Πέμπτη 4 Φεβρουαρίου 2010

Όχι στα αντιλαϊκά μέτρα

Τα νέα μέτρα - σοκ επιβεβαίωσαν, για μια ακόμη φορά, αυτό που ο λαός φοβόταν προεκλογικά και μετεκλογικά. Η νέα κυβέρνηση κλήθηκε να επιβάλει μέτρα που δεν μπορούσε να επιβάλει η προηγούμενη. Καμιά διαφορά, υπερασπιστές μεγάλων συμφερόντων είναι και οι δυο και μόνο ως προς τη σκληρότητα και τα μέσα που μετέρχονται διαφέρουν.

Με τα νέα μέτρα που εξάγγελλε ο Πρωθυπουργός κ. Γ. Παπανδρέου, στις 2/2/2010, στο όνομα της αντιμετώπισης της κρίσης, όλες οι προεκλογικές δεσμεύσεις μετατράπηκαν σε ακριβώς το αντίθετο. Το «θα πληρώσουν οι έχοντες και κατέχοντες» μετατράπηκε, όπως και παλιότερα, σε φόρους για το λαό. Τα όρια σύνταξης αυξάνουν, νέα φορολογία μπαίνει, οι αυξήσεις μισθών πάνω από τον πληθωρισμό έγιναν μειώσεις μέχρι 30%, οι έμμεσοι ειδικοί φόροι κατανάλωσης που δήθεν δεν θα αυξάνονταν αυξήθηκαν ήδη σε καύσιμα, ποτά, τσιγάρα, οι φόροι των πλουσίων έγιναν φόροι των φτωχών! Παντού αναποδογύρισαν τα πάντα στο όνομα της κρίσης!
Μέσα σε αυτόν τον ορυμαγδό μέτρων οι τράπεζες αυξάνουν προκλητικά τα κέρδη τους και οι ΑΕ του χρηματιστηρίου αύξησαν τον πλούτο τους κατά 23%! Για αυτούς δεν υπάρχουν ούτε κρίση, ούτε μέτρα, ούτε φόροι. Τα νέα μέτρα κάνουν τους πλούσιους πλουσιότερους κα τους φτωχούς φτωχότερους.

Το Πρόγραμμα Σταθερότητας πήγε και ήρθε 100 φορές στην ΕΕ, ακριβώς μέχρι να μεταλλαχθεί στο αντίθετο από αυτό που διακήρυξε αρχικά ο Πρωθυπουργός. Δεν θα προ-εγκρίνονταν από τη Κομισιόν ποτέ αν δεν γινόταν τόσο αντιλαϊκό! Η χώρα μας ξευτελίζεται καθημερινά με τους διεθνείς ελέγχους και την «Επιτήρηση» της ΕΕ. Μέχρι την οριστική έγκριση θα βγουν δυστυχώς και άλλοι «άσσοι» από το μανίκι τους για νέα «εφεδρικά σενάρια» σκληρών μέτρων αν… αν… ακριβώς όπως βγήκε και το τελευταίο σενάριο στα γρήγορα αντί αρχικού εξαμήνου, τριμήνου, μήνα…

Στον ορίζοντα δεν υπάρχει καμία ανάπτυξη, καμία μεγέθυνση της πίτας. Μόνο ανεργία και λιτότητα. Δεν έχουν ούτε ένα μέτρο, μια έστω νέα ιδέα εξόδου από τη κρίση εκτός των σκληρών νεοφιλελεύθερων μέτρων. Νεοφιλελευθερισμός ως φάρμακο στον νεοφιλελευθερισμό! Όπως το λένε το ΔΝΤ και η ΕΕ! Αυτή είναι η μόνη συνταγή που ξέρουν. Και για αντίπραξη φωνάζουν σε συγχορδία όλοι μαζί, με τα μέσα ενημέρωσης πρώτα, ότι όσοι αντιδρούν δεν έχουν προτάσεις! Στο τέλος θα μας πουν ότι φταίμε εμείς για τη κρίση γιατί δεν… είχαμε προτάσεις!!! Όπως ο αγρότης φταίει για την αγροτική πολιτική καταστροφής, ο εργαζόμενος για τα ελλείμματα, ο ΕΒΕ για την ανεργία και τις πτωχεύσεις, ο συνταξιούχος για το έλλειμμα στα Ταμεία κλπ!

Τελικά τα μέτρα για ποιόν λήφθηκαν; Για το λαό ή για τους ξένους δανειστές («αγορές» το λένε τώρα) που ήθελαν επιβεβαίωση ότι η κυβέρνηση μπορεί να τα πάρει από τον λαό για να τους τα δώσει; Κάποιοι αφελείς περίμεναν ματαίως να τα πάρει από τους «έχοντες» δηλαδή τους τραπεζίτες και δανειστές μας που έκανα τα πλούτη τους από τα δάνεια και το ξεζούμισμα του λαού! Η αυταπάτη όμως τελείωσε εδώ.

Καιρός να αντισταθούμε δυναμικά - μαχητικά.
• Να απορρίψουμε τα αντιλαϊκά μέτρα.
• Να δώσουμε μάχη για τον κλάδο μας μαζί με τους άλλους ΕΒΕ.
• Να απορρίψουμε τη κανιβαλική θεωρία «Λαός εναντίον Λαού» και το «Διαίρει και Βασίλευε» όταν οι λαϊκές τάξεις κινητοποιούνται διεκδικώντας τα δίκαιά τους.
• Να συμπαρασταθούμε στους αγωνιζόμενους αγρότες, εργαζόμενους , συνταξιούχους, νέους, άνεργους.
• Να συμπήξουμε όλοι μαζί κοινό και ενιαίο μέτωπο για να αντιμετωπίσουμε αγωνιστικά και σε αντιμονοπωλιακή κατεύθυνση τις αντιλαϊκές πολιτικές.

Καμιά ανοχή σ΄ αυτή τη πολιτική. Όλοι στο δρόμο του αγώνα!

1 σχόλιο: