Τετάρτη 30 Νοεμβρίου 2011

Ζωή και σοσιαλισμός ή καπιταλισμός και θάνατος;




Από το gkourou.com 28/11/11:


“Βαριά σκιά πολέμου απλώνεται πάνω από την Ευρώπη''


 «Ανατριχιαστικές δηλώσεις του Πολωνού υπουργού Εξωτερικών
- Πρωτοσέλιδα – σοκ από μέσα ενημέρωσης με τεράστια επιρροή
- Financial Times : Έρχεται κατακλυσμιαίο γεγονός, Μεγάλο Κραχ και Πόλεμος;.....

- Der Spiegel : Η Ευρωπαϊκή ήπειρος βυθίζεται στην Άβυσσο – Ο φόβος εξαπλώνεται
- Ένα δισεκατομμύριο οι πεινασμένοι – Κάθε δευτερόλεπτο και ένας νεκρός
Όταν πριν μερικές ημέρες ο Σαρκοζί προειδοποιούσε πως τυχόν κατάρρευση του ευρώ θα άνοιγε τις πύλες της Κολάσεως, δηλαδή του Πολέμου, πολλοί βιάστηκαν να τον κατακρίνουν ως κινδυνολόγο που γίνεται κήνσορας της καταστροφής για να εξυπηρετήσει τα σχέδια του και τα συμφέροντα της Γαλλίας.

Την απάντηση την δίνουν όμως οι εξελίξεις.
Εχθές, συμβολικά από την καρδιά της Γερμανίας, το Βερολίνο, ο Πολωνός υπουργός Εξωτερικών, συμπλήρωσε τον Γάλλο Πρόεδρο εξομολογούμενος : ''Βρισκόμαστε στο χείλος του γκρεμού. Μάλλον είμαι ο πρώτος ΥΠΕΞ της Πολωνίας στην ιστορία που εκστομίζει κάτι τέτοιο, αλλά το λέω''.

Και σήμερα το πρωί, δύο κολοσσιαία μέσα ενημέρωσης ''κρέμασαν'' σε τίτλους τον Πόλεμο, που η γενιά μας δεν έχει ζήσει και γνωρίζει από διηγήσεις του παππού και της γιαγιάς.

Αν ήταν ένα θα μπορούσαμε εύκολα να σκεφτούμε πως επιδιώκει οφέλη μέσω επικοινωνιακών τακτικών. Όμως είναι δύο και έχουν αντικρουόμενα συμφέροντα.

Πως εξηγούνται όμως όλα αυτά;
Μονολεκτικά, ευρώ είναι η λέξη που ψελλίζουν διεθνείς αναλυτές.»

ΣΣ: «ΠΟΛΕΜΟΣ»!!!

ΠΟΛΕΜΟΣ ΕΚΤΟΣ… Εκτός και αν οι λαοί προλάβουν το κεφάλαιο και τον ιμπεριαλισμό στη στροφή του πολέμου! Τότε το δίλημμα θα είναι: Ζωή και σοσιαλισμός ή καπιταλισμός και θάνατος;
********

Σενάρια πολέμων,
11/5/2010

http://aristeripolitiki.blogspot.com/2010/05/blog-post_1845.html


Αυτό το καιρό, βουτηγμένοι όλοι στη ανάλυση της κρίσης και στη διάγνωση τεχνικο-πολιτικών σεναρίων εξόδου από αυτή, μας διαφεύγει μια άλλη παράμετρος διεργασιών στο σύστημα. Αυτή της «ριζικής πολιτικής λύσης» της κρίσης με ακραίες αντιλαϊκές πολιτικές επιλογές.

Δεν έχω δυνατότητα να πληροφορηθώ επακριβώς τι σχεδιάζουν τα σκοτεινά επιτελεία του κεφαλαίου και το «βαθύ» κράτος κάθε χώρας. Κάποιες αχνές, έμμεσες πληροφορίες διαρρέουν εδώ και εκεί. Ένα όμως είναι βέβαιο: ότι στο τραπέζι απλώνονται όλο και τακτικότερα τα σενάρια πολέμων. Πολέμων εμφύλιων και ταξικών. Πολέμων τοπικών, πολέμων περιφερειακών, πολέμων γενικών.


Ο καπιταλισμός αυτόαποκαλύπτεται

9/5/2010


http://aristeripolitiki.blogspot.com/2010/05/blog-post_09.html


Η τράπεζα Deutsche Bank σε σχετική έκθεσή της στις αρχές της κρίσης κατάρτισε μια έκθεση άκρως αποκαλυπτική για την πορεία των πραγμάτων. Προέβλεπε ότι «εάν η Ελλάδα καταρρεύσει, τότε το πιστωτικό κραχ του 2007-2009 θα είναι το Κεφάλαιο 1 μιας ευρύτερης ανάλυσης, με τίτλο: «Πώς Χρεοκόπησε ο Καπιταλισμός»! Στην ανάλυση αυτή, σύμφωνα με το κείμενο της Deutsche Bank, το κεφάλαιο 2 θα είχε τίτλο «Θεμελιώδης κρίση των κρατικών ομολόγων - Ελλάδα», το Κεφάλαιο 3: «Η κατάρρευση της Ελλάδας», το Κεφάλαιο 4: «Η χρεοκοπία Πορτογαλίας και Ισπανίας», το Κεφάλαιο 5: «Εξεγέρσεις στην Ευρώπη», το Κεφάλαιο 6: «Η Ιταλία εκδιώκεται από τη ζώνη του ευρώ», το Κεφάλαιο 7: « Στο ευρώ μόνοι τους Γαλλία και Γερμανία» και τα Κεφάλαιο 8 και 9 « Πολιτική αναταραχή» και «Πόλεμος»!»



Πόλεμος λοιπόν και από τα πλέον αξιόπιστα μέσα του καπιταλισμού!


Ας επαγρυπνούμε…







1 σχόλιο: