Πέμπτη 16 Μαΐου 2024

Θα γίνει η Γαλλία ναυαρχίδα της ακροδεξιάς;

Στις εκλογές για το ευρωκοινοβούλιο, 9/6/2024, ένα φάντασμα πλανάται από πάνω τους. Η ακροδεξιά με τα φασιστικά μορφώματα με... χαμόγελο!

 Το κύριο μέτωπο είναι η Γαλλία. Εκεί υπάρχουν όλες οι προϋποθέσεις να αναδειχθεί το ακροδεξιό κόμμα της Λεπέν πρώτο και με διαφορά από αυτό του Μακρόν.

 Δεν είναι κεραυνός. Χρόνια η μονοπωλιακή αστική τάξη της Γαλλίας «προπονούνταν» με ακροδεξιά κόμματα ενώ παραπλανούσε τους Γάλλους ότι αυτή είναι δυνατόν η ακροδεξιά, που έτρεφε στον κόρφο της, να νικηθεί με την στράτευση και ψήφισή όλων υπέρ του δημοκρατικού εκλεκτού της! Για να το πετύχει έβαζε τα γνωστά παραπλανητικά διλήμματα:

 -Σαρκοζί ό Λεπέν; «Φυσικά» Σαρκοζί

-Ολάντ ή Λεπέν; «Φυσικά» Ολάντ

-Μακρόν ή Λεπέν; (2 φορές) «Φυσικά»  Μακρόν

-Μακρόν ή Λεπέν; (3η φορά) «Φυσικά»… Λεπέν!!!


 Αντί ο λαός να οργανωθεί για να αντιμετωπίσει δυναμικά, αγωνιστικά τον ακροδεξιό κίνδυνο και τον υφέρποντα φασισμό, τα αστικά κόμματα τον παραπλανούσαν πάντα και τον έφθειραν σιγά – σιγά, ώστε να θεωρηθεί ως... «φυσική» εξέλιξη η νίκη της Λεπέν με ό,τι αυτό συνεπάγεται σε βάρος του λαού και των λαών της Ευρώπης.

 Η ιστορία δυστυχώς δεν δίδαξε. Ο κύριος ένοχος και τροφοδότης του φασισμού, η αστική τάξη και η ταξική δικτατορία της, την πνίγει συνεχώς για να επανέλθει ο φασισμός άμωμος και αναβαπτισμένος με…. «λαϊκά και πατριωτικά» συνθήματα. Όπως ο Χίτλερ που έφτασε με αστικοδημοκρατικές εκλογές στο Ράιχστανγκ, το οποίο τον ανέδειξε δικτάτορα με το… νόμο και με το… σύνταγμα της Βαϊμάρης!!!  Τότε που το παραλήρημα των Γερμανικών μαζών, μπρος στον Χίτλερ και τους Ναζί, ήταν η υπογραφή του θανάτου εκατομμυρίων ανθρώπων  και αυτών των ιδίων!






Σήμερα επαναλαμβάνεται με άλλες μορφές η ίδια πορεία προς τον φασισμό όπως στη δεκαετία του μεσοπολέμου 1930-1939! Γιατί οι μορφές του καπιταλισμού αλλάζουν κάθε μέρα, οι απάνθρωπες νομοτέλειές του ποτέ!

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου