Κυριακή 19 Μαΐου 2013

ΤΟ ΠΑΜΕ, Η ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ ΚΑΙ Η ΔΙΑΣΤΡΕΒΛΩΣΗ


Προς επιτιθέμενους στο ΠΑΜΕ:

Κάτι δεν πάει καλά εδώ με την κριτική σας στην ανακοίνωση του ΠΑΜΕ για την εθελοντική αιμοδοσία σωματείων και εργαζομένων για την εργατική τάξη. Τη βγάλατε ρατσιστική και την εξομοιώσατε με την αιμοδοσία της ΧΑ; 


Για ποιους δηλαδή θα έπρεπε να κάνει αιμοδοσία ένα μέτωπο εργατών αν όχι για την τάξη του; Για τους εμπόρους του αίματος;  Μήπως δεν ξέρετε για ποιους; Μπα κάνετε πως δεν ξέρετε είναι σίγουρο. Δίνετε την ερμηνεία που θέλετε περί ρατσιστικής  αιμοδοσίας σε μια κοινή αιμοδοσία που γίνεται χρόνια στα σωματεία. Ούτε και αυτό το τελευταίο το ξέρατε; Τότε τι ξέρετε για τα εσώτερα της αλληλεγγύης της εργατική τάξης;

Η ΧΑ δεν είναι μόνο ότι κάνει ρατσιστική και υποκριτική αιμοδοσία "από Έλληνες για Έλληνες". Το κύριο είναι ότι τη χρησιμοποιεί πολιτικά με σκοπό να ενισχύσει από την πίσω πόρτα την εξουσία της πλουτοκρατίας. Δεν σας έχω για κουτούς πολιτικά ώστε να μη μπορείτε να ερμηνεύσετε τη θέση του ΠΑΜΕ: «όχι για τα κέρδη της πλουτοκρατίας». Δεν θεωρώ πως το ερμηνεύετε εκ λάθους αιματολογικά δηλαδή ρατσιστικά. Το ερμηνεύετε εντελώς με πολιτική σκοπιμότητα διαστρέφοντας και συκοφαντώντας. Μετατρέποντας τα κέρδη της πλουτοκρατίας σε ανθρώπους (!) που θα στερηθούν δήθεν το αίμα του ΠΑΜΕ! Και αυτό το λέτε ρατσισμό! Μπράβο άλμα!!! Πως εμείς αμέσως κατάλαβε την πολιτική διάσταση του μηνύματος και εσείς καταλάβατε μια αιματολογική -  ρατσιστική; 

Ώστε δεν ξέρετε ότι σωματεία εργαζομένων (και πολλά άλλα κοινωνικά σωματεία) είχαν και έχουν τράπεζες αίματος για τον κλάδο τους έ; Ούτε ξέρετε ότι πολλές φορές κινητές μονάδες σταθμεύουν για το σκοπό αυτό σε γραφεία σωματείων; Δεν το ξέρετε! Παρακαλώ, είναι αυτό ρατσιστικό; Να το πείτε στα σωματεία για να εισπράξετε και τις απαντήσεις τους. Ούτε ξέρετε ότι και σωματεία μικρομεσαίων έχουν τράπεζες αίματος! Δεν το ξέρετε ε; Παρεμπιπτόντως πριν λίγο καιρό ο ΣΙΣΕΜΑ, δηλαδή οι μηχανικοί επισκευαστές αυτοκινήτου, είχαν αιμοδοσία για τον κλάδο τους. Έχετε κάτι να τους πείτε από αυτά τα φαιδρά περί ρατσισμού; 

Και ποιος είπε ότι αυτοί που δίνουν αίμα για τη τράπεζα αίματος του σωματείου τους δεν δίνουν και  στην κεντρική τράπεζα νοσοκομείων; Τόσο δύσκολο είναι να ξεχωρίσετε τους γενικούς και ειδικούς σκοπούς κάθε τράπεζας αίματος και αρχίζετε ιστορίες για αγρίους; 
Και δεν γνωρίζετε ότι αυτές οι τράπεζες συνδέονται με την κεντρική τράπεζα αίματος και μετατρέπονται σε αλληλοκάλυψη αναγκών με χρεώσεις και πιστώσεις για τη στιγμή που κάποιος συνάδελφος εργάτης ή μικρομεσαίος του κλάδου θα το χρειαστεί σε όποιο νοσοκομείο είναι χωρίς να υποστεί το μαρτύριο της αγωνιώδους αναζήτησης; Και είναι αυτό απαράδεκτο για εσάς και ρατσιστικό ε;  Και γιατί τις έχουν αυτές τις τράπεζες παρακαλώ; Για να μη πέφτουν στους εμπόρους του αίματος αγαπητοί μου. Δεν καταλάβατε ούτε τώρα, τη δεύτερη πλευρά,  γιατί μιλάει το ΠΑΜΕ για αλληλεγγύη στην εργατική τάξη και όχι στην πλουτοκρατία;  Μάλλον δίνετε καλές εξετάσεις στην πλουτοκρατία!

Ώστε δεν ξέρετε να διαβάζετε σήμερα πολιτικά τη θέση του ΠΑΜΕ. Προχθές με τη θέση του για την απεργία των καθηγητών κάνατε ολόκληρα πολιτικά άλματα ερμηνείας υποστηρίζοντας ότι η θέση του ΠΑΜΕ για απεργία ήταν θέση… κατά της απεργίας ενώ η κοινή θέση των παρατάξεων της τρόικας και των συνοδοιπόρων, δηλαδή το τυρί της φάκας στην οποία πιαστήκατε κορόϊδα σαν ποντίκια αμέσως μόλις τη ψηφίσατε, ήταν υπερεπαναστάτικη ε; Και μετά που φάγατε τα μούτρα σας γλύφοντας εκεί που φτύνατε, πάλι το ΠΑΜΕ σας έφταιγε που ψηφίσατε μόνοι «όχι στην απεργία» ενώ η συντριπτική πλειοψηφία των καθηγητών ψήφισε την υπερεπαναστατικη πρότασή σας για απεργίες διαρκείας ε; Και πάλι, η ίδια σταθερή θέση του ΠΑΜΕ για απεργία σας φαινόταν κατά της απεργίας(!) ενώ η δική σας που ήταν μέσα στις λάσπες της κωλοτούμπας σας φαινόταν και πάλι επαναστατική! Εκεί ξέρατε να βγάζετε τα πολιτικά συμπεράσματα. Στην αιμοδοσία του ΠΑΜΕ βγάζετε αιματολογικά – ρατσιστικά συμπεράσματα. Μπράβο εξυπνάδα!

Δεν υπάρχει περίπτωση να το καταλάβετε. Το μόνο που καταλαβαίνετε είναι ο πόλεμος κατά του ΠΑΜΕ του ΚΚΕ κλπ. Απλώς λυπάμαι για την κατάντια σας.


ΕΙΝΑΙ ΑΤΟΜΙΚΗ ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑ ΟΙ ΑΓΩΝΕΣ;

Για πρώην του ΚΚΕ που, όπως λένε, έδωσαν το αίμα τους για το κόμμα, κάποτε πριν φύγουν για άλλα ιδεολογικά πελάγη χωρίς μεγάλες τρικυμίες και τώρα το απαιτούν (το αίμα τους!) πίσω:  

Όχι, δεν σας λέω οπορτουνιστές.  Κρίνετε μόνοι τι είστε δεν με ενδιαφέρει αυτό. Όμως μη προκαλείτε ούτε να κάνετε χυδαία υπονοημένα για αγώνες σας και αίμα που χύσατε όταν ήσαστε στο ΚΚΕ με δικαιώματα υλικής ανταπόδοσης σήμερα. Ξεχάσατε για ποια ιδανικά αγωνιστήκατε και νομίσατε ότι αγωνιστήκατε για τον εαυτούλη σας, σαν να κολλούσατε ένσημα ζητώντας τώρα «αγωνιστική σύνταξη» ε; Ντροπή σας 100 φορές και απορώ πως τολμήσατε να απαιτείτε τέτοιου τύπου εκ των υστέρων εξαργύρωση και συναλλαγή. Αλήθεια δεν ντρεπόσαστε; 


Το λέω για 100η φορά.  Όταν κάποιος κάνει αγώνες εντασσόμενος σε ένα φορέα όπως ένα ΚΚ, τους κάνει για τον λαό, την εργατική τάξη, τα ιδανικά και τους σκοπούς του κόμματος οργανωμένα σε αυτό. 

Δεν τους κάνει με τη συμφωνία ότι όποτε θέλει θα τους πάρει σαν ατομική ιδιοκτησία του να τους πάει και να τους κολλήσει μετέπειτα σε όποιο κόμμα και παρατάξει θέλει. Αν ήταν έτσι και ο Μίκης – μιας και παίζει και η γνωστή παράσταση για τη ζωή του τώρα  – θα μπορούσε να ζητήσει τους αγώνες του από το ΚΚΕ και να τους πάει στη ΝΔ όταν έγινε υπουργός της (για να έχει αυτή ιστορία και από μοναρχοφασίστες βασανιστές και από κομμουνιστές βασανισμένους !) και τώρα στη «ΣΠΙΘΑ» του.  Και η κα Δαμανάκη τους αγώνες που έκανε ως στέλεχος της ΚΝΕ και του ΚΚΕ θα μπορούσε να τους περιφέρει στο ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟ, στο ΠΑΣΟΚ και τώρα και στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή ως Επίτροπος!!! Και στα «πρακτικά» θα έγραφαν: «Η πρώην κομμουνίστρια κα Δαμανάκη κατέθεσε τους  αγώνες της για τον σοσιαλισμό και τον κομμουνισμό στην ΕΕ, δίπλα στο Αντικομουνιστικό Μνημόνιο»!!! Πόσο γέλιο θα είχε να πέσει ακόμη και αν κάποιοι αγωνιστές της Μακρονήσου μεταλλασσόμενοι σήμερα (υπάρχει ένας τέτοιος;), απαιτούσαν να τους δώσουμε τους αγώνες τους για να τους μεταφέρουν στη ΧΑ! Ας μη πω για τις χιλιάδες άλλους αγωνιστές όταν ήταν στο ΚΚΕ και για οποιοδήποτε λόγος σήμερα διαφωνούν μαζί του.


Θα πρέπει να καταλάβετε κάτι. Οι αγώνες δεν μεταφέρονται ούτε μεταγράφονται. Η ιστορία τους γράφτηκε μια φορά μόνο και δεν ξαναγράφετε. Γράφτηκε στον φορέα που έγιναν και εκεί μένουν αιωνίως ανεξάρτητα που πάνε τα υποκείμενα των αγώνων αυτών μετά. Αυτό δεν θα αλλάξει ποτέ, ποτέ, ποτέ!




ΤΟ ΚΕΊΜΕΝΟ

Αίμα για τις ανάγκες της τάξης μας και όχι για τα κέρδη της πλουτοκρατίας


Δημοσίευση: Παρ, 17/05/2013 - 19:06
Τελευταία Ενημέρωση: Σάβ, 18/05/2013 - 20:01 

Αιμοδοσία διοργανώνει το ΠΑΜΕ, απευθυνόμενο σε όλα τα Πρωτοβάθμια Σωματεία, τις Ομοσπονδίες και τις Επιτροπές Αγώνα του ΠΑΜΕ Αττικής με σύνθημα «Αίμα για τις ανάγκες της τάξης μας και όχι για τα κέρδη της πλουτοκρατίας», δείχνοντας το δρόμο της έμπρακτης αλληλεγγύης και της εμπιστοσύνης στο δίκιο της εργατικής τάξης. 

Η αιμοδοσία θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 16 Ιούνη 2013 και ώρα 10.00 το πρωί έως 4.00 το απόγευμα στα γραφεία του ΠΑΜΕ (Αγ. Φιλοθέης 5β, τηλέφωνα 210 3833786 και 210 3301847).
Για περισσότερες πληροφορίες στο τηλέφωνο 6977247591.

7 σχόλια:

  1. Σωστά για τους αγώνες. Για την καπηλεία τους, δεν μας λες, από άκαπνους και σκυλευτές ηρώων
    που τυχαίνει να βαστάνε τις σφραγίδες.
    Για ξαναγράψιμο του Α τόμου από τη φράξια έχεις ακούσει τίποτα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμε δεν ξέρω τι παιχνίδι παίζεις και απο ποιό φορέα μιλάς. αν έχει ιστορία ή δεν έχει ιστορία για να κρίνουμε κι εμεις τι κάνει.τέλος πάντων αν δεν κατάλαβες καλά η απάντηση που έδωσα σε όσους νομίζουν οτι οι αγώνεςείναι ιδιοκτησία τους και οτι αυτή δεν ξαναγράφεται δεν ισχύει μόνο για όσους έφυγαν. Τωρα αν νομίζεςι οτι η "φράξια" κάνει αυτό και το άλλο το θέμα μου είναι οτι βγάζει απο κάτω αντικκεδισμό όχι υπεράσπιση της ιστορίας του ΚΚΕ. Αυτή άστην για άλλους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΣΧΟΛΙΑ ΣΤΟ Φ/Β

    Christos Sioulas
    Εγώ έχω μια ερώτηση :
    Και θέλω μια απάντηση σοβαρή !!!!
    Όχι (οπορτουνιστή πουλημένε αντικομουνιστή και τέτοια) ….
    Αλλά σοβαρή όσο σοβαρή μπορεί να είναι μια τέτοια τοποθέτηση κομμουνιστών ….
    Χωρίς να είμαι υπέρμαχος της θεωρίας των δυο άκρων και παλιό μέλος ενός Σοβαρού ΚΚΕ …
    ΡΩΤΑΩ το ΚΚΕ :
    Εγώ ελεύθερος επαγγελματίας άνεργος οικοδόμος, αλουμινάς, και ΣΥΡΙΖΑΙΟΣ οπορτουνιστής ….
    ΑΝ ΧΡΕΙΑΣΤΩ ΑΙΜΑ ΘΑ ΜΟΥ ΔΩΣΟΥΝ ;;;
    Θέλω να γνωρίζω που έδωσα της νιότης μου τα χρόνια ….
    Έτσι για να έχω μια παρηγοριά τώρα στα γεράματα βρε αδέρφια !!!!

    Η Niki Vikou Είπε
    Ως αιμοδότης σε όλη μου τη ζωή και δωρητής σώματος και επειδή θεωρώ το ΚΚΕ αναπόσπαστο κομμάτι του πραγματικού κι όχι του φασίζοντος κυβερνητικού δημοκρατικού τόξου, λυπάμαι ειλικρινά για την προσφορά αίματος μόνον για εργάτες.

    Φοβάμαι, πως την επόμενη φορά που οι εργαζόμενοι σε ένα νοσοκομείο θα αρνηθούν στην ΧΑ, την αιμοδοσία μόνον για Έλληνες, τα χρυσαύγουλα θα τους τρίψουν στη μούρη το κάλεσμα του ΠΑΜΕ.


    Αίμα για τις ανάγκες της τάξης μας και όχι για τα κέρδη της πλουτοκρατίας | 902.gr
    www.902.gr
    Αίμα για τις ανάγκες της τάξης μας και όχι για τα κέρδη της πλουτοκρατίας | 902.gr



    Stergios Sastinap ΤΟ ΠΑΜΕ, Η ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ ΚΑΙ Η ΔΙΑΣΤΡΕΒΛΩΣΗ

    http://aristeripolitiki.blogspot.gr/2013/05/blog-post_19.html

    Αριστερά και Πολιτική: ΤΟ ΠΑΜΕ, Η ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ ΚΑΙ Η ΔΙΑΣΤΡΕΒΛΩΣΗ
    aristeripolitiki.blogspot.com
    πριν από μία ώρα περίπου • Μου αρέσει! • Αφαίρεση προεπισκόπησης

    Christos Sioulas Δεν θα ήθελα καθόλου να φέρω εδώ τα αντίστοιχα επιχειρήματα της χ. Α για το ίδιο θέμα φίλε μου ..... και από ότι γνωρίζεις έχουν πολλά παρόμοια σβήστο καλύτερα περισσότερη ζημιά κάνεις γιατί θα ασχοληθώ σοβαρά με αυτό αύριο .....
    Πριν από 48 λεπτά • Τροποποιήθηκε • Μου αρέσει!

    Stergios Sastinap το τι νομίζεςι και το τι είναι μπορεί να έχουν μεγάλη δηφορά. ούτε πιστεύω οτι πόνεσες το ΚΚΕ. Αυτό λετε σε κάθε θέση του ΠΑΜΕ οτι του κανει ζημιά! πχ καθηγητές! Στο τέλος ξέρετε τι γίνεται. και μη κάνεις το λάθος το γνωστο των αστών που εξομοιώνουν τους κομμουνιστές με τους φασίστες παραθέτοντας δίπλα δίπλα τα σλόγκαν πχ κατά του κεφαλαίου, της ΕΕ, των ¨Ευρωπαίων", της κυβέρνησης κλπ. Δεν τα ξέρεις αυτά τα κόλπα; Τα ξέρεις, γιατί θέλεις να τα επαναλάβεις; Εξυπνάδα είναι η εξωμοίσωση; καλα θα δούμε ποιός θα βγει κερδισμένος απο τέτοιες επενδύσεις σε ψέματα...
    Πριν από 41 λεπτά • Μου αρέσει!

    Christos Sioulas ΕΔΩ ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΑΙΜΑ ΙΑΤΡΙΚΟ ΑΙΜΑ ΦΑΡΜΑΚΟ Τι δεν καταλαβαίνεις εγώ δεν μπλέκω τις θεωρίες στην μέση απαντώ σε ότι με ρωτουν .... το ΑΙΜΑ ΑΥΤΟ ΑΦΟΡΑ ΓΙΑΤΡΟΥΣ ΟΧΙ ΚΟΜΜΑΤΑ ......
    Πριν από 16 λεπτά • Μου αρέσει!
    Christos Sioulas ΚΑΙ ΑΝ ΠΙΣΤΕΥΕΤΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΛΑΟΥΣ ΤΑΞΕΙΣ Η ΚΟΜΜΑΤΑ ........ Ε ΝΑΙ ΕΙΣΤΕ ΑΚΡΟΟΟΟΟΟΟΟΟ
    Πριν από 38 λεπτά • Μου αρέσει!

    Christos Sioulas Μην γυρίζεις το θέμα βαρέθηκα να γράφω όλη μέρα αύριο πάλι και σε αυτό η σε όποιο άλλοι θες τελειωνωντας το καθένα 'οσο για τις τράπεζες κλπ πάρε και το κειμενο και πάρε και τηλέφωνο να μάθεις ....
    Πριν από 35 λεπτά • Μου αρέσει!

    Stergios Sastinap μεγαλύτερες βλακείες δεν εχω ακούσει. ούτε σχόλιο δεν αξίζει. και τα μέταλα των κανονιών αφορούν τους μεταλλουργούς έτσι; δεν αφορούν τάξεις, κόμματα....
    Πριν από 34 λεπτά • Τροποποιήθηκε • Μου αρέσει!

    Stergios Sastinap τι να ρωτήσω αφού έχω παραστεί σε αιμοδοσίες σωματείων τι να μου πεις τωρα... άιμα δίνουν και πηγαινει στη κεντρικη τράπεζα σε πίστωση να το πάρουν ανάλογα με τις ανάγκες...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΣΧΟΛΙΑ ΣΤΟ Φ/Β

    Christos Sioulas Αιμοδοσία διοργανώνει το ΠΑΜΕ, απευθυνόμενο σε όλα τα Πρωτοβάθμια Σωματεία, τις Ομοσπονδίες και τις Επιτροπές Αγώνα του ΠΑΜΕ Αττικής με σύνθημα «Αίμα για τις ανάγκες της τάξης μας και όχι για τα κέρδη της πλουτοκρατίας», δείχνοντας το δρόμο της έμπρακτης αλληλεγγύης και της εμπιστοσύνης στο δίκιο της εργατικής τάξης.

    Η αιμοδοσία θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 16 Ιούνη 2013 και ώρα 10.00 το πρωί έως 4.00 το απόγευμα στα γραφεία του ΠΑΜΕ (Αγ. Φιλοθέης 5β, τηλέφωνα 210 3833786 και 210 3301847).

    Για περισσότερες πληροφορίες στο τηλέφωνο 6977247591 .
    Πριν από 32 λεπτά • Μου αρέσει!

    Stergios Sastinap πολύ σωστά και πολυ καλά. εσύ είσαι όφφφφ
    Πριν από 31 λεπτά • Μου αρέσει!

    Christos Sioulas Για ρωτήστε τους συλόγους τους ιατρικούς συμφωνούν με αυτο το κείμενο ;;;; και με αντιστοιχες πρακτικές τησ Χ . Α ;;;; πάω για υπνο τα λέμε ....
    Πριν από 30 λεπτά • Μου αρέσει!

    Christos Sioulas Και αλήθεια τι χαρτί και ποια ταυτότητα αποδυκνείει ότι κάποιος ανήκει στην Εργατική τάξη ;;;; βρε είστε καλά αδέρφια η έχετε ξεφύγει εντελώς ;;;;
    Πριν από 27 λεπτά • Τροποποιήθηκε • Μου αρέσει!

    Stergios Sastinap γιατί, οι γιατροί δεν μπορούν να ρωτήσουν το πολιτικό νόημα της αιμοδοσίας; αυτοί αίμα θα παραλάβουν χωρίς όρους για τη χρήση του, το κράτος θα πάρει ποσοτητα σε πίστωση και οι εργαζόμενοι θα έχουν αποθεματοποιήσει μια ποσότητα αίματος που όταν το πάρουν μποτρεί να είναι απο οποιονδήποτε. έτσι γίνεται. τι θα πουν οι γιατροί δεν παίρνουμε αίμα απο εργάτες και δεν δίνουμε άιμα σε εργάτες; κρύβει ρατσισμό αυτό; άντε άντε ο αντικομμουνισμός τυφλώνει....
    Πριν από 25 λεπτά • Μου αρέσει!

    Christos Sioulas Έγραψα κάτι όμως για τους όρους που θέτετε ποιος ανήκει τελικά σε αυτήν την ταλαίπωρη την τάξη και με ποια κριτίρια και ποιος θεός τα βάζει ;;;;
    Πριν από 22 λεπτά • Μου αρέσει!

    Stergios Sastinap εσύ δεν είσια καλά. όταν ένας συνάδελφος ζήτησε αιμα επιγόντως δούλεψε αμέσως η τράπεζα του σωματειου και το άιμα ήρθε χωρίς χρονοτριβή αποτο πιστωμένο. δεν ήταν το δικο του αίμα ουτε του σωματείου. ήταν το αίμα κάπιοιου άλλου απο αλλού που το έδωσε όπως ακριβώς το έδωσε και αυτός σε άλλη στιγμή. είσαι βαθιά νυχτωμενος αν νομίζεις οτι ΄θα έχουμε φιάλες που θα γράφουν..." ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΑΙΜΑ"!!!!!!!! Ποιός μωρέ έχει ξεφύγει;
    Πριν από 21 λεπτά • Μου αρέσει!

    Stergios Sastinap τώρα μου έρχεται να γελάσω γιατί όπως οι γριές νομίζουν οτι όταν πάνε τα λεφτά στις τράπεζες θα τα βάλουν σε κάποιο κρυφό μέρος και όταν τα ζητήσουν θα τους δώσουν τα ίδια ακριβώς λεφτά έτσι και εσύ ρωτάς αν θα είναι το ίδιο αίμα το... εργατικό για εργάτες!!! ρε πλάκες που έχει η υπόθεση!
    Πριν από 17 λεπτά • Μου αρέσει!

    Christos Sioulas Τότε αλλάζει το πράγμα γράφτε ότι μαζευετε αίμα για το ΠΑΜΕ η για το ΚΚΕ η ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΤΑΞΗ ΠΟΥ ΚΟΛΛΑ ΓΑΜΟΤΟ και μας ξενυχτάτε βγάλτε διευκρινιστική καληνύχτα .....
    Πριν από 16 λεπτά • Μου αρέσει!

    Stergios Sastinap άντε τώρα τα ίδια... ένα μέτωπο απαγορεύεται να κάνει τράπεζα αιματος για τους εργαζόμενους έτσι; και απαγορεύεται να πάνε όσοι θέλουν να δώσουν αίμα; ε, δεν βγάζεις μι απαγορευτικη διαταγή; αμάν πια. τέλος - καληνύχτα. η συζήτηση κατάντησε στείρα μικρολεπτομερειών. δεν με ενδιαφέρει
    Πριν από 12 λεπτά • Μου αρέσει!

    Christos Sioulas Και βέβαια κάτι τέτοιο έχει επομένως δικαίωμα να το κάνει και η Χ.Α Μπραβο σας και καμάρι σας μπορείτε και να συνεργαστείτε λοιπόν τουλάχιστον για τους Έλληνες μέλη σας χαχαχα
    Πριν από 8 λεπτά • Τροποποιήθηκε • Μου αρέσει!

    Stergios Sastinap ΧΑΊΡΟΜΑΙ ΠΟΥ ΕΦΑΡΜΩΖΕΙΣ ΤΙΣ ΕΞΟΜΟΙΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΑΝΤΙΚΟΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟΥ ΜΜΝΗΜΟΙΟΥ ΤΗΣ ΕΕ. ΜΗ ΚΑΝΕΙΣ ΟΤΙ ΔΕΝ ΞΕΡΕΙΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Αίμα για τις ανάγκες της τάξης μας και όχι για τα κέρδη της πλουτοκρατίας.

    Ποια είναι η τάξη μας; Είναι η εργατική τάξη με τους συμμάχους της.

    Επομένως αυτό το αίμα απαγορεύεται να γίνει εμπόρευμα και να καταλήξει στις αρτηρίες αυτών που έχουν τον πλούτο στα χέρια τους και αγοράζουν ανθρώπινο αίμα, ανθρώπινα όργανα, ανθρώπινες συνειδήσεις...

    Τι δεν καταλαβαίνουν αυτοί που διαστρεβλώνουν την έννοια τής συγκεκριμένης αιμοδοσίας; Τι;;;

    Μήπως ότι η αλληλεγγύη ανάμεσά μας, η αλληλεγγύη που αναπτύσσεται και μέσα στους ταξικούς αγώνες, πρέπει να υφίσταται και για τις πιο ακραίες ανάγκες μας;

    Αυτό είναι που δυσκολεύονται να χωνέψουν;

    Μωρέ, πάρτε το απόφαση, ότι η αλληλεγγύη ανάμεσά μας, από εργάτες για εργάτες, από εργαζόμενους γενικότερα για εργαζόμενους, πιάνει τέτοια ανηφόρα που τα "ραντάρ" σας είναι ανίκανα να εντοπίσουν.

    Ας αφήσουν λοιπόν τα σάπια και τους χειρισμούς οι ραδιοαρβυλίστες, διότι είναι ξεκάθαροι οι λόγοι που τα σωματεία προβαίνουν σ' εθελοντική αιμοδοσία. Κι αυτό το αίμα προέρχεται εντέλει από Έλληνες και μετανάστες εργάτες, εργαζόμενους. Σ' Έλληνες και μετανάστες εργάτες-εργαζόμενους λοιπόν, θα μεταγγιστεί αν χρειαστεί. Είναι αίμα δικό τους με τις υπογραφές, ΕΡΓΑΤΗΣ-ΕΡΓΑΤΡΙΑ, ΣΥΜΜΑΧΟΣ ΤΗΣ ΕΡΓΑΤΙΚΗΣ ΤΑΞΗΣ.
    Αυτοί το προσφέρουν, σ' αυτούς θα μεταγγιστεί αν χρειαστούν αίμα.

    Τόσο απλά και ξεκάθαρα είναι τα πράματα.

    Κι αυτό που δεν καταλαβαίνουν τελικά "κάποιοι", είναι ότι το γαρ πολύ τού αντικομμουνισμού γεννά παραφροσύνη...

    Ας προσπαθήσουν να το καταλάβουν λοιπόν, πριν βαρέσουν μπιέλα...

    Κι ας βάλουν καλά στο κούφιο μυαλό τους, αν έχουν βέβαια τη δυνατότητα, ότι σε τούτα δω τα μάρμαρα κακιά σκουριά δεν πιάνει!!!

    Είτε επιχειρούν φασιστοειδή να βρωμίσουν το ΚΚΕ και το ΠΑΜΕ, είτε το επιχειρούν οπορτουνιστοβολεμένα ανθρωπάκια, είτε οι οποιοιδήποτε θιασώτες τού καπιταλισμού,
    ούτε για εσωτερική κατανάλωση δεν το καταφέρνουν.

    Άιντε, που συναγωνίζονται μ' επίδειξη αντικομμουνισμού ποιος θα πείσει τούς κεφαλαιοκράτες ότι θα είναι το καλύτερο μαντρόσκυλό τους...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ένα μόνο σχόλιο να κάνω και περιμένω απάντηση. Με την ίδια λογική που οι εργάτες δίνουν αίμα για εργάτες μπορεί να δικαιολογηθεί και ότι τα χρυσά αυγά δίνουν αίμα μόνο γι αυτούς.

    Λες ότι "Κι αυτό το αίμα προέρχεται εντέλει από Έλληνες και μετανάστες εργάτες, εργαζόμενους. Σ' Έλληνες και μετανάστες εργάτες-εργαζόμενους λοιπόν, θα μεταγγιστεί αν χρειαστεί. Είναι αίμα δικό τους με τις υπογραφές, ΕΡΓΑΤΗΣ-ΕΡΓΑΤΡΙΑ, ΣΥΜΜΑΧΟΣ ΤΗΣ ΕΡΓΑΤΙΚΗΣ ΤΑΞΗΣ.
    Αυτοί το προσφέρουν, σ' αυτούς θα μεταγγιστεί αν χρειαστούν αίμα."
    άρα με την ίδια λογική το ίδιο ισχύει και για τα χρυσαύγουλα από Έλληνες για Έλληνες.

    Σίγουρα δεν εξισώνω τη ρατσιστική πράξη της χρυσης αυγής με αυτην του ΚΚΕ και των άλλων σωματείων, αλλά δεν παύουν να είναι και αυτές απάνθρωπες πράξεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ανώνυμε το θέμα είναι ληγμένο. Για Έλληνες , Χριστιανούς, εργάτες, αγρότες, ολυμπιακούς, παναθηναϊκούς κλπ μπορεί ο καθένας να μιλάει αλλά άλλο να μιλάει ο Χίτλερ και τα υποπροϊόντα του και άλλο οι εργάτες. Ο φασισμός και ο ρατσισμός δεν ξεχωρίζουν ούτε από το αίμα, ούτε από το επάγγελμα, ούτε από την καταγωγή. Ξεχωρίζουν ως απάνθρωπη ιδεολογία. Όταν καβαλάνε σε ανθρώπους όποια τάξη, καταγωγή ή θέση και αν έχουν το κάνουν για να βλάψουν την ανθρωπότητα. Δεν το κάνουν για να δώσουν αίμα ή τρόφιμα αλλά για να πιουν το αίμα του λαού. Είναι το ίδιο οι εργάτες, τα σωματεία τους, οι φορείς τους, τα κόμματά τους με τον φασισμό; Αν νομίζεις ότι με ισοπεδώσεις και δήθεν αφελείς ερωτήσεις θα τους εξισώσεις έχεις βαθιά μεσάνυχτα. Σαν να λες ότι οι αντάρτες σκότωναν Γερμανούς και οι Γερμανοί αντάρτες, άρα είναι ίδιοι, είναι δολοφόνοι!!! Το λές;;;

    Από δεκαετίες τώρα υπήρχαν τράπεζες αίματος σε σωματεία και φορείς για τις ανάγκες τους. Αυτό είναι ισοδύναμο του ρατσισμού; Μήπως αρρώστησε τελευταία και δεν το κατάλαβες;

    ΑπάντησηΔιαγραφή