Πέμπτη 19 Αυγούστου 2010

Διαστροφές...

.

Το ότι η διαστροφή της πραγματικότητας είναι μια κανονική διαδικασία ρουτίνας για κάθε άρχουσα τάξη και κάθε εξουσία δεν είναι ούτε νέο, ούτε περίεργο. Άλλωστε αυτό έχει αναδειχτεί από κάθε αντικειμενικό μελετητή και δεν χρειαζόμαστε αποδείξεις.


Αφορμή για την υπενθύμιση αποτέλεσαν κάποιες σκόρπιες ειδήσεις που διάβασα επιστρέφοντας από τις διακοπές.


Διαστροφή 1


«Αποχώρησαν οι αμερικανοί από το Ιράκ!


»Χιλιάδες στρατιώτες μάχιμων μονάδων των ΗΠΑ αποχώρησαν από το Ιράκ κάνοντας πράξη την υπόσχεση του Ομπάμα! Παραμένουν «μόνο» 56.000 «για να εκπαιδεύσουν τις ιρακινές δυνάμεις»!!!


Ποιόν δουλεύουν; Είναι οι 56 χιλιάδες λίγοι έχοντας μάλιστα από μπροστά τους 200.000 στρατό που διοικούν δωσίλογοι; Εύχομαι να έχουν την ίδια τύχη με το Βιετνάμ όταν «βιενταμοποιήθκε» ο πόλεμος με τους Βιετ-κόγκ.


Διαστροφή 2


«Ο πόλεμος στο Ιράκ κάθε άλλο παρά δημοφιλής μπορεί να χαρακτηριστεί για τους Αμερικανούς. Πώς θα μπορούσε άλλωστε να είναι δημοφιλής, όταν -σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε την Τετάρτη το αμερικανικό Πεντάγωνο- η χώρα θρηνεί 4.419 νεκρούς στρατιώτες».


Τι να πει κανείς; Αν δηλαδή δεν σκοτώνονταν οι αμερικανοί θα ήταν δημοφιλής ο πόλεμος; Οι ιρακινοί νεκροί που ξεπρνάνε το 1 εκατ. και κατ άλλους το 1,35 εκατ. δεν τους λέει απολύτως τίποτα; Όταν όμως τα μέσα ενημέρωσης αναφέρονται μονομερώς στην αμερικανική πλευρά οι άλλοι νεκροί είναι σαν το χαλάζι που πέφτει και χάνεται. Οι αμερικανοί ευκόλως θα θεωρούσαν δημοφιλή έναν πόλεμο που σκοτώνει αρκει να μη σκοτώνει αμερικανούς!
Αυτό και αν είναι διαστροφή!




Διαστροφή 3


«Ρουτίνα οι φωτογραφίες εξευτελισμού Παλαιστινίων από Ισραηλινούς στρατιώτες… Διαστάσεις παίρνει στο Ισραήλ η υπόθεση με τις φωτογραφίες τύπου Αμπού Γκράιμπ όπου στρατιώτες ποζάρουν ανέμελοι δίπλα σε Παλαιστίνιους με δεμένα χέρια και μάτια ή ακόμα και νεκρούς».


Μα φυσικά είναι ρουτίνα! Αν όμως γινόταν το αντίθετο, ακόμη και το ολοκαύτωμα θα ωχριούσε μπροστά στο… έγκλημα των Παλαιστινίων! Φαντασθείτε αυτά που γίνονται και δεν αποκαλύπτονται. Ωστόσο με φωτο ή χωρίς φωτο, η πλειοψηφία των Ισραηλινών υποστηρίζει τη κατοχή και τη λήψη μέτρων κατά των… εγκληματιών -τρομοκρατών Παλαιστινίων!


Τυχαία διαστροφή; Δεν νομίζω!
 Διαστροφή 4


Στα δικά μας τώρα.


Είναι γνωστό ότι ο κ. Κ. Μίχαλος του ΕΒΕΑ μιλάει κάθε μέρα σε όλες τις κλίσεις για ελεύθερο και ακηδεμόνευτο ανταγωνισμό. Για έξωση του κράτους από την επιχειρηματικότητα. Διαμαρτύρεται για τις συντάξεις των… τεμπέληδων που δεν κόλλησαν πολλά ένσημα, για τα… υψηλά μεροκάματα των εργαζομένων, για τις διαδηλώσεις, για τις αμειβόμενες υπερωρίες, για τις ενισχύσεις των αγροτών, για τις κοινωνικές δαπάνες (κρατικές σπατάλες τις λέει) και άλλα τέτοια.


Τώρα με τη δημοσίευση του νόμου για τα επενδυτικά κίνητρα [επιχορήγηση - χάρισμα μέχρι 50% της (υπερτιμολογημένης)επένδυσης!] αντί να επιτεθεί στο κράτος και να το καλέσει να μη σπαταλάει λεφτά των φορολογουμένων για να τα χαρίζει σε επιχειρήσεις, επιτίθεται στο κράτος γιατί δεν τα χαρίζει ανεξέλεγκτα και γιατί δεν τα χαρίζει μόνο στις «εκλεκτές» (μονοπωλιακές)επιχειρήσεις!!! Το επιχείρημα πάντα ίδιο με κάθε κεφαλαιοκράτη: «Να προωθηθούν οι επενδύσεις»!!! Για το καλό του... λαού βέβαια και των… εργαζομένων! Τα καλά και συμφέροντα!


Σύμφωνα με τον κ. Μίχαλο λοιπόν, «το νέο σύστημα αναπτυξιακών κινήτρων αποτελεί, αναμφισβήτητα, μια θετική κυβερνητική πρωτοβουλία που μπορεί να συμβάλλει υπό όρους στην αύξηση της παραγωγής, τη βελτίωση της παραγωγικότητας»… αλλά η βαριά φορολογία και η αδυναμία πρόσβασης στην τραπεζική αγορά, αποτελούν ανυπέρβλητα εμπόδια για την αποτελεσματικότητα του νέου αναπτυξιακού νόμο.

Περίεργο. Όταν τους χαρίζουν χρήμα βλέπουν αμέσως "αύξηση της παραγωγής, και βελτίωση της παραγωγικότητας"!!!


Έτσι χωρίς ντροπή εκτός από το τζάμπα χρήμα που θα πάρει ζητά να καταργηθούν: «Οι διαδοχικές έκτακτες φορολογικές αφαιμάξεις των δυναμικότερων (μονοπωλιακών) επιχειρήσεων (!!!), η κατακόρυφη αύξηση του φόρου επί των διανεμομένων κερδών (…) οι υψηλοί(!) φορολογικοί συντελεστές (…) οι περιβαλλοντικοί και «πράσινοι» όροι επιχορήγησης της επένδυσης…». Ζητάει χωρίς ντροπή και ανεξέλεγκτα «Το σύνολο των ενισχύσεων να καταβάλλεται στις επιχειρήσεις μέσα στον πρώτο μήνα το αργότερο, από την έναρξη της λειτουργίας της επένδυσης»!!! Δηλαδή πάρε τα λεφτά και τρέχα…


Ζητά ακόμη τον αποκλεισμό απο τα κίνητρα των μικρών επιχειρήσεων αφού «τα ποσοστά ενίσχυσης, που προβλέπει το νομοσχέδιο διαιωνίζουν τις σημερινές αναποτελεσματικές δομές».


Με λίγα λόγια όχι μόνο να δίνονται κίνητρα και να καταργηθούν οι φόροι αλλά αυτά να είναι μόνο για τις μεγάλες επιχειρήσεις. Εννοείται φυσικά οτι οι μικρές και όχι θυγατρικές και εξαρτημένες, επιχειρήσεις, όπως μέχρι τώρα, δεν θα πάρουν ούτε ευρώ απο τα κίνητρα αλλά έτσι το γράφουν... Κατά τα άλλα είναι υπέρ της ελεύθερης επιχειρηματικότητας και του ελεύθερου και αδολίευτου ανταγωνισμού αφού πρώτα πάρει τα λεφτά!


Τέλος δεν παραλείπει να αμφισβητήσει ευθέως και με θράσος την «κοινωνική σημασία που έχει η δημιουργία νέων θέσεων εργασίας και η διατήρηση παλαιών» και μας διδάσκει αυθαίρετα ότι «η ισόρροπη ανάπτυξη και η πληρέστερη αξιολόγηση παραγωγικών πόρων (τρέχα γύρευε...) υπηρετούνται πολύ καλύτερα με σύγχρονες προηγμένες τεχνολογίες εντάσεως κεφαλαίου και όχι μέσω παραγωγικών δραστηριοτήτων εντάσεως εργασίας». Φίνα διαστροφή! Αυτό είναι! Να δίνονται κίνητρα για κατάργηση και όχι δημιουργία θέσεων εργασίας. Τα λεφτά των εργαζομένων και των φορολογουμένων δηλαδή να συμβάλλουν στη γιγάντωση του κεφαλαίου σε βάρος της εργασίας. Για όσους δεν κατάλαβαν, θεωρούν κάθε θέση εργασίας σπατάλη!!!


Αυτό θα πει κανονική διαστροφή κάθε έννοιας λογικής.


Κάτι τους χρειάζεται όλους αυτούς αλλά πότε;;;;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου