Τρίτη 25 Σεπτεμβρίου 2012

ΟΙ ΜΙΚΡΟΜΕΣΑΙΟΙ ΚΑΤΕΒΑΖΟΥΝ ΤΑ ΡΟΛΑ


Συνάδελφοι επαγγελματίες, βιοτέχνες, μικροί έμποροι, αυτοκινητιστές,

ΤΕΤΑΡΤΗ 26 ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ 2012
ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ – ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΩΝ


Η κυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ, μαζί με την Ευρωπ. Ένωση, συνεχίζουν το έργο των προηγούμενων. ΦΕΡΝΟΥΝ νέα μέτρα δισεκατομμυρίων ευρώ , που αποτέλεσμα θα έχουν, την γενίκευση της εξαθλίωσης του λαού, το κλείσιμο χιλιάδων μαγαζιών και τη χρεωκοπία χιλιάδων αυτοαπασχολούμενων.
ΛΕΝΕ ΨΕΜΑΤΑ
Η χρεοκοπία δεν είναι τα νούμερα και οι δείκτες, που ανεμίζουν στα κανάλια. Χρεοκοπία είναι οι ανάγκες που δεν ικανοποιούνται. Να μην φτάνουν τα λεφτά για το σουπερμάρκετ, να μην βρίσκεις φάρμακα και γιατρούς, να σε κυνηγά η τράπεζα και η εφορία.
Αυτή η χρεοκοπία έχει μπει ήδη στα σπίτια μας.
Ανάπτυξη δεν είναι τα κέρδη των μεγάλων επιχειρήσεων. Ανάπτυξη είναι, ολόκληρο μεροκάματο, υγεία και παιδεία για όλους, σύνταξη της προκοπής. Αυτή η ανάπτυξη δεν βρίσκεται στην ατζέντα της κυβέρνησης και της ΕΕ.

Η τρικομματική κυβέρνηση μαζί με την ΕΕ  βάζουν νέους φόρους.
-Καταργούν το αφορολόγητο όριο για τους αυτοαπασχολούμενους.

-Η επιβάρυνση θα είναι ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ 500 ευρώ επιπλέον φόρος.

-Ετοιμάζουν νέα δήθεν αντικειμενικά κριτήρια.

-Ετοιμάζουν ενιαίο φορολογικό συντελεστή 30% από το πρώτο ευρω.

Είναι τρισάθλιο ψέμα η προπαγάνδα κυβέρνησης και Μ. Μ. Ενημέρωσης ότι αν είχαν εισπράξει περισσότερα από τους αυτοαπασχολούμενους, δεν θα χρειαζόταν να πάρουν τα μέτρα των μνημονίων.

Η άγρια φορολόγηση των αυτοαπασχολούμενων, όπως και η μείωση μισθών και συντάξεων γίνονται για να ενισχυθούν τα μονοπώλια και να σωθούν οι τράπεζες και ΕΦΑΡΜΟΖΟΝΤΑΙ σε όλες τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Όσο και να αυξήσουν την φορολογία στους αυτοαπασχολούμενους ένα σημαντικό κομμάτι δεν έχει και δεν μπορεί να πληρώσει.

Αποδείχτηκε στη πράξη ότι το λεγόμενο κυνήγι των αποδείξεων, εξυπηρέτησε μόνο την ψεύτικη προπαγάνδα που θέλει να παρουσιάσει τους ελευθέρους επαγγελματίες σαν τους μοναδικούς υπευθύνους για τα χρέη και τα ελλείμματα, να κρύψει τις πραγματικές αιτίες της οικονομικής κρίσης που προκλήθηκε από την υπερσυσσώρευση κερδών και κεφαλαίων και τις σκανδαλώδεις επιδοτήσεις σε βιομήχανους, τραπεζίτες, εφοπλιστές.Αποδείχτηκε ότι όσο δυναμώνει η φορολογική επίθεση σε εργαζόμενους και αυτοαπασχολούμενους, όσο μπαίνουν νέα χαράτσια, φόροι αλληλεγγύης, τέλη επιτηδεύματος, αντικειμενικά κριτήρια κλπ, τόσο θα μεγαλώνει και το κομμάτι των μικρών αυτοαπασχολούμενων που δεν θα πληρώνει, γιατί δεν τα βγάζει πέρα, γιατί δεν μπορεί να καλύψει ούτε τις στοιχειώδεις ανάγκες και υποχρεώσεις, γιατί τον έχουν πνίξει τα χρέη.
Ήδη 500.000 αυτοαπασχολούμενοι δεν μπορούν να πληρώσουν και χρωστάνε τις εισφορές στον ΟΑΕΕ.

Όλα όσα θα επιχειρήσουν να εισπράξουν με την αύξηση της φορολογίας και την κατάργηση του αφορολόγητου, ΘΑ ΤΑ ΧΑΡΙΣΟΥΝ σαν Δώρο στους τραπεζίτες και τους δανειστές που δημιούργησαν την κρίση.

• Να δώσουμε αγωνιστική απάντηση στη νέα φοροεπιδρομή.

• Να δυναμώσουμε την πάλη μας μέσα από τα σωματεία, για την ανατροπή της αντιλαϊκής πολιτικής.

• Όχι στην νέα φοροληστεία. Δεν έχουμε να πληρώσουμε άλλο.

• Να φορολογηθεί με 45% το μεγάλο κεφάλαιο

• Απορρίπτουμε τα μέτρα σας και τα μνημόνιά σας. Να καταργηθούν όλα τα μνημόνια και όλοι οι αντιλαϊκοί νόμοι.

• Καμία αναγνώριση των χρεών. Να διαγραφούν. Κάθε διαπραγμάτευση, σημαίνει νέα μνημόνια.

• Έξω από τη λυκοσυμμαχία της ΕΕ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου