Τρίτη 6 Μαρτίου 2012

Ζητούνται δωσίλογοι για το PSI!


Τώρα μάλιστα! Αν καρατομηθεί η αξία των ομολόγων του ΟΑΕΕ (και όλων των ταμείων) θα σωθεί η ελληνική οικονομία γιατί τα λεφτά που θα κόψει το Δημόσιο θα τα δώσει στους δανειστές – τοκογλύφους! Έτσι σώζουν τη χώρα οι ξεπουλημένοι, δεν ξέρουν άλλο τρόπο.

Ο ΟΑΕΕ μας πληροφορεί ότι ήδη από τα ομόλογα έχασε 111,3 εκ. ευρώ, και αυτά βρίσκονται στο 31,2% της ονομαστικής αξίας τους, όσο θα πάνε με το κούρεμα. Η ζημία αυτή όμως θα μεγαλώσει πολύ γιατί κάποια ομόλογα, αυτά του Ευρωπαϊκού Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (ΕΤΧΣ) θα ανταλλαγούν όχι στο 31,5% της ονομαστικής αξίας τους που προβλέπει στο PSI, αλλά στο 15%!

Να λάβουμε υπόψη ότι παρόμοια μείωση υπέστησαν και τα αποθεματικά σε χρήμα του κατέθεσαν τα ταμεία στην Τράπεζα της Ελλάδος ως καταθέσεις σε ευρώ που η τράπεζα τα έκανε ομόλογα και μετοχές χωρίς να τα ρωτήσει, ενώ οι μετοχές που κατέχουν στα χέρια τους τα ταμεία βρίσκονται στο 15-20% της αξίας τους. Από παντού χάσιμο δηλαδή!

Το δίκαιο που διέπει την ανταλλαγή είναι το αγγλικό. Αυτό σημαίνει για τα ταμεία ότι αύριο δεν θα μπορούν σε καμιά περίπτωση να διεκδικήσουν νομικά την επιστροφή των απωλειών προσβάλλοντας μια άνιση και καταφανώς εκβιαστική και καταναγκαστική ανταλλαγή. Βλέπετε το αγγλικό δίκαιο δεν προστατεύει μόνο τους ξένους να μη χάσουν τα λεφτά τους αλλά και κατοχυρώνει το χάσιμο από τα ταμεία.

Χθες, 5/3/2012, ο Βενιζέλος και ο Κουτρουμάνης μάζεψαν όλα τα μέλη των Δ.Σ. των Ταμείων και τους εκβίασαν ωμά. "Ή ψηφίζετε και συναινείτε στο «κούρεμα» ή όποιο ταμείο δεν ψηφίσει θα μπει στη «μαύρη λίστα» και δεν θα υπάρξει έλεος. Ή το δέχεστε ή θα τα πάρουμε θέλετε δεν θέλετε με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο και απόφαση της κυβέρνησης. Ή τα δέχεστε ή αλλιώς η χώρα από Δευτέρα πτωχεύει και εσείς θα είστε υπεύθυνοι"! Αυτά τα τόσο ωραία και δημοκρατικά ειπώθηκαν! Τους ήθελαν όλους συνενόχους ομολογώντας ότι «έτσι κι αλλιώς θα τα πάρουν» αλλά τους θέλουν προσκυνημένους.

Αλγεινή εντύπωση προκάλεσαν κάποιοι διορισμένοι στα ΔΣ και εγκάθετοι οι οποίοι κάθε φορά που κάποιος έκανε μια ερώτηση που αμφισβητούσε όσα έλεγαν οι υπουργοί, άρχιζαν από κάτω προσβλητικές μουρμούρες. Θλιβεροί ξεπουλημένοι μικροαστοί που υμνούνε της πατρίδας τον χαμό και όλοι τους έχουμε σιχαθεί.

Απ έξω το ΠΑΜΕ είχε διαδήλωση διαμαρτυρίας, μέσα τη βροχή, αλλά σιγά μην ιδρώσει το αυτάκι κανενός. Ούτε και των «κινημάτων», που τόσο μεγάλα λόγια λένε για διαδηλώσεις, εξεγέρσεις κλπ και εγκαλούν το ΠΑΜΕ γιατί δεν τις φτιάχνει! Τα μέσα ενημέρωσης από την πλευρά τους, το μόνο που έκαναν ήταν η επίθεση κατά του ΚΚΕ γιατί δεν παραδέχτηκε ότι η κρίση θα… εξαφανιστεί αν μεγαλώσει το «κίνημα της πατάτας»!

Αφιερωμένο εξαιρετικά στους οπαδούς των εκσυγχρονισμών, φιλελευθερισμών, μετοχοποιήσεων, των «κινηματικών» και της κλοπής των εισφορών των ασφαλισμένων. Σε λίγο οι κλέφτες των αποθεματικών θα «ανακαλύψουν» ότι τα ταμεία δεν έχουν λεφτά και γι αυτό φταίνε οι ασφαλισμένοι, το ΠΑΜΕ, το ΚΚΕ και οι… υψηλές συντάξεις πείνας που λαμβάνει το 70% των συνταξιούχων. Έτσι θα έχουν άλλοθι να κόψουν κι άλλο τις συντάξεις! Όπως έκαναν και θα ξανακάνουν με τους μισθούς. Αυτά είναι τα πραγματικά προβλήματα της κοινωνίας από τα οποία πάνε να μας αποστρέψουν.

Μήπως είναι ώρα περάσουμε από τα λόγια στις πράξεις; Δεν θα πέσουν αγωνιστές και ήρωες από τον ουρανό. Από τα σπλάχνα μας θα βγουν.

2 σχόλια:

  1. Εξαιρετικό κείμενο. Έχουν διαλύσει τα ταμεία κι ακόμα δεν έχω καταλάβει αν είναι αυτός ο πολιτικός στόχος ή αν είναι κάποια μεταρρυθμιστική χρηματολάγνα ιδεοληψία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Κούρεμα ομολόγων του ΟΑΕΕ
    7.3.12

    Παρά τον αποκλεισμό του ΟΑΕΕ (όπως και χθες) από την ΠΑΣΕΒΕ, το ΔΣ του ταμείου τελικά με ψήφους 5-3 αποφάσισε να δεχτεί την καρατόμηση των ομολόγων του στο 31,5% και στο 15% της αξίας τους!


    Ένα μέλος είχε το θάρρος να τους πει ορθά – κοφτά καταψηφίζω την ανταλλαγή και την καρατόμηση των ομολόγων μέσω PSI. Αρνούμαι κάθε διοικητική πράξη μείωσης των αποθεματικών. Θα διεκδικήσουμε αποκατάσταση των απωλειών με κάθε τρόπο και μέσο σε νομικό, συνδικαλιστικό και πολιτικό επίπεδο.

    Φυσικά από τις κινητοποιήσεις αυτές, όπως και από τους σημερνούς αποκλεισμούς του ΟΑΕΔ σε όλη τη χώρα από το ΠΑΜΕ, λείπουν πάντα οι μικροαστοί, «αριστεροί», «αρισερτούτσικοι», «αντιεξουσιαστές» κλπ που κάνουν μονίμως υπερεπαναστατική κριτική στο ΠΑΜΕ, στην ΠΑΣΕΒΕ κλπ ότι… λείπουν από τους αγώνες ή ότι κάνουν αγώνες προβολής!!! Αυτοί που είναι δηλαδή, πήγαν να οργανώσουν το… «Κίνημα της πατάτας» και θα βγουν στους δρόμους όταν θα ανακοινώσει το ΠΑΜΕ διαδήλωση και θα τους είναι… εμπόδιο στην κατάληψη των κοινοβουλευτικών ανακτόρων; Έτσι για να εξηγούμαστε δηλαδή…

    ΑπάντησηΔιαγραφή