Πέμπτη 19 Ιανουαρίου 2012

Η ελεύθερη καπιταλιστική ληστεία στην πράξη


Αυτή η «ελευθερία» τιμών και εμπορίου είναι η… «τέλεια ελευθερία»! Θυμάμαι το 1992, με τι ζέση κάποιοι μικρομεσαίοι και εργαζόμενοι, οπαδοί του δικομματισμού και της ΕΕ, το φώναζαν, υποστηρίζοντας πως όταν εφαρμοστούν, όλα θα είναι πιο φθηνά γιατί ο έλεγχος και οι καταναγκαστικές τιμές του κράτους που δεν αφήνει τον επιχειρηματία να κάνει τα «δικά του» στον «ανταγωνισμό» για να… προσφέρει φθηνά στον καταναλωτή! Υμνούσαν τον ανταγωνισμό σαν να τους έφερνε τα δώρα του Αϊ Βασίλη!

Φυσικά δεν χρειάζεται εμείς να πούμε τι έγινε αφού όλοι αυτοί οι οπαδοί της ΕΕ που μας έλεγαν τότε ότι «δεν ξέρουμε τι μας γίνεται και αντιδρούμε στο σύγχρονο μοντέλο οικονομίας» σήμερα άλλοι είναι απολυμένοι, άλλοι μισοάνεργοι, άλλοι υπό απόλυση, άλλοι με κλειστά μαγαζιά ή στο φάσμα της πτώχευση, άλλοι είναι συνταξιούχοι πείνας κλπ, κλπ.


Η είδηση που προκαλεί αυτό το κείμενο λέει τα εξής συνταρακτικά:

«Μια απίστευτη κομπίνα αποκαλύπτει το ΣΔΟΕ με πόρισμα καταπέλτη το οποίο αποτελεί ουσιαστικά μια ακτινογραφία για τον τρόπο αφαίμαξης των ασφαλιστικών ταμείων από ένα παραϊατρικό κύκλωμα το οποίο δρα υπό την ανοχή του υπουργείου Υγείας.Δυο μεγάλα νοσοκομεία της χώρας με ειδίκευση σε προβλήματα καρδιάς, ένα δημόσιο και ένα ιδιωτικό, μια εταιρία προμήθειας ιατρικών ειδών που αφορούν στην καρδιά και προφανώς κάποιοι μεγαλογιατροί καρδιολόγοι, σε αγαστή συνεργασία κατάφερναν να πλουτίζουν πουλώντας σε ασθενείς (και κατ΄επέκταση στα ταμεία που τελικά πλήρωναν) ιατρικά είδη υπερ-κοστολογημένα από 294% έως 816%. Τα παραδείγματα είναι απτά:
-Μηχανική βαλβίδα καρδιάς τιμολογήθηκε από την Ιταλική παρασκευάστρια εταιρία 1.225 ευρώ και κατέληξε να πουληθεί από την ελληνική εταιρία σε ασθενή ιδιωτικού νοσοκομείου 4.830 ευρώ (κέρδος 294%)
-Ημίσκληρος δακτύλιος αγοράστηκε με 420 ευρώ ανά τεμάχιο και πουλήθηκε σε ασθενή του ίδιου νοσοκομείου με 3.850 ευρώ (κέρδος 816%).
-Τριγλώχινας δακτύλιος αγοράστηκε 360 ευρώ και πουλήθηκε 3.150 ευρώ (κέρδος 775%).


Όπως αναφέρεται στο πόρισμα «και τα τρία είδη τοποθετήθηκαν σε ασθενή ασφαλισμένο στο ΙΚΑ και το ταμείο επιβαρύνθηκε με το κόστος όπως αυτό διαμορφώθηκε από τη μερικώς εικονική τιμολόγηση (υπερτιμολόγηση)».
-Σε ασθενή ασφαλισμένο στον ΟΓΑ τοποθετήθηκαν άλλα ιατρικά είδη και το ταμείο βέβαια κλήθηκε να πληρώσει τα σπασμένα.
-Μηχανική βαλβίδα καρδιάς αγοράστηκε με 1.225 ευρώ από την ίδια (πάντα) Ιταλική εταιρία και πουλήθηκε τελικά από την ελληνική εταιρία με 5.450 ευρώ (κέρδος 344%).
.....
Ο συγκεκριμένος επιχειρηματίας προμηθευόταν τα φαρμακευτικά είδη από συγκεκριμένη εταιρία στην Ιταλία. Για να μπορέσει όμως να υπερ-κοστολογήσει και να κρύψει τα κέρδη , φέρεται σύμφωνα με το πόρισμα του ΣΔΟΕ , να έστησε εταιρία στην Κύπρο που (πάντα σύμφωνα με το πόρισμα) του ανήκε ολοκληρωτικά. Αυτή η εταιρία εμφανιζόταν να αγόραζε τα φαρμακευτικά είδη από την Ιταλική εταιρία και στη συνέχεια να πουλούσε στην Ελληνική.


Παράδειγμα:
-Ένας ημίσκληρος δακτύλιος αγοράστηκε από την Ιταλική εταιρία 420 ευρώ. Η Κυπριακή εταιρία στη συνέχεια εμφανίζεται να την πουλά στην Ελληνική με 3.850 ευρώ. Η Ελληνική την πουλά τελικά στον ασθενή του νοσοκομείου 3.850 ευρώ. Το τελικό κέρδος είναι 816% όμως , όπως αναφέρει το πόρισμα «το είδος αυτό στα τηρούμενα βιβλία της ελληνική επιχείρησης εμφανίζεται να πουλήθηκε στην τιμή αγοράς του δηλαδή χωρίς κέρδος»! Σε άλλη περίπτωση μάλιστα ενώ το κέρδος έφτανε το 775% στα τηρούμενα βιβλία της εταιρίας εμφανίζεται να πουλιέται με ζημία. Δηλαδή οι Κύπριοι αγοράζουν τον τριγλώχινα δακτύλιο με 360 ευρώ, εμφανίζονται να πωλούν στην ελληνική εταιρία με 3.850 ευρώ και εκείνη να το διαθέτει στο νοσοκομείο με 3.150 ευρώ. Όπως είναι αντιληπτό , σύμφωνα με το ΣΔΟΕ, η εταιρία αφενός στην περίπτωση αυτή κέρδιζε 775% και αφετέρου διέπραττε καραμπινάτη φοροδιαφυγή. Με αυτή τη μέθοδο τα κέρδη 6 ετών είναι πάνω από 14 εκατομμύρια.
……

Η εταιρία κλήθηκε για ακρόαση από το ΣΔΟΕ αλλά ενώ αρχικά ζήτησε παράταση για να καταθέσει υπόμνημα, εξαφανίστηκε»!!!!


(Πηγή:www.capital.gr)

****
Τα συμπεράσματα είναι προφανή. Στο σύστημα που ζούμε δεν μπορεί να γίνει και αλλιώς. Όχι επειδή είναι Ελλάδα αλλά επειδή είναι καπιταλισμός. Παντού τα ίδια γίνονται. Μήπως δεν αποκαλύφθηκαν τεράστιες κομπίνες στις ΗΠΑ με τις υπερτιμολογήσεις ακινήτων, τα τοξικά ομόλογα κλπ; Μήπως δεν είναι η Γερμανία πατρίδα της ηγέτιδας της παγκόσμιας διαφθοράς και εξαγοράς, της Ζήμενς; Μήπως στο «παιδί θαύμα» του νεοφιλελεύθερου καπιταλισμού και της πλήρους εφαρμογής των «αρχών» της ΕΕ, στην Ιρλανδία δεν κατάκλεψαν τον πλούτο της και μετατρέπουν σιγά- σιγά το ιδιωτικό χρέος, την κλοπή δηλαδή, σε δημόσιο χρέος το οποίο καλείται ο λαός να πληρώσει; Πώς να πληρώσει όμως όταν το ΑΕΠ της είναι μικρότερο από της Ελλάδος και το ιδιωτικό χρέος που απαιτεί να μετατραπεί σε δημόσιο κυμαίνεται από 700 δισεκ. μέχρι 1 τρισεκ;


Ας δούμε και μια είδηση από την Ιρλανδία έτσι για να μη νομίζει κανείς ότι κάνουμε προπαγάνδα.


ΆΛΛΟΣ ΚΛΕΒΕΙ ΑΛΛΟΣ ΠΛΗΡΩΝΕΙ.


Ιστορίες για αγρίους απο της Ιρλανδία που ισχύουν για όλο τον κόσμο και για την Ελλάδα


-ΜΙΑ ΠΟΛΥ ΓΝΩΣΤΗ ΕΙΔΗΣΗ:
Ένας από τους πλουσιότερους ανθρώπους της Ιρλανδίας, ο Σον Κουίν, είναι πλέον και με δικαστική απόφαση «απένταρος», αφήνοντας πίσω του χρέη 2,9 δισ. ευρώ.


-ΟΙ ΓΝΩΣΤΕΣ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΜΕΘΟΔΕΣ ΚΛΟΠΗΣ
Η χρεοκοπία θα οδηγήσει χωρίς αμφιβολία σε περαιτέρω έρευνα των οικονομικών του με τις τράπεζες να ελπίζουν ότι θα ανακαλύψουν «κρυμμένα» κεφάλαια που τώρα έχουν περάσει στο όνομα της οικογένειας του άλλοτε μεγιστάνα. Η τράπεζα την οποία χρεοκόπησε και πέρασε στο Δημόσιο, κατηγορεί τον 64χρονο Σον Κουίν ότι μεταβίβασε δεκάδες ακίνητα σε μέλη της οικογενείας του για να τα σώσει.
H οικογένεια Κουίν είχε αποκτήσει το 2008 με μάλλον αμφίβολες μεθόδους το 28% της Anglo-Irish Bank.


-Η ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΤΩΝ ΚΕΦΑΛΑΙΟΚΡΑΤΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΩΤΗΡΙΑ ΤΟΥ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ.
Το 2009, η ιρλανδική κυβέρνηση αποφάσισε να εθνικοποιήσει την τράπεζα προκειμένου να την σώσει από την κατάρρευση, διαγράφοντας επένδυση ύψους 2,8 δισ. ευρώ που είχε κάνει η οικογένεια Κουίν.


-Η ΜΕΤΑΤΡΟΠΗ ΤΩΝ ΚΛΕΜΜΕΝΩΝ ΤΗΣ… ΙΔΙΩΤΙΚΗΣ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ ΣΕ ΧΡΕΗ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΠΡΟΣ ΤΑ ΔΙΕΘΝΗ ΚΕΝΤΡΑ ΤΟΥ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ.
Η εθνικοποίηση της τράπεζας μετέτρεψε τα χρέη της σε χρέη και έλλειμμα του Δημοσίου και χρέωσε τους Ιρλανδούς φορολογούμενους με 29 δισ. ευρώ, γεγονός που τελικά ανάγκασε το Δουβλίνο να στραφεί στην ΕΕ και το ΔΝΤ για να λάβει πακέτο στήριξης, όπως ακριβώς είχε συμβεί και με την Ελλάδα.
-ΤΟ ΜΟΝΤΕΛΟ!
Ο 64χρονος υπήρξε για πολλές δεκαετίες το μοντέλο αυτοδημιούργητου επιχειρηματία που δημιούργησε μια μικρή εταιρεία η οποία στη συνέχεια εξελίχθηκε στη μεγαλύτερη τσιμεντο-βιομηχανία της χώρας.
Έχτισε και πούλησε δεκάδες ξενοδοχεία πολυτελείας, εμπορικά κέντρα, διαμερίσματα στην Ιρλανδία, το Ηνωμένο Βασίλειο, την Ευρώπη και την Ασία, ενώ ίδρυσε και την τρίτη μεγαλύτερη ασφαλιστική εταιρεία της χώρας.


-ΤΟ ΔΙΔΑΓΜΑ
Όταν μεταφερθούν όλα τα χρέη στο λαό θα αρχίσει νέος κύκλος επανάληψης του ιδίου έργου. Ο καπιταλισμός εν όσο δεν ανατρέπεται απλώς αναπαράγει τον εαυτό του σε διαρκώς χειρότερη και πιο αντιλαϊκή μορφή.


Στην Ελλάδα και σε όλο τον κόσμο τα ίδια γίνονται. Ούτε το «μαζί τα φάγαμε» ισχύει, ούτε το «μαζί θα τα πληρώσουμε» ισχύει. Το μόνο που ισχύει είναι ότι ο καπιταλιστές τα τρώνε και οι λαοί τα πληρώνουν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου