Κυριακή 17 Φεβρουαρίου 2013

Η αλήθεια των υποσχέσεων




Σαμαράς: «Δεσμεύομαι προσωπικά ότι ο κατώτατος μισθός δεν θα μειωθεί».

 

Μετάφραση: «Δεσμεύομαι προσωπικά ότι ο κατώτατος μισθός θα μειωθεί».

 

Πρόκειται για κλασσικό αστό πολιτικό. Κάνει πάντα τα αντίθετα από αυτά που υπόσχεται στο λαό. Από τη μια ο λόγος της παραπλάνησης του λαού και από την άλλη της πράξης της εξουσίας του κεφαλαίου.


Πως όμως δικαιολογεί την αντίφαση λόγων και έργων; Ο επίσημος κατώτατος μισθός που έχει ήδη μειωθεί και που στην πράξη μάλλον δεν υπάρχει στις επιχειρήσεις και έχει μειωθεί και άλλο, πρέπει να δικαιολογηθεί και πολιτικά. Έτσι δηλώνει γιατί οι εργαζόμενοι θα φταίνε που θα μειωθεί ο τελικά ο κατώτατος μισθός τους και θα ληφθούν νέα μέτρα. Διαβάζουμε από την συνέντευξή του στην καλή εφημερίδα Real News: 
«Σημειώνει (ο Σαμαράς) πως το ζητούμενο για φέτος είναι το πρωτογενές πλεόνασμα, ενω υπογραμμίζει ότι το πρόγραμμα αυτό «μπορεί να βγει» και να πιάσει τους στόχους του. 

Όμως τονίζει ότι «όταν κάθε μέρα έχουμε απεργίες, καταλήψεις δρόμων ή δημοσίων γραφείων, μπλοκάρει το κέντρο της πόλης ή οι εθνικοί δρόμοι και παραλύουν τα πάντα, τότε κανένα  πρόγραμμα δεν μπορεί να βγει. Μερικοί αυτό επιδιώκουν αλλά δεν θα τους αφήσουμε». 

Σε ερώτηση αν θα αλλάξει ο συνδικαλιστικός νόμος, ο κ. Σαμαράς δηλώνει πως «δεν μπορούμε να ανεχόμαστε ό,τι διαλύει τα πάντα…».

«...κανένα πρόγραμμα δεν μπορεί να βγει»! Εδώ είναι η βάση της υπόθεσης. Με δυο λόγια για όλα θα φταίνε οι εργαζόμενοι. Ακόμη και για την αποτυχία του προγράμματος που θα τον αναγκάσει να… μειώσει τον κατώτατο μισθό, να λάβει νέα μέτρα  αλλά και για να καταργήσει το δικαίωμα της απεργίας. Όλα με τη μία πάνω σε μια ψευδο-υπόσχεση για τον κατώτατο μισθό!!!

1 σχόλιο:

  1. Ο κ. Σαμαράς, μάλιστα, χαρακτήρισε πρωτοφανές το γεγονός ότι η ανεργία στους νέους φτάνει το 60%.
    «Πιστεύω στο φιλότιμο και την καρδιά του Έλληνα και στον αγώνα που δίνουμε, είμαι σίγουρος πως όλοι οι Έλληνες θα νικήσουμε σε αυτό τον αγώνα με έμπνευση, δουλειά, φιλότιμο και με αγάπη» τόνισε! ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ PEEEE !! PEEEE ΜΕΧΡΙ ΕΔΩ !!! Tρισάλθια Πολιτικά ONTA !! XλεXλέδες !!!! PHMAΔIA TOY KEPATA !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή