Δευτέρα 9 Ιουλίου 2012

Αλήθεια ή ψέματα;



Διαβάζω ένα απόσπασμα από την ανάρτηση «Η αλλαγή του συσχετισμού δύναμης στο εργατικό κίνημα, προϋπόθεση για την προστασία της εργατικής τάξης από την εξαθλίωση» στο


http://fanthis.blogspot.gr/2012/07/blog-post_8211.html :

«3ο παράδειγμα: στο Γενικό Συμβούλιο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων Δημοσίων Νοσοκομείων «μνημονιακές» και «αντιμνημονιακές» δυνάμεις --«Ριζοσπαστικό Ψηφοδέλτιο» (ΣΥΡΙΖΑ), ΠΑΣΚΕ, ΔΑΚΕ όπως και η παράταξη που στηρίζεται από την ΑΝΤΑΡΣΥΑ-- απέρριψαν τα πλαίσια με άμεσους στόχους πάλης για Υγεία, Φάρμακο, Φορολογικό, αποκατάσταση των μισθών κ.ά. που κατέθεσε η «Αγωνιστική Συσπείρωση Υγειονομικών» - ΑΣΥ (συσπειρώνεται στο ΠΑΜΕ), προτείνοντας να γίνει αντικείμενο διεκδίκησης από τα κάτω, με μαζικές διαδικασίες και αγωνιστικές πρωτοβουλίες. Ποιο ήταν το επιχείρημα; Οτι συνελεύσεις, συσκέψεις, συγκεντρώσεις στα νοσοκομεία δεν μπορούν να προετοιμαστούν γιατί «τρέχουν» οι καλοκαιρινές άδειες.

Στον αντίποδα, συμφώνησαν να περιμένει ο κλάδος τις κυβερνητικές προγραμματικές δηλώσεις και εφόσον προχωρήσουν οι νέοι οργανισμοί των νοσοκομείων να γίνει παράσταση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Υγείας από αντιπροσώπους σωματείων και κινητοποίηση... εφόσον υπάρξει ανάγκη! Δε σταμάτησαν όμως εκεί. Την ώρα που η φοροεξοντωτική πολιτική βυθίζει τις λαϊκές οικογένειες όλο και πιο βαθιά στην εξαθλίωση, ΠΑΣΚΕ - ΔΑΚΕ πρότειναν να επιβληθεί νέος φόρος για να χρηματοδοτηθεί ο ΕΟΠΥΥ!»



4ο παράδειγμα: Η ηγεσία της Ομοσπονδίας Συλλόγων Νοσηλευτικών Ιδρυμάτων Ελλάδας (ΠΑΣΚΕ - ΔΑΚΕ και «ανένταχτοι») συμφώνησε εν κρυπτώ σε μία κλαδική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας που συντρίβει κυριολεκτικά μισθούς και δικαιώματα, χωρίς καν να συνεδριάσει η Ολομέλεια της διοίκησης. Στην ανακοίνωση που έβγαλε για να (..;) ενημερώσει τον κλάδο για τη ΣΣΕ το μόνο που έκανε ήταν να καταφύγει σε χυδαίο αντικομμουνισμό, προσπερνώντας σαν κάτι φυσικό το ότι οι εργαζόμενοι ενημερώνονταν για την υπογραφή ΣΣΕ από τους προϊσταμένους τους, τρέμοντας να ψελλίσει και το παραμικρό στοιχείο για το περιεχόμενο της ίδιας της Σύμβασης. Και τι να περιγράψει άλλωστε; Πόσο τρίβουν τα χέρια τους οι εργοδότες του κλάδου;...

Αλλωστε, όλο το προηγούμενο διάστημα είχαν φροντίσει να στρώσουν το έδαφος για μια τέτοια εξέλιξη: καθησύχαζαν τους εργοδότες ότι... πάνε οι καιροί που έκαναν «επαναστατική γυμναστική», αναφερόμενοι στην περίοδο που στο «τιμόνι» της Ομοσπονδίας βρίσκονταν οι ταξικές δυνάμεις. Οργάνωναν ή καλούσαν σε κινητοποιήσεις που έκαναν οι εργοδότες για χρέη του Δημοσίου καλλιεργώντας την αυταπάτη ότι αν αυτοί σωθούν, θα σωθούν και οι εργαζόμενοι (τελικά, οι εργαζόμενοι μένουν απλήρωτοι στη συντριπτική τους πλειοψηφία παρά το ότι ξοφλήθηκαν χρέη των κλινικαρχών). Υπερασπίζονταν το «δικαίωμα» των επιχειρηματιών να πουλούν υπηρεσίες Υγείας όταν η εμπορευματοποίηση της Υγείας μόνο δεινά συνεπάγεται και για τους ασθενείς και για τους εργαζόμενους του κλάδου.

Το ερώτημα είναι: Αλήθεια ή συκοφαντία των κκουέδων; Επειδή κάποιοι απαιτούν να απολογείται συνεχώς μόνο το ΚΚΕ!



3 σχόλια:

  1. "αυτα τα λετε εσεις οι κκεδες που δε σας νοιαζει ο λαος" . . .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ναι κι εγώ το ίδιο σκέφτομαι. Αν δεν τα λέμε είναι σαν να μην έγιναν! Κοίτα να δεις ζημιά που κάνουμε στη πραγματικότητα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Eπαναστατική γυμναστική???? Απαπαπαπα!!! Πιπέρι στο στόμα. Τωρα κάνουμε "υπεύθυνη (αξιωματική) αντιπολίτευση"
    Υ.Γ. Τί είχες Γιάννη, τί είχα πάντα!! Καμία απολύτως εκπληξη δεν προκαλεί η στάση των παραπάνω συνδικαλιστών.

    fgk

    ΑπάντησηΔιαγραφή