Τετάρτη 11 Μαρτίου 2015

ΦΤΩΧΕΙΑ. ΠΟΙΟΣ ΨΗΦΙΣΕ ΤΙ ΚΑΙ ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΑΥΤΟ

 Θυμηθείτε πρόσφατα μια αισχρή επίθεση συριζαίων ότι ΚΚΕ και ΧΑ ταυτίζονται γιατί έχουν την ίδια θέση στις Προγραμματικές, στην ψηφοφορία για Πρόεδρο της Βουλής κλπ, κλπ… τα θυμάστε; Άντε να τα λουστούν τώρα χωρίς ποτέ εγώ να κάνω παρόμοια ταύτιση - αυτοί την κάνουν.


Ποιοί ψήφισαν επί της αρχής το νομοσχέδιο  «Ρυθμίσεις για τη λήψη άμεσων μέτρων για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης, την οργάνωση της κυβέρνησης και των κυβερνητικών οργάνων και λοιπές διατάξεις»;Ποιοι;;;Ας πούμε ΣΥΡΙΖΑ ΚΑΙ ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ. Έχει κανείς από εσάς εδώ αντίρρηση;

Ας πούμε ΣΥΡΙΖΑ ΚΑΙ ΝΔ. Έχει κανείς από εσάς εδώ αντίρρηση;

Ας πούμε ΣΥΡΙΖΑ ΚΑΙ ΠΟΤΑΜΙ (με πονηρή επιφύλαξη). Έχει κανείς από εσάς εδώ αντίρρηση;

Ας πούμε ΣΥΡΙΖΑ ΚΑΙ ΠΑΣΟΚ. Έχει κανείς από εσάς εδώ αντίρρηση;

Ας πούμε ΣΥΡΙΖΑ ΚΑΙ ΑΝΕΛ. Έχει κανείς από εσάς εδώ αντίρρηση;Ας πούμε τώρα ότι «όλοι ενωμένοι» με τον ψωριάρη χώρια, αγαπούν πολύ το λαό, σε αντίθεση με το… ΚΚΕ!!!Τι να πω δηλαδή με τόσες κωλοτούμπες και έχουν την απαίτηση να τους ακολουθήσουμε στο τσίρκο τους!

Ακόμη δεν έχουν καταλάβει τι μας χωρίζει. Ας το καταλάβουν: 
7 κόμματα 2 ταξικές πολιτικές!Απάντηση στο ίδιο θέμα σε μια φίληΓια να έχουμε πολιτική γνώση όταν μιλάμε…

"Το νομοσχέδιο «αντιμετώπισης της ανθρωπιστικής κρίσης» υπερψηφίστηκε  επί της αρχής από  ΣΥΡΙΖΑ, ΝΔ, Χρυσή Αυγή, ΑΝΕΛ και ΠΑΣΟΚ, το ΠΟΤΑΜΙ επιφυλάχθηκε και το ΚΚΕ δήλωσε «παρών».Παρατήρηση: Αν δλδ η ΧΑ ψήφιζε παρών, όπως και με την Πρόεδρο της Βουλής, τότε ΚΚΕ και ΧΑ θα ήταν ίδιοι και ο κόσμος θα τα χαρακτήριζε ίδια;;; Κάτι τέτοιο μας έλεγαν χωρίς ντροπή κάποιοι…Τώρα όμως που ΧΑ και ΣΥΡΙΖΑ ψήφισαν ίδια δεν τρέχει τίποτα, δεν είναι ίδιοι αλλά απλώς συμπτωματικά ψήφισαν ίδια;;;

Δυο μέτρα δυο σταθμά;;;Μήπως όταν ΣΥΡΙΖΑ και ΧΑ ψηφίζουν ίδια είναι γα «καλό σκοπό» ενώ με το ΚΚΕ είναι για κακό;Μήπως η ΧΑ γίνεται φιλολαϊκή όταν ψηφίζει ίδια με τον ΣΥΡΙΖΑ;

Όλοι  όσοι κάνουν δήθεν τον ηθικό όταν αφορά το ίδιο θέμα για το ΚΚΕ και το κάνουν γαργάρα όταν αφορά τον ΣΥΡΙΖΑ είναι απλώς υποκριτές και ψεύτες. Το μόνο που θέλουν είναι να κτυπήσουν το ΚΚΕ και όχι γιατί δήθεν θίχτηκαν ως αριστεροί και άλλες τέτοιες αρλούμπες. Τώρα δηλαδή δεν θίχτηκαν να ξεσηκωθούν;Όσο για την ουσία, το νομοσχέδιο απλώς ψηφίστηκε από ΝΔ, Χρυσή Αυγή, ΑΝΕΛ και ΠΑΣΟΚ γιατί αναδιανέμει τη φτώχεια και όχι γιατί είναι καλό. Δηλαδή δεν θίγει τα συμφέροντα του μεγάλου κεφαλαίου και αντί να λύνει τα προβλήματα απλώς τα κουκουλώνει.Επί πλέον δεν μας λέει πόσα θα πάρει από τους πλούσιους για να δώσει στους φτωχούς. Κρύβει ότι θα πάρει από τους λιγότερο φτωχούς και τους μεσαίους που πάντα πληρώνουν φόρο για να δώσει στους πολύ φτωχούς. Γι’ αυτό δεν ψήφισε το ΚΚΕ όχι γιατί δεν θέλει να βελτιωθεί η ζωή των εντελώς φτωχών.Για να μη λέμε λόγια του αέρα, στη γενική φορολογία του κράτους οι ΑΕ (νομικά πρόσωπα) πληρώνουν μόνο το 6,15% των φόρων. Άρα από αυτούς οι φτωχοί θα πάρουν μόνο 6,15% του ποσού της βοήθειας. Αν είναι 350 ευρώ η βοήθεια, από το μεγάλο κεφάλαιο θα πάρουν μόνο 21,52 ευρώ. Δηλαδή από τους πλουσιότερους θα πάρουν τα λιγότερα. Τα άλλα 328,48 ποιοι θα τα πληρώσουν;Αν κάποιος πει ότι οι πλούσιοι πληρώνουν από αλλού όπως, πχ από τα ακίνητά τους, έχασε γιατί μάλλον όλα τα έχουν σε offshore εταιρείες. Πόσα πλήρωσαν το 2013 οι 6.000 offshore για τα χιλιάδες ακίνητα που έχουν; 350 ευρώ η κάθε μια! Πιο λίγα και από την κυρά - Κατίνα με το τριαράκι της!!!

Γι αυτό μιλάμε για αναδιανομή της φτώχειας μετά λόγου γνώσεων και όχι με συνθήματα και ιδεολογήματα. Όποιος τολμάει ας αμφισβητήσει τα στοιχεία.Έτσι γίνεται πολιτική όχι με ρετσέτες περί δογματικών, καθυστερημένων, έξω από την πραγματικότητα, Δευτέρα Παρουσία και άλλα τέτοια φαιδρά που ξεγελούν τον κόσμο αλλά όχι τους σκεπτόμενους και την πραγματικότητα. Μετά φωνάζουν κάποιοι που τα πιστεύουν αυτά γιατί πληρώνουν πολλούς φόρους. Ε, δεν ξέρουν γιατί;"


2 σχόλια:

  1. ΩPAIO EEE;;

    "Θα 'ρθει MIA MEPA, που η Aπληστία της Iδιοκτησίας, του Πλούτου και της Eπαρσης, θα Aποθηκευτεί στις Τράπεζες, στις Πολυεθνικές και σε τόσο λίγους, που οι πολλοί μη κατέχοντες, θα ξεσπάσουν σαν ΘEOMHNIA που θα κάνει τη Zωή των Oλίγων Kατεχόντων .... KOΛAΣH"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΚΑΙ Η ΕΠΑΝΑΦΟΡΑ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΗΣ ΑΡΓΙΑΣ ? ΣΚΟΥΡΛΕΤΗ ΑΚΟΜΗ ΤΗΝ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ

    ΑπάντησηΔιαγραφή