Πέμπτη 27 Απριλίου 2023

Οι κομμουνιστές, τα αστικά κόμματα και οι ταξικές εξουσίες

Υπάρχει μια απορία. Αυτοί που ισχυρίζονται ότι το ΚΚΕ "τσουβαλιάζει" τον ΣΥΡΙΖΑ με τη ΝΔ, τον Λούλα με τον Μπολσονάρο, τον Μαδούρο με τον Γκουαϊδό ενώ τους χωρίζει… χάος (!) παριστάνοντας μάλιστα και τους… «μαρξιστές» εισαγγελείς, είναι δυνατόν να μη καταλαβαίνουν τα πιο απλά πράγματα και να αναπαράγουν το δήθεν ακατανόητο της κοινής υπηρεσίας των αστικών κομμάτων στην δικτατορία του κεφαλαίου και την ταυτόχρονη πολιτική αντίθεση μεταξύ τους γι αυτή την υπηρεσία; πως αλλιώς να τους πεις την πραγματικότητα; 


 **** 

 Οι κομμουνιστές και οι θέσεις τους για τα αστικά κόμματα που οι κομματικές γραμμές και πολιτικές τους τα χωρίζουν μέχρι αλληλοαποκλεισμού (όπως… το σκότος με το φως!) και η ταξική δικτατορία του κεφαλαίου τα ενώνει στην υπηρεσία της  εξουσίας του!

 Δύο παραδείγματα.

 1.    Βενεζουέλα:

Πως η ταξική εξουσία του κεφαλαίου στη Βενεζουέλα ενώνει την κυβέρνηση Μαδούρο με κάθε  αστικό κόμμα, και τον Γκουαϊδό ακόμη ενάντια στο ΚΚ Βενεζουέλας; Τι να πει το ΚΚΒ; Ότι δεν τους ενώνει η ταξική εξουσία και ότι ως προς αυτό δεν είναι στην ίδια υπηρεσία κατά του λαού;;; αφού είναι  καταδιώκοντας το κόμμα που είναι με τη δικτατορία του προλεταριάτου!

 Όταν λέμε ότι προς την υπηρέτηση της ταξικής εξουσίας του κεφαλαίου μοιάζουν τα αστικά κόμματα, τι λέμε στην περίπτωση του Μαδούρο; Να μη το πούμε;

 «Την κλιμάκωση της οργανωμένης επιχείρησης της σοσιαλδημοκρατικής κυβέρνησης της Βενεζουέλας και του κυβερνώντος κόμματος PSUV εναντίον του Κομμουνιστικού Κόμματος Βενεζουέλας (ΚΚΒ), με στόχο «να προετοιμάσει το έδαφος για την εκτέλεση ενός σχεδίου επέμβασης και επίθεσης» εναντίον του, καταγγέλλει το ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΒ.

Οπως καταγγέλλει, παραθέτοντας μια σειρά χαρακτηριστικά αποδεικτικά στοιχεία, το κυβερνών κόμμα έχει χρηματοδοτήσει μια ομάδα μισθοφόρων...

Η αντιδραστική στροφή που έχει πάρει το PSUV στην οικονομική διαχείριση της χώρας, έχει την έκφρασή της στο πολιτικό πεδίο, με αυτή την επίθεση κατά των πολιτικών - δημοκρατικών δικαιωμάτων και του ΚΚΒ, ως κόμματος της εργατικής τάξης της Βενεζουέλας.

Η βέβαιη πιθανότητα ότι το ΚΚΒ θα βγει εκτός νόμου γιορτάζεται από τα συμβιβασμένα συνδικάτα, επιχειρήσεις, τα ακροδεξιά κόμματα και τον ιμπεριαλισμό».

 Πηγή: ΒΕΝΕΖΟΥΕΛΑ: Κλιμακώνεται η οργανωμένη κυβερνητική επίθεση εναντίον του ΚΚ

https://www.rizospastis.gr/page.do?id=19092&publDate=26%2F4%2F2023&pageNo=23

 Ας μη ξεχνάμε ότι το ΚΚΒ στήριξε την πολιτική του κινήματος Τσάβες στο αντιιμπεριαλιστικό της μέρος και σε κάποιες εσωτερικές μεταρρυθμίσεις - κατακτήσεις του λαού. Οι αστοί όμως ήθελαν την υποταγή του στην ταξική εξουσία τους. Όπως κάνουν και στην Ελλάδα για το  ΚΚΕ, ρόλο που ανέλαβε ο ΣΥΡΙΖΑ χωρίς επιτυχία!

  2.    ΚΚΕ-Δ.Κουτσουμπας:

 «Οχι, η ανάλυσή μας αυτή, η εκτίμηση (αποκλεισμός συνεργασίας με ΣΥΡΙΖΑ και άλλα «αριστερά» κόμματα, οι «κοινές γραμμές» ΣΥΡΙΖΑ – ΝΔ και άλλων  αστικών κομμάτων κλπ) προκύπτει από τη μελέτη των προγραμμάτων και των θέσεών τους και την πρακτική αυτών των κομμάτων, που και τα δύο έχουν κυβερνήσει τη χώρα. ΚΑΙ ΜΠΟΡΕΙ ΒΕΒΑΙΩΣ ΝΑ ΜΗΝ ΕΙΝΑΙ ΙΔΙΑ ΚΟΜΜΑΤΑ, ΑΛΙΜΟΝΟ, ΔΕΝ ΛΕΜΕ ΑΥΤΟ, ΑΛΛΙΩΣ ΘΑ ΗΤΑΝ ΕΝΑ ΚΟΜΜΑ, ΔΕΝ ΘΑ ΗΤΑΝ ΔΥΟ ΚΟΜΜΑΤΑ, ΕΧΟΥΝ ΕΠΙΜΕΡΟΥΣ ΔΙΑΦΟΡΕΣ, ΑΛΛΑ ΣΤΑ ΒΑΣΙΚΑ, ΣΤΑ ΚΕΝΤΡΙΚΑ ΖΗΤΗΜΑΤΑ ΕΙΝΑΙ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗ. Μπορεί να μην υπάρχουν σήμερα οι δυνατότητες λόγω αυτού του τοξικού κλίματος και της αντιπαράθεσης που συμβαίνει ακόμη, όπως συνέβαινε παλιότερα. Οπως θυμόμαστε όλοι οι παλιότεροι τουλάχιστον με το ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ, που λέγανε «να μου κοπεί το χέρι αν συνεργαστώ εγώ», έλεγε το ΠΑΣΟΚ, με τη ΝΔ ή με τη «δεξιά»: «Ποτέ η δεξιά να μην ξανάρθει». Και βέβαια, τους είδαμε να συγκυβερνούν μία χαρά».

 *Τα κεφαλαία δικά μας

Από τη συνέντευξη του ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ στην εκπομπή «Συνδέσεις» της ΕΡΤ. 26/4/2023

https://www.rizospastis.gr/page.do?id=19093&publDate=27%2F4%2F2023&pageNo=6

 *Μικρή ιστορική υπενθύμιση. Αυτοί που τώρα ωρύονται για τις θέσεις του ΚΚΕ, «ξέχασαν» κάτι πολύ σημαντικό. Ότι από το 1968 μέχρι σήμερα οι επιθέσεις κατά του ΚΚΕ να μετατραπεί σε αστικό κόμμα, όπως σήμερα ο ΣΥΡΙΖΑ, είναι συνεχείς. Πρώτα στήριξαν με τα μπούνια ότι το «πραγματικό ΚΚΕ» είναι το… ΚΚΕ εσ.!!! Μετά μας είπαν ότι είναι ο… Συνασπισμός, αφού εκεί πήγαν τα «φωτεινά στελέχη του». Μετά μας είπαν ότι το πρώην στέλεχος της ΚΝΕ είναι πραγματικός κομμουνιστής και η αριστερά του είναι… κομμουνιστική, καλύτερη και «μαρξιστικότερη» από το δογματικό ΚΚΕ της Παπαρρήγα και του Κουτσούμπα!!! Τώρα που τελειώνουν αυτά τα «πολεμοφόδια» θα ανακαλύψουν καινούρια! Αυτό που ποτέ δεν θα εγκαταλείψουν είναι να μετατρέψουν το ΚΚΕ σε αστικό κόμμα στην υπηρεσία του κεφαλαίου και ας αποτυχαίνουν. Υπάρχουν άλλοι πρόθυμοι γι αυτή τη δουλειά, να παριστάνουν τους "καλούς κομμουνιστές", αυτοί που τώρα εγκαλούν το ΚΚΕ γιατί δεν μετατρέπεται σε ΣΥΡΙΖΑ!


 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου