Κυριακή 27 Φεβρουαρίου 2022

Στο «Δικαστήριο των Λαών» όλοι οι εγκληματίες πολέμου για εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας

Σαν σήμερα 27/2/1991 ξεκίνησε η επιχείρηση «Καταιγίδα της Ερήμου» εναντίον του Ιράκ από τις ΗΠΑ και τους συμμάχους των. Ήταν η πρώτη ιμπεριαλιστική πολεμική επίθεση κατά κράτους μετά τις ανατροπές των σοσιαλιστικών καθεστώτων. Αφορμή ήταν η κατάληψη ενός τεχνητού κράτους - προτεκτοράτου των ιμπεριαλιστών, του εμιράτου του Κουβέϊτ, από το Ιράκ, από το οποίο διαχωρίστηκε  με τη βία από τους αποικιοκράτες Βρετανούς το 1961 ακολουθώντας τη γνωστή, και στην Κύπρο, τακτική του διαίρει και βασίλευε.  

 

Από κει και μετά, άνοιξε ο ασκός του Αιόλου των ιμπεριαλιστικών πολέμων και επεμβάσεων. Ευρώπη, Μ. Ανατολή και Αφρική δέχτηκαν αμερικανονατοϊκές  πολεμικές - ιμπεριαλιστικές επιθέσεις και επεμβάσεις με τίμημα τεράστιες απώλειες για τους λαούς (εκατοντάδες χιλιάδες νεκροί), διάλυση κρατών, καταλήστευση χωρών, κλπ. Και φτάσαμε στην εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία την οποία οι ένοχοι δυτικοί ιμπεριαλιστές και κονδυλοφόροι προσπαθούν να πείσουν τον κόσμο ότι είναι «μια και μόνη μεμονωμένη περίπτωση πολέμου κράτους κατά κράτους στην Ευρώπη» (!) με εγκληματικές διαθέσεις και ωμή «παραβίαση του Διεθνούς Δικαίου»!  Παρουσιάζονται για αθώοι των δικών τους εγκλημάτων!

Η ιμπεριαλιστική θεωρία, του 1990, περί «τέλους της ιστορίας», «διαρκούς ειρήνης και δημοκρατίας», «οικονομική ανάπτυξη και ευημερία χωρίς κρίσεις» και άλλες τέτοιες μεταφυσικές ιδεοληψίες των κονδυλοφόρων και «φιλοσόφων - αναλυτών» της Δύσης, πήγαν περίπατο και αντικαταστάθηκαν με πολέμους, κατοχή κρατών, ανατροπή κυβερνήσεων, αίμα αθώων λαών, οικονομικές και ανθρωπιστικές κρίσεις, πείνα, προσφυγιές…

Χειρότερο «όραμα» για τους λαούς μόνο οι ιμπεριαλιστές θα μπορούσαν να επιβάλουν.

Και οι λαοί αν είχαν ξυπνήσει από την υποταγή, τον εθνικισμό και τις μεταφυσικές και ανεστραμμένες συνειδήσεις και έπαιρναν την εξουσία στα χέρια τους θα δίκαζαν στο «Δικαστήριο των Λαών» όλους αυτούς τους ενόχους που προκάλεσαν τόσα δεινά στον κόσμο συνοδευόμενα με εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας. Και θα ξεκινούσαν από αυτούς που σχεδίασαν τον «νέο κόσμο» του πολέμου και τη καταστροφής αρχίζοντας από εκείνους που ξεκίνησαν τον πόλεμο του Κόλπου και φτάνοντας μέχρι τον Πούτιν. Κανένας δεν είναι αθώος το αίματος και καμιά θεωρία δεν θα μας πείσει ότι αυτό το έγκλημα δεν είναι ένα ακόμη μεγάλο έγκλημα του ιμπεριαλισμού κατά των λαών.

 Όσο για τη θεωρία του «απρόκλητου πολέμου» της Ρωσίας κατά Ουκρανίας είναι αρκετό να πούμε ότι είναι παράγωγο τόσο των επιθετικών πολιτικών των αμερικανονατοϊκών να παραβιάσουν την ιμπεριαλιστική υπόσχεση του 1990 προς Ρωσία και Κορμπατσόφ ότι ποτέ το ΝΑΤΟ δεν θα επεκταθεί στις πρώην σοσιαλιστικές χώρες της Ανατολικής Ευρώπης, όσο και των ιμπεριαλιστικών βλέψεων της ρωσικής μονοπωλιακής αστικής τάξης. Το ΝΑΤΟ όχι μόνο επεκτάθηκε, αλλά με διαρκείς ανατροπές μετέτρεψαν τις χώρες αυτές σε ημιφασιστικές με άκρως επιθετικές πολιτικές κατά της Ρωσίας και με συνεχή λήψη μέτρων σε βάρος της. Τελευταίο κράτος στην αλυσίδα ανατροπών κατά της Ρωσίας, ήταν η Ουκρανία στην οποία με παροχή τεράστιων ποσών και μέσων, μέσω ΜΚΟ, οργανώθηκαν ναζιστικές οργανώσεις ( Svoboda, Δεξιός Τομέας Τάγμα Αζόφ και άλλες δέκα) οι οποίες καπελώνοντας τη δυσαρέσκεια του ουκρανικού λαού αναδείχτηκαν σε… «μαχητές της ελευθερίας» και με βία ανέτρεψαν την τότε εκλεγμένη κυβέρνηση (2014) εγκαθιστώντας ένα άτυπο φασιστικό καθεστώς. Συνέχισαν δολοφονώντας αντιπάλους τους, καίγοντας ζωντανούς ανθρώπους , και κυρίως επιτιθέμενοι κατά των ρωσόφωνων τους οποίους εξανάγκασαν τους να πάρουν τα όπλα για να υπερασπίσουν τη ζωή τους. παράλληλα, η Ρωσία εκμεταλλευόμενη το κλίμα και στο όνομα της υπεράσπισης του ρωσικού πληθυσμού που είναι 90% στην Κριμέα την απέσπασε και την ενσωμάτωσε στο κράτος της! 

 


Το γράφημα δείχνει τη σταδιακή παραβίαση των υποσχέσεων των αμερικανονατοϊκών ότι δεν θα επεκταθεί στην Ανατολική Ευρώπη το 1990.

Στο μεταξύ οι ναζί που ήταν η πραγματική εξουσία και στο όνομα της «ελευθερίας βούλησης της Ουκρανίας», επέβαλαν πορεία προς το ΝΑΤΟ πράγμα που σήμαινε δυνατότητα να κουβαληθούν ξένα οπλικά συστήματα, πύραυλοι ακόμη και πυρηνικά όπλα, φερμένα από χιλιάδες χιλιόμετρα και σε μηδενική απόσταση από τη Ρωσία.

Δεδομένου ότι δεν ζούμε σε αγγελικό κόσμο ήταν φανερό ότι περικύκλωναν τη Ρωσία από το 1990 με τη διεύρυνση του ΝΑΤΟ, με 100 - 150 βάσεις γύρω - γύρω και συνολικά 800 βάσεις σε όλο τον κόσμο εκτός ΗΠΑ, με σύγχρονα οπλικά συστήματα στα σύνορά της, με σκοπό να την πνίξουν στρατιωτικά και οικονομικά που το ονομάζουν «να πειθαρχήσει η Ρωσία» στην δική τους αντίληψη του Διεθνούς Δικαίου, υποτασσόμενη και παραδίδοντας τον τεράστιο πλούτο της αδάπανα στους δυτικούς, όπως έγινε με όλες τις χώρες που «πειθάρχησαν»! Ανεξαρτήτως του ότι η Ρωσία κατά παράβαση κάθε κοινής λογικής επιτέθηκε στην Ουκρανία, πρέπει να παραδεχτούμε ότι με βάση την ιμπεριαλιστική λογική, αν δεν έκανε αυτό θα ήταν μια «εθελοντική αυτοκτονία» της Ρωσίας! Η περίπτωση αυτή μπορεί να εξηγηθεί μόνο σε αντιστοιχία με την κρίση της Κούβας 1961-62, όταν οι ΗΠΑ, με βάση την ίδια ιμπεριαλιστική λογική, απείλησαν παγκόσμιο πόλεμο αν δεν απέσυραν οι σοβιετικοί τους πυραύλους από το νησί που απέχει 90 μίλια από τις ΗΠΑ. Η διαφορά είναι οτι τότε η ΕΣΣΔ είδε πυραύλους και ατομικά όπλα να τη σημαδεύουν από βάση των  ΗΠΑ στην Τουρκία και αντέδρασε, μέσω Κούβας χωρίς να εισβάλει σε κάποια χώρα. Η δε συμφωνία που επήλθε ήταν ισότιμη με απόσυρση των πυραύλων και από την Κούβα και από την Τουρκία.

 Κανένας ιμπεριαλιστής δεν είναι αθώος των εγκλημάτων κατά της ανθρωπότητας. Οι λαοί δεν πρέπει ούτε να γίνουν «κρέας για τα κανόνια» των ιμπεριαλιστών, ούτε να διαλέξουν και να στρατευθούν με ιμπεριαλιστές που τους νομίζουν «καλούς»! Δεν υπάρχει καλός ιμπεριαλιστής. Τα εκατομμύρια αθώων νεκρών 120 χρόνων ιμπεριαλιστικών πολέμων, το επιβεβαιώνουν.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου