Κυριακή 29 Αυγούστου 2010

Η επέλαση του κανιβαλισμού

.


Στην αρχή έστρεψαν όλη τη κοινωνία στους «υψηλόμισθους» και φυσικά… τεμπέληδες δημόσιους υπαλλήλους. Πρώτοι και καλύτεροι στην εκστρατεία αυτή το μεγάλο κεφάλαιο της χώρας και οι μικροαστοί που με φθόνο πάντα αντιμετωπίζουν τους εργαζόμενους που έχουν κατακτήσει ένα πόντο ευτυχίας. Σε αυτή την εκστρατεία κλήθηκαν να μετάσχουν οι εργαζόμενοι του ιδιωτικού τομέα και ο λαός που υποφέρουν από τη δικτατορία των ΔΥ!

Και πήραν μπάλα οι περικοπές όλους του ΔΥ και κυρίως τους χαμηλόμισθους!

Μετά έσρτεψαν τη κοινωνία κατά των υψηλοσυνταξιούχων που «υπονόμευαν» τα ασφαλιστικά ταμεία, τα οποία τώρα πρέπει να σωθούν! Την έστρεψαν και κατά των «θυγατέρων» που λάμβαναν σύνταξη των πατέρων και κατά των μητέρων ανηλίκων που λαμβάνουν «χαριστικές συντάξεις». Πρώτοι και καλύτεροι στην εκστρατεία αυτή το μεγάλο κεφάλαιο και τα παπαγαλάκια που η εξουσία τους εξασφάλισε υψηλές συντάξεις. Μετά έκοψαν τις συντάξεις όλων των συνταξιούχων και τις συντάξεις όλων των μελλοντικών γενεών!!!

Κατόπιν έστρεψαν τη κοινωνία κατά των εργαζόμενων του ιδιωτικού τομέα που… απομυζούν τη κοινωνία και την… «ανταγωνιστικότητα» της χώρας με τις υψηλές αμοιβές τους! Τα… «γκόλντεν μπόϊς», τα «ρετιρέ και τους εργατοπατέρες…. Πρώτοι και καλύτεροι στην εκστρατεία αυτή το μεγάλο κεφάλαιο της χώρας, οι μικροαστοί αλλά και οι εργατοπατέρες της ΓΣΕΕ, καλώντας και το λαό και τους... ΔΥ που έκαναν εθελοντικώς θυσίες(!!!!) να συμμετάσχουν! Και υπέγραψαν το θάνατο των χαμηλόμισθων και το θάψιμο των εργασιακών δικαιωμάτων.

Μετά έστρεψαν τη κοινωνία κατά των μικρομεσαίων φοροφυγάδων που είναι η αιτία όλων των κακών!Πρώτοι και καλύτεροι στην εκστρατεία αυτή το μεγάλο κεφάλαιο που νομίμως φοροδιαφύγει και οι μιζαδόροι. Καλούσαν και το λαό να συμμετάσχει στη καταδίκη «αυτών που του πίνουν το αίμα»! Μετά εξαπολύθηκαν οι μηχανισμοί για να ανασκολοπίσουν φορολογικά τους μικρομεσαίους.

Ύστερα έστρεψαν τη κοινωνία κατά των «συντεχνιών» με τα κλειστά επαγγέλματα. Αυτοί είναι υπεύθυνοι για τη κρίση!!! Χωρίς αυτούς θα είχαμε στο ΑΕΠ ανάπτυξη +13%!!! Με αυτούς έχουμε -4%!!!! Πρώτοι και καλύτεροι στην εκστρατεία αυτή το μεγάλο κεφάλαιο, κάθε νεοφιλελεύθερος και κάθε ανεγκέφαλος.

Και όμως οι στόχοι του ΜΝΗΜΟΝΊΟΥ δεν επιτυγχάνονται!!!

Έτσι οι εκπρόσωποι του μεγάλου πολυεθνικού κεφαλαίου δλδ η Τρόικα διεμήνυσε ότι πρέπει η κυβέρνηση να μαζέψει λεφτά και από το μεσαιο-μεγάλο ντόπιο κεφάλαιο της χώρας, το οποίο αρκετά έφαγε τόσα χρόνια με τα κονδύλια, τις μίζες, τα κοινοτικά προγράμματα, τις φοροαπαλλαγές, τα κίνητρα….

Το μεγάλο διεθνές τοκογλυφικό κεφάλαιο δεν θα χάσει τα λεφτά του για χάρη του ντόπιου μεσαιο-μεγάλου. Εν ανάγκη θα το θυσιάσει στο βωμό της διαφύλαξης των δικών του κερδών. Όμως το ντόπιο μεσαιο-μεγάλο κεφάλαιο θυσίασε προηγούμενα τους εργαζόμενους, τους συνταξιούχους, τους μικρομεσαίους, όλα στο βωμό της ικανοποίησης του Μολώχ του διεθνούς (και ντόπιου τραπεζικού κ.α.) χρηματιστικού – τοκογλυφικού κεφαλαίου. Τώρα ήρθε η σειρά του!

Δεν γίνεται διαφορετικά. Όταν το διεθνές χρηματιστικό -τοκογλυφικό κεφάλαιο είναι 16πλάσιο από τη πραγματική οικονομία του κόσμου, ό,τι και να κάνουμε δεν μπορούμε να ικανοποιήσουμε την απαίτησή του για κέρδη που να το κρατούν σε βιωσιμότητα όπως το νέο αίμα τον βρικόλακα. Τότε όμως αρχίζει και ο κανιβαλισμός των κεφαλαίων παράλληλα με τον κανιβαλισμό στη κοινωνία. Με τα μέσα που έχει, αρχίζει από κάτω και σιγά - σιγά βάζει το ένα μέρος να τρώει το άλλο, με σκοπό να θυσιαστούν όλοι στο βωμό του Μολώχ.

Τι κάνουμε όταν οι στόχοι του ΜΝΗΜΟΝΊΟΥ δεν επιτυγχάνονται παρά τα μέτρα; Τρώμε τα παιδιά μας και τα πιο αδύναμα αδέλφια μας! Έτσι δεν πρέπει να μας φανεί παράξενο αν στις επόμενες ημέρες δούμε εκστρατείες στις οποίες βεβαίως θα κληθεί να συμμετάσχει ο λαός που υποφέρει… κατά του ντόπιου μεσαιο-μεγάλου κεφαλαίου με σκοπό να νομιμοποιηθεί η απόσπαση ενός μέρους από τον πλούτο που απέκτησε σε βάρος του λαού για να δοθεί στους δανειστές.

Όποιος νομίζει ότι ο Σαμαράς για λόγους φιλολαϊκούς στρέφεται κατά του ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ καλά θα κάνει να δει πίσω από τη θέση του τη πρόθεση να βρει βάση στο ντόπιο μεσαιο-μεγάλο κεφάλαιο και φυσικά με λαϊκό έρεισμα. Το ίδιο θα δει και πίσω από τη περί διαγραμμάτων σύγκρουση του ΕΒΕΑ για την εφαρμογή του ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ. Άκου το ΕΒΕΑ!!!! Ανακάλυψε αντιλαϊκή πολιτική ο λύκος των εμποροβιομηχάνων;;;;

Όποιος νομίζει ότι το γνωστό εκδοτικό συγκρότημα και κάποια κανάλια με ντόπιους κεφαλαιούχους κάνουν «νερά» και αρχίζουν τη δειλή και προπαντός προειδοποιητική κριτική στο ΜΝΗΜΟΝΙΟ από φιλολαϊκό πόνο και όχι από ένα αίσθημα αυτοσυντήρησης και αυτοπροστασίας, πλανάται. Γρήγορα θα φανούν οι κήρυκες.

Στο ίδιο μήκος κύματος αλλά κάτω από τη πίεση των πραγμάτων ψελλίζουν κατά του ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ οι κομματικοί συνδικαλιστές των μικρομεσαίων της ΓΣΕΒΕΕ και της ΕΣΕΕ.

Σε όλη τη κοινωνία συντελείται ένας διευρυμένος κανιβαλισμός για χάρη του ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ και των τοκογλύφων - δανειστών.

Αν τα πράγματα εξακολουθούν να μη διορθώνονται (και πως θα διορθωθούν;;;) και αύριο δούμε και τραπεζίτες να στρέφονται κατά του ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ να ξέρετε ότι δεν το κάνουν από αγάπη για τα θύματα που απομυζούν διαχρονικά αλλά γιατί διαισθάνονται ή έμαθαν ότι η τρόικα θα σχεδιάζει και δικές τους θυσίες.

Τίποτα δεν θα αφήσει η τρόικα για χάρη των δανειστών! Και λαούς και κεφάλαια θα θυσιάσει για χάρη τους. Όμως έτσι οι εσωτερικές αντιθέσεις του καπιταλισμού λαμβάνουν ανειρήνευτη διάσταση και αρχίζει ο πόλεμος. Πόλεμος κεφαλαίων για το πιο θα απαξιωθεί πρώτο αφού η απαξίωση είναι ο πρώτος όρος εξορθολογισμού του καπιταλισμού σε εποχές κρίσης με υπερσυσσωρευμένο κεφάλαιο. Οι οικονομικές θυσίες των λαών δεν φτάνουν. Έτσι τους ρίχνουν όχι μόνο στην ένδυα αλλά και στα χαρακώματα με σκοπό το ένα να κεφάλαιο να εξοντώσει το άλλο. Χθες με τουφέκι σήμερα με δορυφόρους και απεμπλουτισμένα ουράνια, δεν έχει σημασία. Μακελειό να γίνεται!

Αν όμως προλάβουν... Γιατί οι λαοί, τα γνωστά υποζύγια της εκμετάλλευσης, που χάνουν πολλαπλάσια σε ίδρο και αίμα με κάθε κρίση του συστήματος, δεν θα συνεχίσουν να δέχονται να πληρώνουν αενάως. Άλλωστε το σύστημα δεν τους παρέχει κανένα μέλλον. Έτσι δεν έχουν λόγο να παραπλανούνται από τη σφαγή των κεφαλαίων και τον κανιβαλισμό που επιβάλλουν στη κοινωνία. Πολύ δε περισσότερο να συμμετέχουν σε αυτό το μακέλεμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου