Τρίτη 28 Φεβρουαρίου 2023

Ο Γ. Ρούσσης και η άποψή της κας Έλ. Ακρίτα ότι οι ακροδεξιοί είναι… καλύτεροι από τους κομμουνιστές!

Όσοι διαβάσαμε το πόνημα της κας Έλενας Ακρίτα για ένα χιουμοριστικό «σέξι» σκίτσο που υπενθυμίζει το διαχρονικό προσκύνημα της άρχουσας ελληνικής αστικής τάξης και των πολιτικών κομμάτων της στους αμερικανονατοϊκούς, μάθαμε απίστευτα πράγματα για τον υποψήφιο βουλευτή επικρατείας του ΚΚΕ Γιώργη Ρούσση που το ανάρτησε, για το ΚΚΕ και φυσικά για την κα Ακρίτα που αυτό-συστήνεται και αυτό-αξιολογείται! 

 

Νοιώθει όμως ότι τα επιχειρήματά της δεν επιτυγχάνουν τον στόχο της, και γι' αυτό «επιστρατεύει» ένα άρθρο του Ριζοσπάστη από τον καιρό της αντιπαράθεσης απόψεων με τον Γ. Ρούσση και το φέρνει ως… απόδειξη του δικαίου της!!! Ούτε καν επιτρέπει στους κομμουνιστές να κάνουν τον δικό τους διάλογο και να έχουν τις διαφωνίες τους γιατί νομίζει πως οι κομμουνιστές δεν έχουν διαφορετικές απόψεις άρα ο ένας εκ των δύο είναι για εξοβελισμό! Και επιλέγει τον Ρούσση για να θριαμβεύσει! Σιγά μη δώσουν οι κομμουνιστές λόγο σε αστούς για τις διαφωνίες τους. Οι διαφωνίες των κομμουνιστών είναι για το πως καλύτερα αντιμετωπίζεται ο καπιταλισμός και οι υπηρέτες του, για τίποτ' άλλο.

Η κα Ακρίτα παριστάνει την ανιστόρητη και κάνει πως «δεν ξέρει» ότι τέτοια λαϊκά χιουμοριστικά σκίτσα και σχόλια τύπου «Κορίτσια ο Στόλος» ή «ανοίξαμε και σας περιμένουμε» προσαρμοσμένα και στο σήμερα, όπως το «Ανοίγουμε καινούργιο μπουρδέλο και σάς περιμένουμε», από τη δεκαετία του ΄60 δεν αφορούσαν επακριβώς τις ιερόδουλες της Τρούμπας, όπως αφήνει να εννοηθεί, αλλά έδιναν εμμέσως την πολιτική άποψη ότι αφορούσαν το σύνολο των αστών πολιτικών που προσκυνούσαν τους Αμερικανούς, δίνοντας γη και ύδωρ (βάσεις) σε αυτούς, ξεπουλώντας τα πάντα, κάτι που οι σημερινοί πολιτικοί απόγονοι τους συνεχίζουν με μεγαλύτερη ένταση, παραδίνοντας νέες και περισσότερες βάσεις και εντασσόμενοι όλο και πιο βαθιά στον πολεμικό ιμπεριαλιστικό ιστό του ΝΑΤΟ. Ας μη μας πει ότι το σοβαρό πολιτικό μήνυμα τέτοιων σκίτσων αφορά σε ιερόδουλες «σπιτιών» τύπου Τρούμπας και όχι σε πολιτικούς  της αστικής τάξης. Δεν θα την πιστέψουμε.

 Ξαφνικά μάθαμε ότι:

-Ο «Γ. Ρούσσης με το σκίτσο που ανάρτησε «στοχοποίησε κοινωνικές ομάδες», αναπαράγοντας τα πιο χυδαία κλισέ των "κυρ Παντελήδων"»,

Ο Γιώργος Ρούσσης έκανε στα σόσιαλ μια εξόχως τοξική ανάρτηση»,

προσβάλλει ( ο Γ. Ρούσσης) συλλήβδην μια πόλη ολόκληρη, μια μεγαλούπολη που την ταυτίζει με την Τρούμπα…»,

Χλευάζει τις γυναίκες που - με βάση την απεικόνιση - περιμένουν με τα σκέλια ανοιχτά τα ναυτάκια»,

Αφήνει στο φλου το φύλο των τριών αρχηγών» (Τσίπρα, Ανδρουλάκη, Μητσοτάκη),

Υποτιμά και περιφρονεί - ως άνδρας παλαιάς κοπής να υποθέσω - τους σεξεργάτες και τις σεξεργάτριες» (τις ιερόδουλες εννοεί).

 Και κατά ΚΚΕ:

Όταν αποκάλεσα το ΚΚΕ "ομοφοβικό" - με αποδείξεις… έπεσαν πάνω μου να με ξεσκίσουν» (και «ομοφοβικό» με… αποδείξεις το ΚΚΕ!!!)

Ούτε οι ακροδεξιοί δεν έφτασαν αυτό το επίπεδο χυδαιότητας» (να και το συγκριτικό πλεονέκτημα των ακροδεξιών έναντι του ΚΚΕ!!! Είναι καλύτεροι, το λέει και μια κυρία! Ποιο Αντικομουνιστικό Μνημόνιο ΕΕ της εξίσωσης κομμουνισμού – φασισμού; Εδώ έχουμε μια νέα ανισο-εξίσωση υπέρ της ακροδεξιάς με… αποδείξεις!!!)

Αποπειράθηκαν (οι του ΚΚΕ) ανεπιτυχώς μια ανελέητη δολοφονία χαρακτήρα…» (ενώ αυτή κάνει επιτυχώς ανιδιοτελή ενημέρωση με την επίθεση στον Γ. Ρούσση!)

Ο πιο φαιδρός χαρακτηρισμός τους (των κκεδων) ήταν «αντικομουνίστρια» (τι να είναι άραγε όταν βρίσκει καλύτερους τους ακροδεξιούς από τους κομμουνιστές;;; πάντως αυτό που αποκλείεται, όπως μας βεβαιώνει η ίδια, είναι ότι εφόσον αυτή «χρόνια τώρα, αγωνίζεται για τα ανθρώπινα δικαιώματα της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας» αποκλείεται εξ ορισμού να είναι αντικομμουνίστρια!!! Ατράνταχτη απόδειξη, ούτε ο καθηγητής κ. Ρούσσης θα μπορούσε να τη φανταστεί!)

 Να και η απαίτηση από το ΚΚΕ, έναντι απειλής «κυρώσεων» που είναι και της αμερικανικής μόδας:

«Θα περιμένουμε την επίσημη ανακοίνωση της διαγραφής του κ. Ρούσση μετά από τον σεξιστικό και όχι μόνο οχετό που ανάρτησε»! (γιατί όμως όχι διαγραφή και όλων των οπαδών, μελών, στελεχών και  βουλευτών του ΚΚΕ; Αφού, όπως γράφει, όλοι μαζί «έπεσαν πάνω μου να με ξεσκίσουν. Ούτε οι ακροδεξιοί δεν έφτασαν αυτό το επίπεδο χυδαιότητας... Αποπειράθηκαν ανεπιτυχώς μια ανελέητη δολοφονία χαρακτήρα»! Γιατί δηλαδή να μείνουν ατιμώρητοι οι, κατ αυτήν, δολοφόνοι χαρακτήρα και ο Ρούσσης που δεν είπε κουβέντα για την κυρία να καταδικαστεί πάραυτα; Κάπως περίεργη αντίληψη για τη δικαιοσύνη είναι αυτή).

 Όποιος όμως θέλει να δει το  πολιτικό, θεωρητικό και ηθικό επίπεδο του Γιώργη  Ρούσση δεν καταφεύγει σε σχολιασμό χιουμοριστικών σκίτσων αλλά διαβάζει με προσοχή αυτά που δηλώνει επισήμως:  

 Γ. Ρούσης: «Η συμπόρευση με το ΚΚΕ η μόνη συγκροτημένη μαζική γραμμή άμυνας και ανατρεπτικής αντεπίθεσης»

https://www.rizospastis.gr/page.do?publDate=25%2F2%2F2023&id=18966&pageNo=17&fbclid=IwAR2gO1BPIzBiC5L3xmuxZiDbV3Z3_Z9yJMj6ij3H9u4G19aIcNWzYsAUsu0

 ******

Το κείμενο της κας Ακρίτα:

 «Αυτόν τον υποψήφιο θέλετε εκεί στο ΚΚΕ;»

https://www.news247.gr/gnomes/elena-akrita/ayton-ton-ypopsifio-thelete-ekei-sto-kke.9952263.html

 O καθηγητής Γιώργος Ρούσης έκανε μια τοξική ανάρτηση με στόχο να επιτεθεί στους Μητσοτάκη, Τσίπρα και Ανδρουλάκη. Στην πραγματικότητα στοχοποίησε κοινωνικές ομάδες, αναπαράγοντας τα πιο χυδαία κλισέ των "κυρ Παντελήδων".

Έλενα Ακρίτα

25 Φεβρουαρίου 2023 07:43

 Η είδηση.

Ο υποψήφιος βουλευτής του ΚΚΕ Γιώργος Ρούσης έκανε στα σόσιαλ μια εξόχως τοξική ανάρτηση. Δημοσίευσε μια φωτοσοπαρισμένη φωτογραφία των Μητσοτάκη, Τσίπρα, Ανδρουλάκη• μια φωτογραφία που γλαφυρότατα επεξηγεί γιατί ο άνθρωπος αυτός επανήλθε στη δημοσιότητα για όλους τους λάθος λόγους: απεικονίζει τους τρεις αρχηγούς κομμάτων ντυμένους με σέξι ρούχα. Μίνι, σκισίματα, ντεκολτέ - όλα όσα τέλος πάντων εξυπηρετούν το κλισέ των επαγγελματιών σεξεργατών.

ADVERTISING

Η ελεεινή αυτή δημοσίευση έχει λεζάντα της ντροπής.

«Ανοίγουμε καινούργιο μπουρδέλο και σάς περιμένουμε».

Το σχόλιο του υποψηφίου του ΚΚΕ είναι ανάλογης ποιότητας με όλο το κόνσεπτ να το πω; Ξεφτίλα να το πω;

Γραφει ο κ. Ρούσης.

«Όλοι τους και μόνοι μας.

Υποδοχή του νατοϊκού αεροπλανοφόρου G.W. Bush στον Πειραιά από το ΚΚΕ και το λαό της πόλης.

Και υποδοχή του από τους αρχηγούς των αστικών κομμάτων».

Η μετάφραση της είδησης

Σε απλά ελληνικά, η συγκεκριμένη ανάρτηση πρώτον στοχοποιεί κοινωνικές ομάδες και δεύτερον προσβάλλει συλλήβδην μια πόλη ολόκληρη, μια μεγαλούπολη που την ταυτίζει με την Τρούμπα της δεκαετίας του ‘60.

Μα δεν έχει αφήσει και τίποτα όρθιο: άλλοι είναι σεξιστες, άλλοι ρατσιστές, άλλοι ομοφοβικοί. Η φωτογραφία  αυτή τα έχει όλα και συμφέρει.

Χλευάζει τις γυναίκες που - με βάση την απεικόνιση - περιμένουν με τα σκέλια ανοιχτά τα ναυτάκια τα ζουμπουρλουδικά σε μις ιστορική αναγωγή του 6ου Στόλου στο Καλώς ήρθε το δολάριο.

Αφήνει στο φλου το φύλο των τριών αρχηγών, Είναι άντρες; Γυναίκες; Διεμφυλικά άτομα; Δεν το διευκρινίζει.

Υποτιμά και περιφρονεί - ως άνδρας παλαιάς κοπής να υποθέσω - τους σεξεργάτες και τις σεξεργάτριες. Η εικόνα παρουσιάζει άτομα τύπου "ξέκωλα", ντιρλα από το μεθύσι και τις ουσίες. Εργαλεία, δηλαδή. Δοχεία κι όχι ανθρώπους με υπόσταση και αξιοπρέπεια που εργάζονται στη βιομηχανία του σεξ για να κερδίσουν το ψωμί τους.

Ο κ. Ρούσης αποτυπώνει με ανατριχιαστική λεπτομέρεια την κλισέ νοοτροπία που έχει ο "αστός νοικοκυραίος" - αυτός τον οποίο και καλά μάχεται, ντε - για τα εκδιδόμενα άτομα. 

Παλιακό.

Αντιδραστικό.

Συντηρητικό ως ράσο ηγουμένης.

Στο ΚΚΕ όλα αυτά.

Όλοι τους.

Και μόνοι μας.

 Η ταυτότητα του υποψηφίου

Ο Γιώργος Ρούσης είναι καθηγητής Πανεπιστημίου. Ήταν ΑΝΤΑΡΣΥΑ παλιότερα, και ΚΚΕ πριν από αυτό. Γενικώς όμως, η σχέση του με το ΚΚΕ υπήρξε τρικυμιώδης.

 Να θυμίσουμε εδώ το σχετικό άρθρο που δημοσιεύτηκε στον Ριζοσπάστη στις 24 Μαίου 2012 με τίτλο «Τα κροκοδείλια δάκρυα του κ. Ρούση», με αφορμή τη δήλωση του ότι «το ΚΚΕ αρνείται το διάλογο με την αριστερά και οδηγείται σε απομονωτισμό».

 Απαντά ο Ριζοσπάστης:

 «Ο κ. Γιώργος Ρούσης, επικεφαλής του ψηφοδελτίου επικρατείας της ΑΝΤΑΡΣΥΑ στις εκλογές της 6ης Μάη, σε γραπτό του («επιστολή» το ονομάζει) χύνει δάκρυα - τα οποία περισσότερο με κροκοδείλια μοιάζουν με βάση τα γραφόμενά του - γιατί, λέει, βλέπει μια «συρρίκνωση της εκλογικής δύναμης» του ΚΚΕ.

Η αλήθεια, βεβαίως, είναι ότι η γνώμη του κ. Ρούση για την πολιτική του ΚΚΕ δε διαμορφώθηκε εξαιτίας του αποτελέσματος της 6ης Μάη.

Αντίθετα, ο ίδιος έχει έρθει επανειλημμένα, σε ανοιχτή αντιπαράθεση με τη γραμμή του ΚΚΕ, έχει πρωτοστατήσει σε επίθεση ενάντια στο ΚΚΕ με μόνιμη στήλη σε αστική εφημερίδα.

 Μάλιστα, ενώ το ΚΚΕ κατά την προεκλογική περίοδο δεν επέλεξε την ανοιχτή αντιπαράθεση με την ΑΝΤΑΡΣΥΑ, ο κ. Ρούσης στην κεντρική ομιλία στην προεκλογική συγκέντρωση της ΑΝΤΑΡΣΥΑ επιτέθηκε με σφοδρότητα κατά του ΚΚΕ. Σήμερα, απλώς αξιοποιεί το εκλογικό αποτέλεσμα, για να τεκμηριώσει τη δεδομένη άποψή του ότι το ΚΚΕ «έχει λάθος γραμμή».

 Και καταλήγει η επίσημη εφημερίδα του Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδας.

«Ο κ. Ρούσης, στο κείμενό του, δεν πρωτοτυπεί. Συστρατεύεται και αυτός με την ενορχηστρωμένη προσπάθεια αποδυνάμωσης του ΚΚΕ. Προσπάθεια που έχει στόχο είτε με «φιλικά λόγια» να το συνετίσουν, για να μετατραπεί σε ακίνδυνο τμήμα του αστικού πολιτικού συστήματος, είτε με την ανοιχτή επίθεση, τη συκοφαντία και τη διαστρέβλωση να το βάλουν στη γωνία».

Μέχρι τώρα, το ΚΚΕ δεν έχει αντιδράσει.

Δεν έχει καταδικάσει.

Δεν έχει διαγράψει τον υποψήφιο βουλευτή Επικράτειας από τα ψηφοδέλτια του κόμματος.

Τίποτα.  Λέξη.

 Επί προσωπικού.

Όταν αποκάλεσα το ΚΚΕ "ομοφοβικό" - με αποδείξεις απτές τόσο από την αρθρογραφία τους όσο και από τις ομιλίες βουλευτών του στη Βουλή, έπεσαν πάνω μου να με ξεσκίσουν. Ούτε οι ακροδεξιοί δεν έφτασαν αυτό το επίπεδο χυδαιότητας (λέμε τώρα). Αποπειράθηκαν ανεπιτυχώς μια ανελέητη δολοφονία χαρακτήρα ανελέητη με αισχρούς χαρακτηρισμούς πεζοδρομίου. Μέχρι τον Χίο και το μακελειό επιστράτευσαν ως επιχειρήματα εναντίον μου. Το χορό έσυραν τα κομματικά τους έντυπα κι ακολούθησαν γεμάτοι δηλητήριο οι ψηφοφόροι τους.

Ο πιο φαιδρός χαρακτηρισμός τους ήταν «αντικομουνίστρια».

Αντικομμουνιστής είναι κάποιος που, χρόνια τώρα, αγωνίζεται για τα ανθρώπινα δικαιώματα της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας.

Ζήσαμε να το ακούσουμε κι αυτό.

 Το επιμύθιο

Θα περιμένουμε την επίσημη ανακοίνωση της διαγραφής του κ. Ρούση μετά από τον σεξιστικό και όχι μόνο οχετό που ανάρτησε.

Αλλιώς θα μιλήσουμε για δυο μέτρα και δυο σταθμά.

Αλλιώς θα μιλήσουμε για υποκρισία.

Και δεν το θέλουμε.

Δεν το θέλουμε γιατί σεβόμαστε βαθύτατα τους αγώνες και το αίμα που έχει χύσει το ΚΚΕ για την Ελευθερία αυτού του τόπου.

 *********

 Και παρακάτω, ένα αμέσως προηγούμενο «μαργαριτάρι» (15.02.23)  της κας Ακρίτα που δείχνει ότι ανέλαβε εργολαβικά την καθοδήγηση του αντικομουνισμού στα αστικά κόμματα για λογαριασμό της άρχουσας τάξης, με «επιχειρήματα» δια πάσαν χρήση, και κατ επιλογή από τα κόμματα αυτά.

 Έλενα Ακρίτα σε ΚΚΕ / Φέρετε το κόμμα σας στον 21ο αιώνα ή μείνετε στο 5%

https://www.avgi.gr/politiki/439650_ferete-komma-sas-ston-21o-aiona-i-meinete-sto-5

 

 

 

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου