Τρίτη 28 Ιουνίου 2011

Μεγάλες απεργίες και διαδηλώσεις



Παρά την έλλειψη μέσων συγκοινωνίας και τη κίνηση του μετρό τη τελευταία στιγμή, και πάλι οι απεργιακές κινητοποιήσεις και διαδηλώσεις ήταν μεγάλες.


Το ΠΑΜΕ συγκεντρώθηκε στην Ομόνοια στις 10.00 πμ αλλά πολύ γρήγορα κατέλαβε τη Πλατεία Συντάγματος όπου παρέμεινε επί ώρες. Ακλούθησε η πορεία των λεγόμενων πρωτοβάθμιων συνδικάτων και σε συνέχεια η πορεία της ΓΣΕΕ – ΑΔΕΔΥ.


Το Σύνταγμα που μέχρι τη έλευση του ΠΑΜΕ ήταν άδειο πλημμύρισε από διαδηλωτές. Όλα τα συνδικαλιστικά ρεύματα των εργαζομένων συναντήθηκαν στο Σύνταγμα ανεξαρτήτως των διαφορών τους. Η πλατεία είναι πλέον κατειλημμένη από πολλούς διαδηλωτές οι οποίοι προβλέπεται να γίνουν δεκάδες χιλιάδες από το απόγευμα. Κεντρικά συνθήματα, όχι στο μεσοπρόθεσμου, τη κρίση να πληρώσει η ολιγαρχία κ.α.


Το απόγευμα και το βράδυ προβλέπεται κοσμοπλημμύρα. Αύριο ο κλοιός θα σφίξει ακόμη περισσότερο. Καμία υποχώρηση στη κυβέρνηση και την τρόικα.  Το μνημόνιο και η πολιτικής τους δεν θα περάσουν στη πράξη. Ο λαός θα τα ανατρέψει. 

Οι προβοκάτορες και πάλι έδρασαν προσπαθώντας να προετοιμάσουν μια γενικότερη επίθεση των κατασταλτικών μηχανισμών και των ΜΑΤ κατά των διαδηλωτών αλλά κυρίως για να αποτραπούν οι απογευματινές διαδηλώσεις. Δεν θα τους περάσει, οι προβοκάτορες δεν θα μας αποτρέψουν, θα είμαστε στις διαδηλώσεις από τις Στήλες του Ολυμπίου Διός ξεκινώντας.











Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου