑ, κύριο Στέφανο, να γίνεται σε 5 βδομάδες επίδοξος αρχηγός της «αριστερής» ελληνικής Αξιωματικής Αντιπολίτευσης!

 Τώρα τα μεγάλα κεφάλαια, ντόπια και διεθνή, τρίβουν τα χέρια τους που μπορούν να έχουν ατόφιο στα χέρια τους ένα «αριστερό» κόμμα όπως εκατοντάδες παρόμοια ανά τον κόσμο.

 Τώρα, μέσα σε βδομάδες μπορούν να κατασκευάζουν αρχηγούς από το τίποτα!

 Και το διαβρωμένο από ατελείωτους οπορτουνισμούς πόπολο που ακολουθεί, αποδέχεται ασμένως τις επιλογές των κεφαλαίων, δια μέσω των ελεγχόμενων μμε, όπως έκαναν και στο συνέδριο που ανασκολόπισε το παλιό καταστατικό.

 Άντε, καλός ηγέτης του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανε, είσαι ο «Εκλεκτός»…

 Ας ολοκληρωθεί ο κύκλος…

 …και μη ξεχάσεις να πας -κατά το πρότυπο του Αλέξη στην Καισαριανή των 200- και στη Γυάρο -δεν φτάνει μια Μακρόνησος- για να ολοκληρωθεί ο κύκλος της αδελφοποίησης κεφαλαίου – εργασίας, βασανιστών και βασανισμένων, θυτών και θυμάτων, δεξιών και αριστερών, εκτελεστών και  εκτελεσμένων και ιδίως, το μαχαίρι με το αίμα!

 Εκεί καταλήξαμε (καταντήσατε) «αριστεροί, αντιδεξιοί σύντροφοι» του ΣΥΡΙΖΑ.  Το τέλος της κατρακύλας είναι ο πάτος, αν υπάρχει τέτοιος. Οι πρώην «αγανακτησμένοι» της υπερεπανάστασης και της αμεσοδημοκρατίας των πλατειών του 2011, ενταφιάστηκαν οριστικά στις δάφνες της προδοσίας.

 *Όχι δεν το γράφω με καμία χαρά. Μάλλον με βαθύ πόνο το γράφω γιατί επιβεβαιώνονται και οι χειρότερες των χειροτέρων προβλέψεων γι’ αυτό το κόμμα. Τις νέες απώλειες του λαού σκέφτομαι. Εκτός του ΚΚΕ και κάποιων σκόρπιων έντιμων μαχόμενων Αριστερών, δεν  έμεινε τίποτα πλέον…

 …έμεινε μόνο η εργατική τάξη να καθαρίσει την κόπρο του Αυγείου…

 

 19/9/2023

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου