Τρίτη 6 Μαΐου 2014

Πως ο νεοφιλελευθερισμός καθοδηγεί το νέο φασισμό





 
Όλοι πλέον ξέρουμε για το φασιστικό έγκλημα στην Οδησσό. Εμπρησμός του κτηρίου των συνδικάτων, δεκάδες νεκροί και ωμή δολοφονία όσων δεν καίγονταν ζωντανοί, με πυροβολισμούς και με τα ρόπαλα! Φρίκη; Ε, σε τι διαφέρουν από τους χιτλερικούς; Ο χιτλερικός φασισμός δεν έχει να ζηλέψει απολύτως τίποτα από τους συνεχιστές του.

 

Όμως, κάθε ταξικό έγκλημα θέλει και την «καλή» θεωρία του. Γι αυτή τη δουλειά δεν φρόντισε κάποιος φασίστας, αλλά ένας πούρος νεοφιλελεύθερος, που μιλάει σε όλους τους τόνους για τη ελευθερία! Ελευθερία παντού, στους εργοδότες, την εξουσία, στο κεφάλαιο, στους φασίστες…

Πρόκειται για τον Α. Χάγιεκ, Νομπελίστα, πατριάρχη του νεοφιλελευθερισμού που το βιβλίο του  «Το Σύνταγμα της ελευθερίας», εκδ. Καστανιώτη, που έγραψε το 1955, αποτέλεσε τον καθαγιασμό των νέων και παλιών εγκλημάτων του κεφαλαίου, ανεξαρτήτως της μορφής της πολιτική του εξουσίας.

Χιλιάδες φορές αναφέρει τη λέξη «ελευθερία» στις 731 σελίδες του βιβλίου του. Ο  νεοφιλελευθερισμός του που αποτέλεσε τη βάση των πολιτικών που εφαρμόζεοναι, ξεκινώντας από τη Θάτσερ και τον Ρήγκαν, είναι η βάση του φασισμού που βλέπουμε να αναπτύσσεται σε όλη την Ευρώπη. Άλλωστε κανένας νεοφιλελεύθερος από την Μέρκελ μέχρι τον Κάμερον και τον Ομπάμα, δεν αρνείται την στήριξη της «ελευθερίας» που απέκτησε πρόσφατα η Ουκρανία με κυβέρνηση φασιστών!
 
Να λοιπόν πώς ο Χάγιεκ αθωώνει και μάλιστα μετατρέπει σε ήρωες της ελευθερίας, τους φασίστες που έβαλαν φωτιά στο κτήριο των συνδικάτων στην Οδησσό, στη σελ. 377 του βιβλίου:

"Είναι βέβαιο ότι το κοινό δεν έχει ακόμα συνειδητοποιήσει ότι η υπάρχουσα νομική κατάσταση είναι θεμελιωδώς λανθασμένη, και ότι οι εξουσίες που διεκδίκησαν και πήραν τα συνδικάτα, απειλούν σοβαρά ολόκληρη τη βάση της ελεύθερης κοινωνίας μας"

… τα συνδικάτα απειλούν την… ελευθερία! Ο αφανισμός τους υπερασπίζει την ελευθερία της… ελεύθερης κοινωνίας μας!!!


Οι φασίστες της… ελευθερίας της Ουκρανίας έπιασαν αμέσως το νόημα. Και το υλοποίησαν στην Οδησσό έτσι για να ξέρουμε τις αρχές της Θάτσερ, των Ουκρανών φασιστών και κάθε… ελεύθερου ανθρώπου!

Για την ιστορία σημειώνουμε ότι το βιβλίο προλόγισε και ύμνησε ως ευαγγέλιο της ελευθερίας, ο σημερινός υπουργός Παιδείας κ. Κων/νος Αρβανιτόπουλος! Με τέτοια βιβλία θέλει να διαπαιδαγωγηθούν οι νέοι και σε αυτή την κατεύθυνση θέλει να… «μορφώνονται»! Και όποιος τολμήσει να πει ότι ο νεοφιλελευθερισμός του Χάγιεκ δεν εφαρμόζεται, καλύτερα να μη το τολμήσει γιατί θα χάσει, διαβάζοντας έστω, μερικές σελίδες του βιβλίου και κρίνοντας την πολιτικη που εφαρμόζεται κατά των εργαζομένων.  Για να μη πούμε, όταν μιλάει για αξιολόγηση ποιά επιθυμία έχει στο βάθος του, για τη φιλοσοφία που πρέπει να έχουν οι αξιολογούμενοι!

 

1 σχόλιο:

  1. Σε ερώτηση για το ποια κόμματα εννοεί ο κ. Γλέζος αποκλείει τo Λαϊκό Σύνδεσμο (NAZI), ωστόσο δεν κάνει το ίδιο με ΝΔ και ΠΑΣΟΚ. «Αν μετανιώσουν, εάν αλλάξουν στάση και θελήσουν να βοηθήσουν μια κυβέρνηση της Αριστεράς, γιατί όχι;» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Γλέζος. ;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;; YOU STUPID ;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;; Why ;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;; Poor you !!! NOT a bit it !!! NOOOOOOOOOOOO !!!!! Alright Mister ;;;;;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή