Κυριακή 28 Ιουνίου 2015

ΟΙ ΜΑΚΑΡΙΟΙ



Το κείμενο γράφτηκε και αναρτήθηκε στο φ/β στις 26/6, πριν την προκήρυξη δημοψηφίσματος για τις προτάσεις των "θεσμών".
 
Οι περισσότεροι Έλληνες, παρότι ανησυχούν από τα νέα και πολλοί έβγαλαν και τα λεφτά τους για να τα έχουν, καλού – κακού, κάτω από το στρώμα, στην ουσία δεν φαίνεται να ανησυχούν και πολύ για τις διαπραγματεύσεις με τους δανειστές.


 

Μακάρια γαλήνη στην κινδυνολογία! Γιατί; 

Είναι βαθιά πεπεισμένοι ότι τίποτα δεν θα συμβεί. Είναι σίγουροι ότι ο Τσίπρας στο τέλος θα υπογράψει οποιαδήποτε συμφωνία, στο όνομα της σωτηρίας της χώρας. Θα είναι και ήρωας γι αυτούς!
 
Είναι βέβαιοι ότι και αύριο θα είναι όπως σήμερα και, εντάξει, θα δυσκολευτούμε πάλι αλλά δεν θα χάσουμε «τα πάντα» δηλαδή το ευρώ και την ΕΕ!

Οι περισσότεροι από αυτούς, ποτέ δεν ήθελαν να αγωνιστούν για κάτι. Νόμιζαν πάντα πως όλα έρχονται από μόνα τους, και χλεύαζαν και αυτούς που ανησυχούσαν και πολύ περισσότερο αυτούς που αγωνίζονταν για να απολαύσουν και αυτοί άκοπα τα κέρδη των αγώνων.

Έτσι ονειρεύονται να γίνουν και τώρα τα πράγματα, αυτό πιστεύουν, αυτό επιθυμούν.

Φυσικά, έτσι είναι το πιθανότερο να γίνει, έστω κι αν σημαίνει καταστροφή, αφού από πλευράς Τσίπρα δεν υπάρχει πρόθεση να κάνει τη ρήξη (παρότι αν μας πετάξουν έξω, θα βγει και θα πει ότι τους πέταξε αυτός)! 

Δεν υπολογίζουν όμως ότι τη ρήξη μπορεί να την κάνουν οι άλλοι της ΕΕ, μέσα από μια κυνική χρηματιστηριακή λογική υπολογισμού «κέρδους – οφέλους» από την ρήξη ή την παραμονή. Εκεί μπορεί να προσγειωθούν ανώμαλα και να τρέχουν για άλλους σωτήρες από αυτούς που πίστεψαν ως τώρα.

Θα σημειώσω ότι η ιστορία έχει να δείξει πολλές περιπτώσεις «χαρούμενης» άγνοιας και ξεγνοιασιάς, πριν έρθει η καταστροφή, ο πόλεμος, η πτώχευση. Η άρχουσα τάξη ποτέ δεν προειδοποιεί τον λαό για την καταστροφή που του επιφυλάσσει. Άλλωστε πάντα, και στις καταστροφές ακόμη, ο νους της είναι πόσα θα κερδίσει από αυτές. Έτσι, όσοι δεν ψάχνουν και δεν αγωνίζονται αλλά καταναλώνουν αυτά που λένε τα κανάλια του κεφαλαίου, αράζουν μακάριοι!


Τι θα γίνει τώρα; με μια αναλογία 60-40 μάλλον θα υπογραφεί συμφωνία, σκληρού περιεχομένου. Τουλάχιστον η μια πλευρά δεν έχει άλλη λύση. Και οι μακάριοι θα συνεχίσουν τις αυταπάτες τους μέχρι να έρθουν και πάλι οι «λυπητερές» και τότε πάλι θα ωρύονται, πού είναι «οι άλλοι» που θα τους σώσουν κ.ο.κ! 

Διαφορετικά θα έχουμε άγριο ξύπνημα...

Καλό ύπνο φίλοι μου στον καναπέ σας. Κατεβάστε και την ενοχλητική φωνή του εκφωνητή με τις ειδήσεις. Μπορεί να είναι και δυσάρεστες!

2 σχόλια:

  1. Ανοικτή Επιστολή προς Φίλους του Π.Γ. κ. Κ.Ε. του ΚΚΕ !

    Θεωρούμε πολιτικά απαράδεκτη την θέση σας αναφορικά του δημοψηφίσματος μέσα στην βουλή των Ελλήνων ! Δεν θα μπούμε σε σφαίρες ιδεολογικής θεωρίας, διότι η ερώτηση του δημοψηφίσματος είναι συγκεκριμένη, και ο Λένιν μίλησε συγκεκριμένα για το συγκεκριμένο ! Εξάλλου η Λαϊκή Κυριαρχία περνά, έστω και λίγο στρεβλά μέσα σαυτό το αστικό σύστημα που είμαστε, και οι συνθήκες για να ωριμάσει και να συνειδοτοποιθεί το Λαϊκό Κίνημα προέρχεται την σήμερα εποχή και από τα δημοψηφίσματα ! Καλό είναι να κρατάτε την Ιδεολογοπολιτική Κοσμοθεωρία σας, αλλά δεν πρέπει να απέχεται από την δυναμικότητα της κίνησης της κοινωνίας, δεν πρέπει να απέχεται από το συγκεκριμένο ! Έχουμε την άποψη ότι έχετε Αυτοεγκλωβιστή, πολιτικά Αυτοεγκλωβιστή ! Κάτι σαν την Εκκλησία της Ελλάδος, εδώ η Χώρα έχει Ζωτικό Υπαρξιακό Πρόβλημα, εδώ η Χώρα, ο Ελληνικός Λαός βουλιάζει μέσα στο ψέμα του σάπιου, σαθρού και υποτελικού πολιτικού συστήματος, και αυτοί μοιράζουν Φακές κ. Φασολάδες !
    Ακόμη φίλοι μου, κοιτάξτε και αναλύστε σωστά τα τεκτενωμένα και λάθοι που έκαναν οι Γερμανοί Κομμουνιστές και οι Αριστεροί γενικά πρίν το 1933 στην Γερμανία ! Η αντίληψη "Σφάξε με Αγά μου να αγιάσω" είναι ξένη με την Ελληνική Αντίληψη και την Αριστερά !
    Συγνώμη αλλά άθελα σας παίζεται ένα μη δημιουργικό ρόλο, και έτσι χάνει και η Ελληνική Κοινωνία, ο Ελληνικός Λαός, η Ελλάδα !
    Διότι έχετε Ιστορική ΕΛΛΗΝΙΚΗ Πατριωτική παράδοση, μην το ξεχνάτε Αυτό ! Άλλωστε και κάπως έτσι γέμισε το κενό το NSDAP στην Γερμανία, εύκολα με ρηχώτητες "πατριωτικες", όπως το βλέπουμε σήμερα στην Χώρα μας με ΟΛΕΣ της Μορφές και Εκφάνσεις του ΚαπιταλοΝαζιστοΦασισμού !

    Έχετε Ευθήνη ως ζωντανό μέρος και μέλος την Ελλάδας !

    Με Πατριωτικούς Χαιρετισμούς

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμε,

    Παρόμοιες επιστολές που καλούν το ΚΚΕ σε προδοσία των βασικών αρχών του και προσχώρησή του σε πολιτικές που ασκούν μικροαστικά, ρεφορμιστικά και δήθεν αριστερά κόμματα, υπηρετώντας το σύστημα και τους κεφαλαιοκράτες, έχουν αποσταλεί άπειρες.

    Κανονικά θα έπρεπε να στείλεις παρόμοια επιστολή στο ΣΥΡΙΖΑ που αφού ξεπουλούσε το λαό και τις υποσχέσεις του στους θεσμούς και τους εταίρους της ΕΕ με «συνομιλίες», στο τέλος θυμήθηκε να ζητήσει δια της πλαγίας και όχι ευθέως, τη έγκριση του λαού στο δικό του μνημόνιο - ξεπούλημα με δημοψήφισμα. Πρόκειται για μια απίστευτη συμπαιγνία «στο πλαίσιο της ΕΕ και του ευρώ» όπως λέει και ο ΣΥΡΙΖΑ και τώρα ζητάει τα ρέστα από το ΚΚΕ!

    Δεν είναι δυνατόν το ΚΚΕ να εγκρίνει το μνημόνιο – ξεπούλημα του ΣΥΡΙΖΑ δια μέσω του ΟΧΙ στο μνημόνιο των δανειστών. Οι προτάσεις του όπως διακηρύττει ο ΣΥΡΙΖΑ είναι μέσα στα πλαίσια της ΕΕ και του ευρώ. Για ποιο λόγο να υποστηρίξει το ΚΚΕ θέσεις που αποτελούν απείρως πιο εγκληματικές από ένα κακό μνημόνιο;

    Αν δεν έχεις ταξική συνείδηση και δεν καταλαβαίνεις ποια τάξη εξυπηρετεί το ΚΚΕ και ποια ο ΣΥΡΙΖΑ, τότε δεν καταλαβαίνεις και γιατί έχουν διαφορετική πολιτική έναντι της ΕΕ.

    Όσο για τα ανιστόρητα περί ΚΚ Γερμανίας θα πρέπει να γνωρίζεις ότι την ευθύνη για εκείνη την εποχή φέρουν ακέραια οι σοσιαλδημοκράτες δολοφόνοι του Λήμπνεχτ και της Ρόζας οι οποίοι ήθελαν συμμαχία μόνο με υποταγή του ΚΚ! Αυτά αλλού.

    ΑπάντησηΔιαγραφή