Τετάρτη 29 Ιουνίου 2011

Απέτυχε προβοκάτσια ολκής σε βάρος του ΠΑΜΕ!



Δεν φαίνεται να υπάρχει, πλέον, κανένας «αγανακτισμένος» στην πλατεία Συντάγματος που να μη ξέρει ότι κυκλοφορούν μπόλικοι προβοκάτορες ανάμεσά τους. Το πρωί στις 28/6/11 φάνηκε αυτό με τους προβοκάτορες – κουκουλοφόρους που επιχείρησαν και κατάφεραν να επικρατήσει ο νόμος του δακρυγόνου στην πλατεία διαλύοντας τον κόσμο και το βράδυ το ίδιο αλλά χωρίς να το πετύχουν.


Εκείνο που ήταν ερωτηματικό, για τα κέντρα εξουσίας, ήταν τι θα έκαναν με το ΠΑΜΕ. Τον τελευταίο καιρό το ΠΑΜΕ βρίσκεται συχνά – πυκνά στην πλατεία Συντάγματος. Μάλιστα παρουσιάζει και έναν τεράστιο όγκο που πλημμυρίζει την πλατεία, πράγμα που κάνει να ωχριά μπροστά του οποιαδήποτε άλλη διαδήλωση. Είναι αυτονόητο ότι αυτό δεν άρεσε καθόλου στην άρχουσα τάξη.


Η άρχουσα τάξη με τα μέσα της, από την αρχή των εκδηλώσεων των αγανακτισμένων πολιτών, επεδίωξε να κρατήσει μακριά τα κόμματα και τα συνδικάτα. Κατάφερε έτσι να τις καπελώσει έντεχνα εισάγοντας μέσα σε αυτές τις απαγορεύσεις:
-Έξω τα κόμματα
-Έξω τα συνδικάτα
-Έξω οι σημαίες και τα πανώ τους.

Εννοείται πως αυτά αφορούσαν τελικά μόνο το ΠΑΜΕ, το ΚΚΕ και κάποιες μικρές αριστερές οργανώσεις όπως το ΚΚΕ μ-λ, αφού οι άλλοι μεγάλοι αριστεροί σχηματισμοί και οργανώσεις φίλιες προς τους διευθύνοντες τη πλατεία ήταν ήδη μέσα και ευλογούσαν μάλιστα τις απαγορεύσεις. Ακόμη και εθνικοπατριωτικές ενώσεις είναι όπως το «Πατριωτικό Μέτωπο» με τεράστια σταντ!


Αυτές οι απαγορεύσεις φυσικά σαρώνονταν κάθε φορά που το ΠΑΜΕ έφτανε στη πλατεία. Όμως δεν άρεσε καθόλου στα κέντρα και τα παράκεντρα εξουσία. Το ίδιο έγινε και σήμερα στην απογευματινή πορεία, όταν το ΠΑΜΕ με μια πρωτοφανή συγκέντρωση έφτασε στον Άγνωστο Στρατιώτη με το τέλος της να είναι στους στύλους του Ολυμπίου Διός!


Όταν κατά τις 7.15΄ έφτασε το ΠΑΜΕ κάποιοι που μονίμως παριστάνουν τους «εθνικοπατριώτες» και τους «αγανακτισμένους» εναντίον όλων των κομμάτων, άρχισαν να βρίζουν μέσα από το πλήθος που παρακολουθούσε, με ανάμεικτα αλλά όχι εχθρικά αισθήματα, την πορεία του ΠΑΜΕ. Οι ύβρεις έγιναν πιο πολλές και άρχισαν να παρακινούν και άλλους να βρίζουν το ΠΑΜΕ. Λίγο πιο πέρα, αφού δεν υπήρχε καμία απάντηση στις προκλήσεις, κάποιοι άρχισαν να πετάνε πέτρες στα ΜΑΤ με σκοπό να τα εξαναγκάσουν να επιτεθούν.


Δεν είναι γνωστό τι εντολές είχαν τα ΜΑΤ. Όμως η κατάσταση άρχισε να γίνεται κρίσιμη και έκρυθμη με το ΠΑΜΕ να έχει σταματήσει στη μέση της πάνω πλατείας και να εμποδίζεται να προχωρήσει από κάποιους που έδειχναν διαθέσεις σύγκρουσης με σκοπό να προκαλέσουν επεισόδια και επέμβαση των ΜΑΤ σε βάρος του ΠΑΜΕ και του κόσμου. Αν το ΠΑΜΕ έκανε το λάθος να προχωρήσει, πολύ πιθανόν να γινόταν απίστευτης έκτασης επεισόδια με απρόβλεπτες συνέπειες, σε μια στιγμή που η πλατεία ήταν κατάμεστη από ένα τεράστιο πλήθος διαμαρτυρόμενων πολιτών και από το μπλοκ του ΠΑΜΕ.


Έγινε αντιληπτό ότι πραγματοποιήθηκε επιτόπου σύσκεψη της ηγεσίας του ΠΑΜΕ και επιλέχθηκε η λύση να μην απαντηθεί καμία πρόκληση, να μην γίνει εκτοπισμός των ελάχιστων ατόμων που παρεμπόδιζαν το ΠΑΜΕ, διότι κανένας δεν γνώριζε τι παγίδα είχε στηθεί, και να συνταχθεί το ΠΑΜΕ στην αρχή της Αμαλίας στο Σύνταγμα, εκεί που αρχίζει ο κήπος. Έμενε εκεί το ΠΑΜΕ μέχρι και τις 9.10΄ μμ με έντονη περιφρούρηση.


Όταν άφηνε τον Άγνωστο Στρατιώτη το ΠΑΜΕ, οι γνωστοί προβοκάτορες άρχισαν να φωνάζουν ότι «φοβάται»(!) και φεύγει αφήνοντας τον κόσμο το έλεος των ΜΑΤ και στα δακρυγόνα που μέχρι εκείνη τη στιγμή δεν είχαν πέσει καθόλου αλλά προφανώς είχαν σκοπό να προκαλέσουν να πέσουν. Ο κόσμος δεν τσίμπησε στις βρισιές πολύ δε περισσότερο όταν αντιλήφθηκε ότι το ΠΑΜΕ δεν αποχωρούσε αλλά παρέμεινε στο Σύνταγμα.


Το θέμα είναι ότι η τα κέντρα εξουσίας της άρχουσας τάξης άρχισαν να ανησυχούν σφόδρα με τις συνεχείς επαφές του ΠΑΜΕ με τη πλατεία και προφανώς αποφάσισαν να στήσουν παγίδα την οποία θα πλήρωναν και πολλοί διαμαρτυρόμενοι πολίτες με σκοπό να σταματήσει αυτή η… βεβήλωση των «απαγορεύεται» που έθεσε για τη πλατεία και έβλεπε να τα κάνει κουρελόχαρτα το ΠΑΜΕ. Φυσικά αυτό που φοβήθηκε περισσότερο ήταν ο συγχρωτισμός των «αγανακτισμένων» με το ΠΑΜΕ και κυρίως η συμπάθεια που άρχισαν να δείχνουν πολλοί από εκεί γι αυτό.


Τελικά δεν έπεσε στη παγίδα το ΠΑΜΕ και η προβοκάτσια ολκής απέτυχε! Ωστόσο οι προβοκάτορες δεν άντεξαν και έκαναν μικρής έκτασης επιθέσεις στα ΜΑΤ για να προκαλέσουν επέμβαση, η οποία όμως έγινε μόνο στη γωνία της Μ. Βρετάνια και με μικρές επαναλαμβανόμενες δόσεις δακρυγόνων που δεν διέλυσαν ούτε τους διαμαρτυρόμενους της πλατείας ούτε φυσικά το ΠΑΜΕ.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου