Σάββατο 12 Δεκεμβρίου 2015

«Χτυπάμε την αδικία και τη φοροδιαφυγή»

Μου λέει μια φίλη που πιστεύει ακόμη ότι το παραμύθι ΣΥΡΙΖΑ είναι αληθινό και «θα βγει»! «Πρώτ’ απ’ όλα , λέει, θα κτυπήσει την αδικία, τη διαφθορά, τη φοροδιαφυγή και τα πλούσια εισοδήματα» και συμπληρώνει ότι «δεν γίνεται ο κάθε υδραυλικός να μη κόβει απόδειξη και να φοροδιαφεύγει, υιοθετώντας και το επιχείρημα (της «Αυγής» 11/12/2015) ότι «ο χαμηλόμισθος υπάλληλος πολεοδομίας γυρνάει στην πόλη με αυτοκίνητο που η αξία του υπερβαίνει τις 100.000 ευρώ»! Το παρακάναμε»!Η «κακή γλώσσα» του Ριζοσπάστη όμως δεν αφήνει μια κουβέντα να αγιάσει και τον λαό να αποκοιμηθεί στο παραμύθι. Και γράφει μεταξύ άλλων στο πρωτοσέλιδο σχόλιό με τίτλο «Γνωστό άλλοθι», στις 12 Δεκεμβρίου 2015 :«Αν ήθελε η κυβέρνηση να αποκαταστήσει τις αδικίες, γιατί δεν αυξάνει το συντελεστή φορολόγησης στα κέρδη του κεφαλαίου στο 45%, γιατί δεν καταργεί τον ΦΠΑ στα είδη βασικής κατανάλωσης, τον ΕΝΦΙΑ, τη λεγόμενη εισφορά αλληλεγγύης και άλλους αντιλαϊκούς φόρους; (έλα μου ντε, γιατί;;;).»Ούτε το θέλει ούτε το μπορεί μια κυβέρνηση που υπηρετεί τις ανάγκες της καπιταλιστικής οικονομίας, είτε σε κρίση είτε σε ανάκαμψη»Τι λέει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ; Οτι θα πατάξει τη φοροδιαφυγή, θα αποκαλύψει τους «παράνομους», θα τους στείλει στη Δικαιοσύνη. Μόνο που ήδη έχει δώσει δείγματα γραφής. Πρόσφατα, ανακοίνωσε ότι θα προχωρήσει σε νέες φοροαπαλλαγές στους εφοπλιστές, εκτός από τις 56 που ήδη είναι σε ισχύαπό προηγούμενες κυβερνήσεις.»Έχει θεσπίσει φοροαπαλλαγές σε επιχειρηματικούς ομίλους που συμμετέχουν σε έργα φυσικού αερίου. Έχει προαναγγείλει και άλλες φοροαπαλλαγές για τους ...«υγιείς» επιχειρηματικούς ομίλους γενικά. Έχει υποσχεθεί ζεστό χρήμα από το ΕΣΠΑ και το «πακέτο Γιούνκερ» (ε, να μη τα πάρουν «άρρωστοι όμιλοι!).

»Και βέβαια, δεν πρέπει να ξεχνάμε την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου με την οποία διέγραψε πρόστιμα από επιχειρηματικούς ομίλους για φοροδιαφυγή και λαθρεμπόριο. Για ποια «πάταξη της φοροδιαφυγής» μιλάνε;»Και αυτά είναι μέτρα που συνοδεύονται από την αύξηση του ΦΠΑ σε είδη πρώτης ανάγκης για τα λαϊκά νοικοκυριά, την επιβολή του ΕΝΦΙΑ, την εισφορά αλληλεγγύης στους μισθωτούς, την αύξηση του φόρου στο πετρέλαιο των αγροτών, την προκαταβολή φόρου στο 100% για τους ελεύθερους επαγγελματίες, από τους πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας, από το πετσόκομμα του επιδόματος θέρμανσης.»Η ίδια η αστική νομοθεσία, η λειτουργία του τραπεζικού συστήματος διαμορφώνουν όρους νόμιμης φοροδιαφυγής του μεγάλου κεφαλαίου, πέρα από τους φορολογικούς παραδείσους και τις offshore εταιρείες.»Και ενώ συμβαίνουν όλα αυτά, οι δαπάνες του αστικού κράτους στηρίζονται και αυτές κατά κύριο λόγο στα έσοδα από την υπερφορολόγηση των εργαζομένων και των φτωχών λαϊκών στρωμάτων.»Βέβαια και οι επιχειρηματίες πληρώνουν, μόνο που το αστικό κράτος και οι κυβερνήσεις του φροντίζουν να ενισχύουν, να κάνουν τα στραβά μάτια, να νομοθετούν ώστε να αυξάνεται ο βαθμός εκμετάλλευσης της εργατικής δύναμης και να βγάζουν μεγαλύτερα κέρδη. Η διαμόρφωση του κατάλληλου «φορολογικού περιβάλλοντος που να ευνοεί την ανταγωνιστικότητα» που απαιτούν οι καπιταλιστές, σημαίνει μεγάλες φορολογικές και άλλες διευκολύνσεις.»Είναι, λοιπόν, κυριολεκτικά απάτη η κυβερνητική προπαγάνδα περί προστασίας των λαϊκών νοικοκυριών, μέσω της καταπολέμησης της φοροδιαφυγής. Ο λαός, οι εργαζόμενοι δεν πρέπει να παρασυρθούν από τα διάφορα άλλοθι, πρέπει να παλέψουν ενάντια στη νέα φοροεπιδρομή, στα νέα αντιλαϊκά χαράτσια».

Ε, όχι και απάτη τα παραμύθια! Παραμύθια των αστών είναι, τι θα ήθελε ο Ριζοσπάστης να λένε, για τον Σπάρτακο; Έγινε ποτέ παραμύθι των ταξικών εξουσιών ο Σπάρτακος; Λαϊκός μύθος ναι, παραμύθι των ταξικών εξουσιών ποτέ! Σήμερα δεν υπάρχουν παραμυθάδες για τους λαϊκούς αγώνες.  Μόνο ιστορίες αληθινές, ποιήματα, τραγούδια και νέοι αγώνες υπάρχουν.Τα παραμύθια των αυταπατών είναι για το ΣΥΡΙΖΑ και όλα τα αστικά κόμματα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου