Τρίτη 10 Ιανουαρίου 2012

Ο καπιταλιστής και ο διαχειριστής




Μετά τον ιδιοκτήτη του τζάμπο, κ. Α. Βακάκη, που δήλωσε στο «Πρώτο Θέμα» της 7-8/2012 ότι πρέπει να πουληθούν η Μακρόνησος, η Γυάρος και ο Όλυμπος και να εκχωρηθεί η Ακρόπολη στους Ιάπωνες νάσου και ο βουλευτή της ΝΔ Γερ. Γιακουμάτος να συγχρονίζεται στη γραμμή: «άγριος καπιταλισμός σε κρίση»!


Τα παρακάτω δηλώθηκαν στις 9/1/12, στο ρ/σ «Βήμα FM»:
«Πρέπει να ενοικιαστούνε (σσ: η Ακρόπολη και οι αρχαιολογικοί χώροι), να φέρουμε κεφάλαια, να φέρουμε ευπρέπεια. Να σταματήσουν οι απεργίες (...). Να νοικιαστεί και η Ακρόπολη, όλα αυτά να δοθούν, όχι να πουληθούν. Να αξιοποιηθούν όλοι οι αρχαιολογικοί χώροι. Μιλάω για αξιοποίηση, δεν μιλάω για ξεπούλημα. Με την εποπτεία του κράτους, με όρους και προϋποθέσεις, να μπορούν να λειτουργούν και να έχουμε και έσοδα».


Με ένα σμπάρο πολλά τρυγόνια για λογαριασμό του κεφαλαίου θέλει να πετύχει ο υπηρέτης του κ. Γιακουμάτος. Ποια η διαφορά του κ. Γιακουμάτου από τον κεφαλαιοκράτη κ. Βακάκη; Ότι αυτός θέτει και «όρους» αξιοποίησης ενώ ο κ. Βακάκης θέλει να καταργήσει κάθε όρο. Λογική η διαφορά αφού ο διαχειριστής της πολιτικής εξουσίας του κεφαλαίου κ. Γιακουμάτος θέλει για τον εαυτό του μια εξουσία ύπαρξης ενώ ο καπιταλιστής έχει ξεσαλώσει μέσα στην κρίση και τα θέλει όλα χωρίς όρους και χωρίς μοιρασιά ενός κοκάλου ("όρος") στον πολιτικό που του κάνει τη δουλειά.


Όσο για την άρνηση να ξεπουληθούν και τη θέση "να αξιοποιηθούν" (π.χ. για… 99 χρόνια με δικαίωμα μονομερούς ανανέωσης απο τον ενοικιαστή για άλλες 9 φορές!), όταν έρθει η ώρα και αφού έχει πάρει τις ψήφους «για να μη ξεπουληθούν», μάλλον θα το έχει ξεχάσει, αν και δεν θα έχει καμία απολυτως αξία. Άλλωστε ποτέ δεν μπορούν αυτοί να πάνε κόντρα στα αφεντικά τους. Μόνο κάποια κόλπα κάνουν πριν…

Μετά όταν λέμε ότι οι πολιτικοί της αστικής τάξης είναι τσιράκια του κεφαλαίου κάποιοι παρεξηγούνται.

Όσο για τα άλλα, περί άλλης (αντι-μνημονιακής) πολιτικής από τη ΝΔ θυμίζουν το άλλο με τον Τοτό!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου