Δευτέρα 21 Νοεμβρίου 2011

«Ο Σαμαράς δεν θα βάλει υπογραφή»(;)


Τι πλάκα έχουν τέλος πάντων αυτοί οι αστοί πολιτικοί! Αρνούνται να υπογράψουν αυτό που… υπέγραψαν. Ο λόγος για τον κ. Σαμαρά που λέει και πάλι ότι δεν βάζει υπογραφή εξευτελιστικού προσκυνήματος όπως του ζητάει η τρόικα για την Σύμβαση και ταυτόχρονα τους αποδεικνύει ότι υπέγραψε με άλλο τρόπο!

Να δυο αποσπάσματα από την επιστολή του Σαμαρά στο Λαϊκό Κόμμα της ΕΕ που δίνει περισσότερα από όσα του ζητάνε:

 «Ο νέος Πρωθυπουργός έχει ήδη δεσμευτεί να εκπληρώσει αυτό το έργο. Η Νέα Δημοκρατία δεσμεύεται να στηρίξει το νέο Πρωθυπουργό. Η Νέα Δημοκρατία είναι σταθερά προσηλωμένη στην επιτυχία της δημοσιονομικής εξυγίανσης και των διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων, προκειμένου να ανακτηθεί η εμπιστοσύνη των αγορών και να επιτευχθεί οικονομική ανάπτυξη».
«Η Νέα Δημοκρατία υποστηρίζει πλήρως τους στόχους της δημοσιονομικής προσαρμογής, αναφορικά με την εξάλειψη του ελλείμματος και την αντιστροφή της δυναμικής του χρέους. Επίσης υποστηρίζει 'εργαλεία' που ήδη εφαρμόζονται (αν και ανεπιτυχώς), και ειδικότερα την περικοπή των δημοσίων δαπανών, την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής, τις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις, το πρόγραμμα ιδιωτικοποιήσεων και την αξιοποίηση της ανεκμετάλλευτης ακίνητης δημόσιας περιουσίας» συμπληρώνει, μεταξύ άλλων, ο κ. Σαμαράς.

Σε όλα συμφωνεί σε τι διαφωνεί και θέλουν την ενυπόγραφη συμφωνία του;

Φυσικά η ΕΕ για λόγους υποταγής θέλει σκέτο προσκύνημα, όχι δια της πλαγίας. Και κυρίως να υπογράψουν όχι μόνο για την τωρινή δανειακή σύμβαση αλλά για όλα τα μέτρα  και τις συμβάσεις που θα την ακολουθήσουν.

Και ο Παπαδήμος, βασιλικότερος του βασιλέως, είπε ότι από τη στιγμή που έχουμε κυβερνητική συναίνεση, μπορούμε να έχουμε παραγωγή διαβεβαιώσεων! Αυτός θέλει το προσκυνοχάρτι σε βιομηχανική παραγωγή!

Άντε να δούμε τι θα κάνει ο Αντωνάκης. Φαντασθείτε πάντως το απίθανο να έχει τα κότσια και να τους πει ότι «αφού δεν θα δώσετε την 6η δόση χωρίς την άμεση υπογραφή μου, τότε απλώς μη τη δίνετε. Υπογραφή δεν παίρνετε»!!! Θα γίνει της κακομοίρας στην ΕΕ. Αν δεν εκτελέσουν τον Σοϊμπλε και τον Ο. Ρεν να μου τρυπήσετε  τη μύτη. Αλλά σιγά η αστική τάξη να μη βγάλει τα μάτια της.
Στο μεταξύ στα κανάλια έπεσε πανικός και οι δημοσιογράφοι σκίζουν τα ρούχα τους για το ποιος θα πληρώσει τους μισθούς και τις συντάξεις αν δεν δοθεί η 6η δόση. Ναι για τους μισθούς και τις συντήξεις ενδιαφέρονται, το έχουμε εμπεδώσει από τότε που υμνούσαν την ευτυχία του μνημονίου!

Ο δε Βενιζέλος ίδιος Ο. Ρεν καλεί τον Σαμαρά να προσκυνήσει… και διεκτραγωδεί τι θα γίνει με τους μισθούς αφού «κανείς δεν μπορεί να παίζει με αυτούς»! Γεμίσαμε σωτήρες και πάλι!

2 σχόλια:

  1. Συμφωνώ απολύτως. Το θέμα είναι ότι ο Σαμαράς επιδιώκει μία επικοινωνιακή διαφοροποίηση, πατριωτικού τύπου, απέναντι σε ένα υποχωρητικό κι αντιπατριωτικό ΠΑΣΟΚ. Αυτός τάχα εκφράζει τη λαϊκή δεξιά. Η πλάκα είναι ότι από τη μια μάλλον θα υπογράψει και να δούμε πώς θα δικαιολογήσει αυτή την υποχώρηση (μάλλον κόκκινη γραμμή) στους ψηφοφόρους του και από την άλλη, αποκαλύπτεται ότι το Λαϊκό Κόμμα ούτε τα προσχήματα δεν κρατά σε αδελφά κόμματα -όπως τουλάχιστον οι Σοσιαλιστές. Ο νεομερκαντιλισμός πάνω απ' όλα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. "Αλλά σιγά η αστική τάξη να μη βγάλει τα μάτια της¨ Έτσι και έγινε!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή