Παρασκευή 19 Ιουλίου 2019

ΣΦΕΑ: Οι αντιδραστικές απόψεις της κ. Δ. Μιχαηλίδου για τούς αντιδικτατορικούς αγωνιστές, συνάδουν με την κυβέρνηση που υπηρετεί.Δελτίο τύπου
Αθήνα: 18-07-2019

Η ΝΕΑ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ ΔΟΜΝΑ ΜΙΛΑΗΛΙΔΟΥ,

Αντιδραστικές απόψεις για τον αντιδικτατορικό αγώνα, εξέφρασε η κ. Δόμνα Μιχαηλίδου, συμμετέχοντας τον Μάρτη του 2018 στο πάνελ παρουσίασης του βιβλίου των Σταύρου Τσακυράκη και Απόστολου Δοξιάδη με τίτλο «ΑΠΟ ΠΟΥ ΚΙ ΩΣ ΠΟΥ ΟΛΟΙ ΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΑΙΟΙ»; δηλώσεις που ήρθαν στο προσκήνιο μετά την πρόσφατη υπουργοποίηση της και προκάλεσαν το αίσθημα των αγωνιστών.

Απόψεις που αντικειμενικά συμβάλλουν στην άμβλυνση της ιστορικής μνήμης απέναντι στη χούντα, προσβάλλοντας ταυτόχρονα τους αγωνιστές που δολοφονήθηκαν, βασανίστηκαν, φυλακίστηκαν -εξορίστηκαν, για να έρθουν καλύτερες μέρες για το λαό μας. Ισχυρίστηκε η κα Μιχαηλίδου πως: «Είχαμε μια αγιοποίηση του αγώνα της δικτατορίας της αντίστασης, και παίρνει διαστάσεις υπερβολής» συμπληρώνοντας ότι πρόκειται «για μια ψυχική νόσο».

Θέλησε, με τις αναφορές της αυτές, να μειώσει την επίδραση που έχει ο αντιδικτατορικός αγώνας στη διαμόρφωση αγωνιστικής συνείδησης και στάσης, κυρίως, της νέας γενιάς. Να την αποκόψει από τις παραδόσεις του λαϊκού κινήματος, να την καταστήσει ευάλωτη στις επιλογές του συστήματος. Γι' αυτό και χαρακτήρισε την επιμονή στην διεκδικητική πάλη, ατομική αλλά και συλλογική ψυχική νόσο.

Ο ισχυρισμός πως, «η απώλεια της δικτατορίας, για κάποιους από τους αγωνιστές, ισοδυναμει με την απώλεια οικείου προσώπου, γεγονός που δεν μπορούν να διαχειριστούν, με αποτέλεσμα να νοσήσουν ψυχικά», είναι παράλογος και απαράδεκτος καθ' όσον η δικτατορία για τους αγωνιστές, δεν ήταν οικείο πρόσωπο για να το κλάψουν. Άλλοι πένθησαν για την απώλεια της. Για τους αγωνιστές ήταν ένα μισητό καθεστώς που αντιπάλεψαν, όπως ο καθένας έκρινε και μπορούσε, ατομικά ή συλλογικά. Οι διώξεις, οι φυλακίσεις, οι εκτοπισμοί, οι βασανισμοί, δεν ήταν επιλογή τους. Και φυσικά η «απώλεια» της δικτατορίας, δεν τους στέρησε το λόγο του αγώνα τους.

Είναι βέβαιο, πως όσο θα υπάρχουν, βία, καταστολή, καταπίεση, εκμετάλλευση και φτώχεια, οι αγώνες του λαού και τις νεολαίας θα είναι πάντα στην ημερήσια διάταξη.

Η ενασχόληση με τις απόψεις αυτές, δεν πρέπει να αποπροσανατολίζει από το κύριο που είναι η αντεργατική, αντιλαϊκή πολιτική που υπηρετεί η κα υφυπουργός και η κυβέρνησή της. Άλλωστε τέτοιες τοποθετήσεις συνάδουν με την πολιτική αυτή.


Ο πρόεδρος                                                 Ο Γενικός Γραμματέας
Σπύρος Χαλβατζής                                      Νίκος Τριαντάφυλλου


«Φίλια πυρά» από τον Αγγελο Πνευματικό

Επίσημη τοποθέτηση δεν έχει υπάρξει ακόμη από τη Ν.Δ., η οποία συνηθίζει να αποφεύγει να απαντήσει σε όσα της καταλογίζουν, με την ελπίδα ότι σύντομα το θέμα θα ξεχαστεί. Τι γίνεται όπως όταν δέχεται «φίλια» πυρά;

Συγκεκριμένα, ο Αγγελος Πνευματικός, αντιστράτηγος και πρώην βουλευτής Ευβοίας με τη Ν.Δ., με ανάρτηση του στο facebook, απαντά στη Δόμνα Μιχαηλίδου σε αυστηρό ύφος, θυμίζοντάς της ότι «Χάρις στον Αγώνα των πολεμίων της Χούντας, το αίμα, τα δάκρυα και τον ιδρώτα, των αγωνιστών είσαι σήμερα υπουργός. Αν μη τι άλλο οφείλεις να σεβαστείς τις θυσίες και να μη τολμήσεις να παρουσιαστείς στη γιορτή της Δημοκρατίας, στην οποία δικαιούνται να ευρίσκονται μόνο οι αγωνιστές και οι πιστεύοντες στους αγώνες για τη Λευτεριά».

Αναλυτικά η ανάρτηση:

«Είμαι ένας αγωνιστής κατά της Χούντας των συνταγματαρχών και επειδή μου κάνατε την τιμή να με συμπεριλάβετε στους “ψυχικά νοσούντες” πιστεύω ότι έχω την υποχρέωση να σας συστηθώ και σεις την υποχρέωση να με ακούσετε.

Είμαι ένας Αξιωματικός του Ελληνικού Στρατού που η πατρίδα τον τίμησε με τον βαθμό του Επιτίμου Αντιστρατήγου.

Είμαι από τα ιδρυτικά μέλη της Νέας Δημοκρατίας, που ο Λαός της Εύβοιας τον τίμησε, εκλέγοντάς τον πρώτο βουλευτή και τον έστειλε αντιπρόσωπό του στο Πρώτο Μεταδικτατορικό Κοινοβούλιο. Αξιωματικός ων, πιστός στον όρκο μου, αντέδρασα κατά των σφετεριστών της εξουσίας, με συνέλαβαν, με βασάνισαν, με έστειλαν στο Στρατοδικείο και με καταδίκασαν σε πολυετή κάθειρξη. Εμεινα σε κλειστή φυλακή έξι συνεχή χρόνια.

Εσείς έχετε καμία εθνική περγαμηνή; Καλόν θα ήταν να την γνωστοποιήσετε στον Ελληνικό Λαό. Σας επιστρέφω την ύβριν, μαζί με όλα όσα φιλοσοφικά και ακατανόητα εκφράσατε, για άτομα και ομάδες, στην παρουσίαση του βιβλίου. Στα δύσκολα χρόνια της σκλαβιάς οι αγωνιστές δεν εξέφραζαν κόμματα αλλά τα ιδεώδη της Δημοκρατίας και μόνο. Μετά την απελευθέρωση από τη χουντική σκλαβιά, ο κάθε ένας ακολούθησε τον πολιτικό του δρόμο. Τα κόκαλα των Αγωνιστών του ’21, και των ηρώων του ’40 θα τρίζουν στο άκουσμα των υβριστικών σου θέσεων, γιατί αυτοί θυσιάστηκαν για την πατρίδα τη θρησκεία και τη Λευτεριά».


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου