Κυριακή 19 Μαΐου 2013

ΠΟΤΑΜΙ ΓΕΝΕΩΝ ΕΙΡΗΝΗΣ ΣΕ ΚΟΙΝΗ ΠΟΡΕΙΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΜΑΡΑΘΩΝΑ


Πενήντα χρόνια μετά την πρώτη πορεία ειρήνης του Γρηγόρη Λαμπράκη και των συνοδοιπόρων του που λίγες μέρες μετά οδήγησαν το παρακράτος στη στυγερή δολοφονία του, οι γενιές της Ειρήνης αντάμωσαν και πάλι σήμερα, 19 Μαΐου 2013.



Οι συνοδοιπόροι του Λαμπράκη και Λαμπράκιδες της δεκαετίας του ΄60,  με άσπρα μαλλιά, η αντιδικτατορική γενιά, η γενιά του αντιμονοπωλιακού αγώνα και η νέα γενιά της ανεργίας και της κρίσης του καπιταλισμού, αντάμωσαν σε μια συνεχόμενη μάχη κατά του πολέμου, κατά του ιμπεριαλισμού και υπέρ της Πανανθρώπινης Ειρήνης.



Ένα μεγάλο ποτάμι Ειρήνης που ξεκίνησε από τον Τύμβο του Μαραθώνα δυνάμωνε συνεχώς όσο έφτανε στην Αθήνα για να καταλήξει μεγαλειώδες έξω από την πρεσβεία του Ισραήλ φωνάζοντας αντιπολεμικά συνθήματα κατά της ιμπεριαλιστικής επέμβασης στη Συρία και κατά της επιθετικότητας του Ισραήλ.



Ήταν μια από τις μεγαλύτερες πορείες ειρήνης μετά τη πτώση της δικτατορίας.













1 σχόλιο:

  1. Μακάρι του χρόνου να είμαστε τόσοι από την αρχή, γιατί μέχρι την Αγ. Παρασκευή μας είχε πιάσει απελπισία. Ευτυχώς που μετά, κατά μήκος της Μεσογείων, ο κόσμος ήρθε κατά εκατοντάδες και ανεβαίνοντας την Κατεχάκη με έπιασε ένα ρίγος από το πόσος κόσμος μαζεύτηκε. Του χρόνου πιο δυνατά, πιο μαζικά, πιο αποφασιστικά. Συνεχίζουμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή