Κυριακή 20 Δεκεμβρίου 2015

«Αναπτυξιακές» ληστείες!



Ο ΣΥΡΙΖΑ «ψήνει» τον νέο «αναπτυξιακό νόμο»! Θα δίνει λέει λίγο χρήμα στους «επενδυτές» και θα ωφελείται πολλαπλώς η οικονομία, η απασχόληση, ο λαός. Το χρήμα το πληρώνει ο λαός βέβαια αλλά χάριν της «ανάπτυξης» πρέπει να… χαίρεται που χρηματοδοτεί τους επενδυτές!

Ας δούμε τώρα αυτό που γινόταν πάντα με τους αναπτυξιακούς νόμους και που μας προετοιμάζει τι θα γίνει και με τον νέο του ΣΥΡΙΖΑ.

Στον Ν. 3299/2004 εντάχθηκαν επενδύσεις (ονομαστικού) ύψους 22,5 δισ. ευρώ και οι επενδυτές τσέπωσαν επιδοτήσεις άνω των 9 δισ. ευρώ. Καλά τώρα, όλοι ξέρουν ότι άλλο το ονομαστικό κόστος επένδυσης άλλο το πραγματικό. Σε κάποιες επενδύσεις δεν αποκλείεται να αποτελεί φανταστική υπόθεση η ίδια συμμετοχή του «επενδυτή»! Εύκολο αφού η έκθεση λέει  πως ουσιαστικά δεν γινόταν πραγματικός έλεγχος.






Τι δημιούργησαν με αυτά τα λεφτά; λιγότερες από 40.000 θέσεις εργασίας!

Τι λέει αυτό; Στον προηγούμενο «αναπτυξιακό» νόμο η μέση ενίσχυση ανά θέση εργασίας ήταν 36.432 ευρώ και με το νόμο του 2004 εκτινάχθηκε στα 230.800 ευρώ! Αυτό με τον Ν. 3908/2011 ανέβηκε στα 322.854 ευρώ!

Θα μου πείτε, πολύ φυσιολογικό αφού τώρα έχουμε επενδύσεις με υψηλή τεχνολογία. Καλά θα ήταν αν ο απολογισμός δεν έλεγε ότι το 95% των επενδυτικών σχεδίων ήταν χαμηλής και σχετικά χαμηλής τεχνολογίας!

Ποια ανάπτυξη, ποια απασχόληση; Σκέτη ληστεία είναι. Τζάμπα χρήμα για την πλουτοκρατία και μετά θρηνούν που δεν έχουν λεφτά για συντάξεις!

Και ληστές και υποκριτές!

Πηγή στοιχείων ΑΠΕ-ΜΠΕ

1 σχόλιο:

  1. Λίγα Λεπτά Nωρίτερα ο Αδωνις Γεωργιάδης πάντως δήλωσε ότι στο δεύτερο (2o) γύρο θα στηρίξει τον ... Κυριάκο Μητσοτάκη.

    TI ΠEPIMENETAI ; TA ANOPΓAΣMIKA KAI MOYΛIKA EINAI ΠANTA KAI ΠANTOY ... STEREO !
    AYTO EINAI TOΣO TO ΠOΛITIKO OΣO KAI TO ΠNEYMATIKO/EΠIΣTHMONIKO EΠIΠEΔO THΣ XΩPAΣ MAΣ !

    TI ΠEPIMENETAI AΠO ΛAKEΔEΣ ;
    AYTOI EXOYN ΠIAΣEI OΛA TA "ΠOΣTA" THΣ XΩPAΣ MAΣ - EITE ΣTHN "KYBEPNHΣH" EITE ΣTHN "ANTIΠOΛITEYΣH"- TOYΣ TA "ΔOΣAN" OI AΠOIKIOKPATEΣ !

    ΣAYTOYΣ OΛOYΣ, TOYΣ XAPIZOYME TO TPAΓOYΔI, MONO TON TITΛO TOY ! THΣ Lily Allen

    "Fuck You (Very Much)" !

    ... KAI AΣ ΣEIPH TON XOPO KAI TO TPAΓOYΔI O Alex KAI o Nik. !
    EXOYN ... EMΠEIPIA !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή