Παρασκευή 20 Ιουλίου 2012

Η ΣΗΜΑΙΑ ΤΩΝ ΧΑΛΥΒΟΥΡΓΩΝ ΚΥΜΑΤΙΖΕΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ!


Σήμερα, 20/7/2012, τα χαράματα, τα καθάρματα εφόρμησαν στην Χαλυβουργία! Συνέλαβαν απεργούς. Ανακοίνωσαν ότι «άνοιξαν» την Ελληνική Χαλυβουργία.

Μέχρι το πρωί δεν είχε επιβεβαιωθεί η "νίκη" των ΜΑΤ. Εκατοντάδες εργαζόμενοι σπεύδουν για αλληλεγγύη. Ο δρόμος έξω από την επιχείρηση σχεδόν έχει κλείσει. Η μάχη δεν έχει κριθεί ακόμη αλλά ό,τι και να γίνει οι πραγματικοί νικητές είναι οι απεργοί χαλυβουργοί που με την απεργία των 263 ημερών, έγραψαν χρυσή σελίδα στους εργατικούς αγώνες.

Τίποτα δεν πάει χαμένο! Οι απεργοί χαλυβουργοί είναι οι πραγματικοί νικητές και η ιστορία θα γράψει τον αγώνα τους με χρυσά γράμματα. 

 
Με την επίθεση των ΜΑΤ η εργοδοσία, το κράτος της και η δικαιοσύνη τους έδειξαν όλο το μίσος για τα εργατικά δικαιώματα ακόμη και αυτά που το δικό τους σύνταγμα κατοχυρώνει. 

Τα μέσα ενημέρωσης που ανήκουν στο κεφάλαιο πανηγυρίζουν. Επί τέλους η κορωνίδα των απεργιών χτυπιέται αλύπητα. Τρίβουν τα χέρια τους οι υπηρέτες του κεφαλαίου. Δυστυχώς μαζί τους τρίβουν τα χέρια τους και κάποιοι μικροαστοί που πουλούν φιλεργατισμό και αριστεροσύνη γιατί «επί τέλους» το κράτος τους απαλλάσσει από την καθημερινή ανάγκη να εφευρίσκουν 1000 προσχήματα για να αποφύγουν να απαντήσουν στο δίλημμα «ή με το κεφάλαιο ή με τους εργάτες». 

Τώρα θα ξαμοληθούν όλοι για να συκοφαντήσουν την απεργία και τους απεργούς. Θα δικαιολογήσουν όλες τις απολύσεις για να σωθεί η… εργασία!  Θα υμνήσουν κάθε μέτρο της εργοδοσίας. Θα συκοφαντήσουν κάθε εργατικό αγώνα και δικαίωμα. Θα κινήσουν διαδικασίες κατάργησης βασικών δικαιωμάτων. Κάθε απεργία θα θεωρείται ότι απειλεί τη χώρα!

Η μεγαλύτερη απεργία των τελευταίων δεκαετιών έγραψε την πιο μεγάλη εργατική ιστορία αγώνα που δεν θα μπορέσουν ποτέ να τη σβήσουν. Σε λίγα χρόνια θα είναι ορόσημο και οι διώκτες τους θα περάσουν στη μαύρη λίστα της ιστορίας, όπως με την απεργία των οικοδόμων το 1960. Οι τότε διώκτες τους κρύφτηκαν από την ιστορία μη αντέχοντας την ενοχή και την κατακραυγή του κόσμου.

Τίποτα δεν πάει χαμένο. Η απεργία των χαλυβουγρών γράφτηκε με χρυσά γράμματα. Όπου και αν βρεθούν οι χαλυβουργοί θα δίνουν πάντα τη μάχη. Έμαθαν ότι, στον κόσμο αυτό, το κεφάλαιο τίποτα δεν χαρίζει και τα παίρνει όλα. 

Κανένας εργαζόμενος δεν πρέπει να έχει αυταπάτες. Κανένας δεν θα τους σώσει αν δεν σώσουν αυτοί τον εαυτό τους. Υποσχέσεις, αναδιαπραγματεύσεις και υποκλίσεις στην εξουσία του κεφαλαίου, στην ΕΕ και στην ντόπια αστική τάξη για να καταφέρουν με δήθεν με "έξυπνο" τρόπο να «σώσουν» τα εργατικά δικαιώματα, σπέρνουν απλώς αυταπάτες. 

Δεν γνωρίζουμε τις εξελίξεις στις επόμενες ώρες στην Ελληνική Χαλυβουργία. Οι εργάτες δεν θα προσκυνήσουν είναι σίγουρο και θα δώσουν τον νέο αγώνα τους με την συμπαράσταση και αλληλεγγύη χιλιάδων εργατών.

Η απάντησή μας όμως πρέπει να είναι καίρια σε όλη τη χώρα και όχι μόνο στην Ελληνική Χαλυβουργία. Να διδαχθούμε. Να διδαχθεί η εργατική τάξη από αυτόν τον αγώνα. Να απλώσουμε ένα δίχτυ νέας οργάνωσης της εργατικής τάξης προσαρμοσμένο σε έκτακτες συνθήκες κρίσης και επίθεσης όλου του συστήματος. Σε κάθε επιχείρηση να στηθεί Αγωνιστική Εργατική Επιτροπή. Να μπουν μαζικά οι εργάτες στα συνδικάτα και να ανατρέψουν τις ηγεσίες που έχουν ταχθεί με τον ένα ή τον άλλο τρόπο με την εργοδοσία. Να ανατραπεί η ντροπή του συνδικαλιστικού κινήματος που είναι η ηγεσία της πλειοψηφίας της ΓΣΕΕ. 

ΚΑΝΕΝΑΣ ΣΥΜΒΙΒΑΣΜΟΣ!



9 σχόλια:

  1. Στις 17:30 σήμερα συγκέντρωση αλληλεγγύης έξω από την πύλη του εργοστασίου! Καλούν τον κόσμο να προσεγγίσει το εργοστάσιο από τη λεωφόρο νάτο ή την αττική οδό. Όλοι κάτω!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΠΑΣΕΒΕ ΚΑΛΕΣΜΑ


    ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΧΑΛΥΒΟΥΡΓΙΑ

    Η ΠΑΣΕΒΕ καταγγέλλει με τον πιο κατηγορηματικό και έντονο τρόπο την τρικομματική κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ – ΝΔ – ΔΗΜΑΡ που με την επέμβαση των ΜΑΤ προσπαθούν να τρομοκρατήσουν και να κάμψουν το εργατικό λαϊκό κίνημα.

    Επιβεβαιώνεται και πάλι ότι αυτό το κράτος, οι καπιταλιστές και οι κυβερνήσεις τους είναι ενωμένοι ενάντια στους εργάτες, τα άλλα λαϊκά στρώματα, τη λαϊκή οικογένεια που αγωνίζεται απεγνωσμένα να τα βγάλει πέρα. Ο σκληρός αγώνας που δίνουν οι Χαλυβουργοί ξεσήκωσε την οργή τους, γιατί αποκάλυψε τη δύναμη της ταξικής αλληλεγγύης.

    Οι αυτοαπασχολούμενοι και μικροί ΕΒΕ, κομμάτι του λαϊκού κινήματος, είμαστε θύματα της ίδιας αντιλαϊκής πολιτικής που ενισχύει την ασυδοσία των μεγάλων επιχειρήσεων και κλείνουν τα μαγαζιά μας.

    Καλούμε όλα τα ΔΣ των σωματείων – ενώσεων – ομοσπονδιών, κάθε συνάδελφο να πάρουν μαζικά μέρος στη συγκέντρωση που καλεί το σωματείο των εργαζομένων των χαλυβουργών στις 5:30 μ.μ. στη γέφυρα Ασπροπύργου.


    Η τρομοκρατία δεν θα περάσει!!!!


    ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΤΗΣ ΠΑΣΕΒΕ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Παρασκευή, 20 Ιουλίου 2012
    To KKE για τα γεγονότα στη Χαλυβουργία

    Παρέμβαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΚΚΕ για την επίθεση των ΜΑΤ κατά των απεργών χαλυβουργών

    20/07/12
    Η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ με τους βουλευτές της Σπύρο Χαλβατζή, κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο και Χρήστο Κατσιώτη προέβησαν σε διαβήματα διαμαρτυρίας στους Υπουργούς Δημόσιας Τάξης κ. Νικ. Δένδια και Δικαιοσύνης κ. Αντ. Ρουπακιώτη, καθώς και στον Αρχηγό της ΕΛΑΣ, καταδικάζοντας την επίθεση των ΜΑΤ κατά των απεργών χαλυβουργών και ζητώντας την άμεση απελευθέρωση των συλληφθέντων, οι οποίοι περιφρουρούσαν την απεργία τους στην πύλη της «Χαλυβουργίας». Απεργία που συμπληρώνει 263 ημέρες διεκδικώντας δουλειά με αξιοπρεπείς αμοιβές, την επαναπρόσληψη των απολυμένων και ενάντια στην απόφαση του επιχειρηματία Μάνεση που θέλει τους χαλυβουργούς δούλους να δουλεύουν 4 ώρες την ημέρα με 450€ το μήνα.

    Η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ θα συνεχίσει και μέσα και έξω από τη βουλή να συμπαραστέκεται και να στηρίζει το δίκαιο και ηρωικό αγώνα των χαλυβουργών και όλων των εργαζομένων που η πολιτική της τρικομματικής κυβέρνησης ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ, πολιτική της ΕΕ των μονοπωλίων, καταβαραθρώνει και εξαθλιώνει.

    Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου για την επίθεση των ΜΑΤ κατά των απεργών χαλυβουργών


    20/07/12

    Το ΚΚΕ καταγγέλλει την κυβέρνηση ΝΔ - ΠΑΣΟΚ - ΔΗΜΑΡ ως τη βασική υπεύθυνη για την εισβολή των ΜΑΤ στη «Χαλυβουργία Ελλάδος», μετά από εισαγγελική εντολή. Καταγγέλλει τη χρήση χημικών, τους ξυλοδαρμούς και τις συλλήψεις απεργών, προκειμένου να προστατευτεί ο απεργοσπαστικός μηχανισμός του Μάνεση.
    Επιβεβαιώνεται και πάλι ότι αυτό το κράτος, οι καπιταλιστές και οι κυβερνήσεις τους είναι ενωμένοι ενάντια στους εργάτες, τα άλλα λαϊκά στρώματα, τη λαϊκή οικογένεια που αγωνίζεται απεγνωσμένα να τα βγάλει πέρα.
    Το χτύπημα που επιχειρήθηκε τα ξημερώματα με γκανγκστερικό τρόπο, δεν στοχεύει μόνο τους αγωνιστές χαλυβουργούς που απεργούν επί 9 μήνες για τα στοιχειώδη δικαιώματά τους. Αποτελεί επίθεση στο σύνολο της εργατικής τάξης, προκειμένου να σκύψει το κεφάλι, για να περάσει ο οδοστρωτήρας της βάρβαρης αντιλαϊκής πολιτικής.
    Το ΚΚΕ απαιτεί να αποσυρθούν αμέσως τα ΜΑΤ απ' τη «Χαλυβουργία» και να αφεθούν ελεύθεροι οι συλληφθέντες.

    Καλεί σε ένταση της αλληλεγγύης στον αγώνα των χαλυβουργών. Η τρομοκρατία κατά του λαού μας δεν πρέπει να περάσει

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Εισβολή στη Χαλυβουργία-Ανακοινώσεις νεολαίας ΣΥΝ, Αυτόνομης Παρέμβασης, ΣΥΡΙΖΑ
    Πηγ: http://leninreloaded.blogspot.gr/2012/07/blog-post_7444.html

    10:55 Ανακοίνωση για την επέμβαση των ΜΑΤ στη Χαλυβουργία εξέδωσε η ΝΕΟΛΑΙΑ ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ:

    "Η σημερινή επέμβαση των ΜΑΤ ενάντια στους απεργούς της Χαλυβουργίας Ελλάδος αποτελεί ωμή πράξη βίας και αυταρχισμού με αποκλειστική ευθύνη του κράτους και της εργοδοσίας.

    Η εργοδοσία Μάνεση για 9 μήνες επιστρατεύει απεργοσπαστικούς μηχανισμούς προχωρά σε απολύσεις και εκβιασμούς, στρώνοντας το δρόμο για την σημερινή κατάληξη.

    Η πολιτική ευθύνη της σημερινής ευθείας καταπάτησης δια της βίας,των συλλογικών αποφάσεων των εργαζομένων της Χαλυβουργίας ανήκει αποκλειστικά στην κυβέρνηση και τα στελέχη της που εδώ και καιρό έχουν αναλάβει το ρόλο της εμπροσθοφυλακής στην εκστρατεία ενάντια στους απεργούς χαλυβουργούς.

    Η αλληλεγγύη όλου του κόσμου της εργασίας και της νεολαίας προς τους Χαλυβουργούς είναι τώρα το άμεσο καθήκον μας.

    Ο αγώνας για αξιοπρέπεια δεν σβήνει, δεν καταστέλλεται.

    Όλοι και όλες στην Πύλη της Χαλυβουργίας".


    Η ΑΥΤΟΝΟΜΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ

    10:50 Η Αυτόνομη Παρέμβαση καταγγέλλει τη συγκυβέρνηση ΝΔ – ΠΑΣΟΚ - ΔΗΜΑΡ που κάνοντας πλάτες στην εργοδοσία της Ελληνικής Χαλυβουργίας έκαναν επίθεση με τα ΜΑΤ στους απεργούς χαλυβουργούς, προχώρησαν σε συλλήψεις με στόχο να σπάσουν τον ηρωικό αγώνα των εργαζομένων.

    ΣΤΗΝ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΑΥΤΟΝΟΜΗΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ ΑΝΑΦΕΡΟΝΤΑΙ ΤΑ ΕΞΗΣ:

    "Οι δυνάμεις καταστολής με εντολή της Κυβέρνησης χρησιμοποιούνται για να περάσει η απεργοσπασία, οι απολύσεις με στόχο να διασφαλιστεί η προκλητική κερδοφορία της εργοδοσίας.

    Αυτή την ώρα όλη η εργατική τάξη βρίσκεται στο πλευρό των ηρωικών χαλυβουργών, που με τον αγώνα τους δίνουν το στίγμα για το πώς πρέπει να οργανωθεί η αντίσταση των εργαζομένων απέναντι στην αντεργατική, αντιλαϊκή επίθεση που εξελίσσεται από εργοδοσία, κυβέρνηση και τρόικα.

    Η Αυτόνομη Παρέμβαση απαιτεί από την Κυβέρνηση να αποσυρθούν τώρα οι δυνάμεις καταστολής από τη χαλυβουργία, να αφεθούν ελεύθεροι οι συλληφθέντες, να σταματήσει η προκλητική στήριξη της εργοδοσίας και του Μάνεση.

    Η Αυτόνομη Παρέμβαση καλεί τα συνδικάτα, όλους τους εργαζόμενους να βρεθούν τώρα στην πύλη του εργοστασίου της χαλυβουργίας στη συγκέντρωση που διοργανώνει το σωματείο των χαλυβουργών και να εκφράσουν έμπρακτα την αλληλεγγύη τους στον αγώνα των απεργών.

    Όλοι σήμερα Παρασκευή 20/7 στη συγκέντρωση που διοργανώνει το Συνδικάτο των Χαλυβουργών στις 5.30 μμ στο κόμβο Ασπροπύργου.

    ΝΙΚΗ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΩΝ ΗΡΩΙΚΩΝ ΧΑΛΥΒΟΥΡΓΩΝ."
    Left.gr



    Ο ΣΥΡΙΖΑ

    Την άμεση απόσυρση των δυνάμεων των ΜΑΤ από το χώρο της Χαλυβουργίας ζητά με ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ.

    Το περιεχόμενό της:

    «Η αιφνιδιαστική βίαιη εισβολή των δυνάμεων των ΜΑΤ στο εργοστάσιο της Χαλυβουργίας αποτελεί άλλο ένα δείγμα γραφής για το πώς θέλει να αντιμετωπίζει τους εργαζόμενους και τους αγώνες τους η νέα μνημονιακή κυβέρνηση.

    Είναι σαφές ότι η συγκυβέρνηση Σαμαρά, Βενιζέλου, Κουβέλη επιλέγει το δρόμο της βίας και του αυταρχισμού για να καταστείλει τους εργατικούς αγώνες, ενώ ταυτόχρονα προειδοποιεί την υπόλοιπη κοινωνία τι την περιμένει όταν διεκδικεί και αγωνίζεται. Άλλωστε η σημερινή βίαιη επίθεση και εισβολή, τη στιγμή που βρισκόταν σε εξέλιξη πρωτοβουλία για τριμερή συνάντηση ανάμεσα στο υπουργείο, τους εργαζόμενους και την εργοδοσία, δεν αφήνει κανένα περιθώριο για οποιοδήποτε άλλο συμπέρασμα.

    Ζητάμε την άμεση απόσυρση των δυνάμεων των ΜΑΤ καθώς και την απελευθέρωση των συλληφθέντων απεργών.

    Καλούμε στη σημερινή συγκέντρωση αλληλεγγύης που διοργανώνεται από το συνδικάτο των χαλυβουργών στις 5.30 μ.μ. στον κόμβο του Ασπροπύργου.

    Ο αγώνας των χαλυβουργών συνεχίζεται μέχρι τη δικαίωσή του».
    Real.gr

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΟΥΝ ΤΗΝ ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΤΟΥΣ ΑΠΕΡΓΟΥΣ ΧΑΛΥΒΟΥΡΓΟΥΣ
    ΑΝΤΑΡΣΥΑ
    Ανακοίνωση του γραφείου τύπου της ΑΝΤΑΡΣΥΑ: "Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ καταγγέλλει με τον πιο αποφασιστικό τρόπο την επιδρομή των ΜΑΤ στο εργοστάσιο της Ελληνικής Χαλυβουργίας στον Ασπρόπυργο, την εκδίωξη της περιφρούρησης και την κατάληψη του χώρου από τις δυνάμεις καταστολής. Ενώ η κυβέρνηση, υποτίθεται συζητούσε για την «άρση του αδιεξόδου», τελικά προετοίμαζε την έφοδο των ΜΑΤ και το κτύπημα της ηρωικής απεργίας σύμβολο του εργατικού αγώνα. Απέδειξε η συγκυβέρνηση ΝΔ – ΠΑΣΟΚ – ΔΗΜΑΡ στο πλευρό τίνος βρίσκεται: στο πλευρό του Μάνεση, στο πλευρό των εργοδοτών, στο πλευρό του κεφαλαίου, που θέλει να ξεζουμίσει τους εργαζόμενους.

    Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ στέκεται στο πλευρό των απεργών χαλυβουργών, απαιτεί την άμεση απομάκρυνση των αστυνομικών δυνάμεων και την ικανοποίηση των δίκαιων αιτημάτων των εργαζομένων. Το ταξικό εργατικό κίνημα πρέπει με όλες του τις δυνάμεις να στηρίξει τους μαχόμενους χαλυβουργούς.
    Και σήμερα μαζικά, οι εργαζόμενοι, οι άνεργοι και οι νέοι, θα συγκεντρωθούν στις "Πύλες της φωτιάς", για να αντιμετωπίσουν την κυβερνητική και εργοδοτική καταστολή. Και στη συνέχεια να ξεδιπλωθούν πρωτοβουλίες αλληλεγγύης στον ηρωικό αγώνα των χαλυβουργών."
    Πηγή: ΝΑΡ

    ΚΚΕ Μ-Λ

    Επέμβαση ΜΑΤ-εισαγγελέα στη Χαλυβουργία τη νύχτα!

    20.07.12

    Σε συγκέντρωση σήμερα στις 5.30 μ.μ. στην γέφυρα Ασπροπύργου και πορεία πρός την πύλη της Χαλυβουργίας καλεί το Σωματείο Εργαζομένων Ελληνικής Χαλυβουργίας

    Με τη μέθοδο της νυχτερινής επέλασης, όπως ο υπόκοσμος, η τρικομματική κυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ χτύπησε την ηρωική απεργία στην Ελληνική Χαλυβουργία, στέλνωντας τα ΜΑΤ και τους εισαγγελείς να «ανοίξουν» το εργοστάσιο του Μάνεση. Τα ΜΑΤ συνέλλαβαν την απεργιακή φρουρά του σωματείου εργαζομένων και συνοδεία έβαλαν μέσα κάποιους απεργοσπάστες.

    Πιστοί στα αφεντικά τους, τους βιομήχανους, κυβέρνηση, δικαιοσύνη και αστυνομία έκαναν σήμερα τη «βρώμικη δουλειά», βάζοντας με αστυνομική φρουρά τους απεργοσπάστες μέσα, ανοίγοντας το εργοστάσιο για τον Μάνεση. Φυσικά, δεν λογαριάζουν σωστά. Από νωρίς το πρωί, εκατοντάδες εργαζόμενοι σπεύδουν στην πύλη του εργοστασίου. Η συγκέντρωση είναι μαζική, έχει κλείσει η Εθνική Οδό στο ύψος του εργοστασίου. Και αναμένεται ένα νέο μεγάλο κύμα αλληλεγγύης και αγώνα.

    Είμαστε όλοι χαλυβουργοί! Όλοι στο πλευρό των απεργών, όλων όσων παλεύουν για τα δίκια τους.
    Η κυβέρνηση πήρε ξεκάθαρη θέση, θέση θα πάρουν και όλοι οι εργαζόμενοι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. 20/7/12, 18.40΄
    Ο Σιφωνιός έξω από την Ελληνική Χαλυβουργία στη μεγάλη συγκέντρωση αλληλεγγύης:
    Είμαστε όρθιοι
    Το εργοστάσιο συνεχίζει να απεργεί!
    Οι απεργοί είναι στα πόδια τους!
    Η επίθεση της εργοδοσίας δεν θα περάσει!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ο ΑΓΩΝΑΣ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ Η ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ

    Αύριο 21/7, νέα ΓΣ του σωματείου των χαλυβουργών

    Δευτέρα, 23/7/2012, συλλαλητήρια αλληλεγγύης σε όλη τη χώρα για τους απεργούς χαλυβουργούς αλλά και για την απόκρουση της αντιλαϊκής – αντεργατικής επίθεσης.

    Παναττικό συλλαλητήριο τη Δευτέρα 7.30 μμ στην Ομόνοια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ο Αγώνας συνεχίζεται!
    Απόφαση των εργαζομένων στη Χαλυβουργία

    Την απόφαση να συνεχίσουν την απεργία τους έλαβαν, στις 21/7/2012 και παρά την κατάληψη του εργοστασίου από τα ΜΑΤ, οι εργαζόμενοι στην Ελλ. Χαλυβουργία, μετά από πολύωρη συνεδρίαση του σωματείου τους στο Εργατικό Κέντρο Ελευσίνας.

    Από τους παρόντες, μέλη του σωματείου, 165 ψήφισαν υπέρ της συνέχισης των κινητοποιήσεών τους και μόλις 5 κατά.

    Αναμένουμε να δούμε τις εξελίξεις και με ποιο τρόπο θα υλοποιηθεί η απόφαση του σωματείου.

    Η μάχη φαίνεται πως θα είναι πολύ σκληρή και η εργατική τάξη μαζί με την κοινωνία φανερά ή κρυφά έχουν στραμμένο εκεί το βλέμμα τους. Η ταξική σύγκρουση οξύνεται και ανεξάρτητα από το συγκεκριμένο αποτέλεσμα θα απλωθεί σε όλη τη χώρα. Η απεργία στη χαλυβουργία έδειξε ότι για τους εργαζόμενους δεν υπάρχει έδαφος υποχώρησης. Από την άλλη το κεφάλαιο αποφάσισε την, βίαιη πλέον, γενική υποτίμηση αξίας της εργατικής δύναμης της εργατικής τάξης για να περάσει την κρίση σε βάρος της και να αυξήσει τα κέρδη του.

    Στο μεταξύ η είσοδος στο εργοστάσιο είναι ελεγχόμενη από την αστυνομία και επιτρέπεται μόνο σε όσους έχουν πρόθεση να εργαστούν!

    Τη Δευτέρα συλλαλητήρια αλληλεγγύης σε όλη την Ελλάδα.
    Στην Αθήνα συλλαλητήριο στις 7.30’ το απόγευμα στην Ομόνοια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή