Δευτέρα 15 Φεβρουαρίου 2021

Θα ήθελες να «καταντήσεις» σαν την Κούβα;

 Όταν οι καπιταλιστές υποφέρουν από τις επιτυχίες του αποκλεισμένου μικρού σοσιαλιστικού νησιού!

 Θα ήθελες να «καταντήσεις» σαν την Κούβα;

 -Να σε έχουν περικυκλωμένο 60 χρόνια και να αναγκάζεσαι να βγάζεις επιστήμονες που παράγουν εμβόλιο για τον λαό σου και όχι να τους στέλνεις στην πφάιζερ να βγάζουν εμβόλια για τις πολυεθνικές και να σου τα πουλάνε πανάκριβα και κατά βούληση;

-Θα ήθελες να σου απαγορεύουν τον ελεύθερο θάνατο από τον κορονοϊό και να έχει η χώρα σου μόνο 23 νεκρούς ανά 1 εκ. κατοίκους, αντί των 590 ελευθέρως θανόντων της Ελλάδας, 587 του παινεμένου Ισραήλ, 960 του ζάπλουτου Λουξεμβούργου, 1,121 της Βραζιλίας, 1,226 της Σουηδίας, 1,124 της Ελβετίας, 1,497 των ΗΠΑ, 1,720 της «ελεύθερης» Ουκρανίας,  1,864 του Βελγίου, 2,583 του Γιβραλτάρ…  (στοιχεία https://www.worldometers.info/coronavirus/? February 15, 2021, 13:50 GMT)

-Θα ήθελες να έβγαζες εμβόλιο και να το μοίραζες δωρεάν όχι μόνο στον λαό σου αλλά και στους τουρίστες;;;

-Ξέρουν οι καημένοι Κουβανοί τι θα πει ψηφιακή τεχνολογία, φάρμακα ελεύθερων πολυεθνικών, θάνατος με άρωμα αστικής δημοκρατίας;

-Επειδή έχουν δηλαδή νανοτεχνολογία, σιγά το πράμα κι εμείς έχουμε νάνους πολιτικούς!

-Ούτε καν ξέρουν οι Κουβανοί τι θα πει να είσαι αραχτός και λάιτ, πλούσιος σε αυταπάτες περιμένοντας τον ιό και ψηφίζοντας αυτούς που σκοτώνουν το ΕΣΥ.

 

Κούβα: Σε τελική φάση οι πρώτες 150.000 δόσεις του Soberana 02

https://atexnos.gr/%ce%ba%ce%bf%cf%8d%ce%b2%ce%b1-%cf%83%ce%b5-%cf%84%ce%b5%ce%bb%ce%b9%ce%ba%ce%ae-%cf%86%ce%ac%cf%83%ce%b7-%ce%bf%ce%b9-%cf%80%cf%81%cf%8e%cf%84%ce%b5%cf%82-150-000-%ce%b4%cf%8c%cf%83%ce%b5%ce%b9/?utm_source=feedburner&utm_medium=email&utm_campaign=Feed%3A+atexnos+%28%CE%91%CF%84%CE%AD%CF%87%CE%BD%CF%89%CF%82%29

 

Από ΑΤΕΧΝΩΣ 2020 στο Φεβ 15, 2021

 

Μετά από μήνες επιθέσεων, μυστικοπάθειας, καλλιέργειας αμφιβολιών και δυσπιστίας που απορρέουν από την επαίσχυντη αντι-κουβανική προπαγάνδα, το μικρό νησί που εδώ και δεκαετίες βρίσκεται στα νύχια του bloqueo, δηλαδή του οικονομικού εμπάργκο των ΗΠΑ, τα κατάφερε!
150.000 δόσεις εμβολίων κατά του Covid-19, που θα φτάσουν τα100 εκατομμύρια!

Σύμφωνα με ανακοίνωση του MinSap (υπουργείου Υγείας) και του ινστιτούτου Finlay, οι δόσεις θα διανεμηθούν επίσης δωρεάν στους τουρίστες, περαιτέρω απόδειξη ότι η συλλογική υγεία έχει προτεραιότητα σε μια χώρα που δεν υποτάσσεται στη συντριπτική δύναμη των φαρμακευτικών πολυεθνικών.

- Υπενθυμίζουμε ότι αυτή τη στιγμή η Κούβα συμβάλλει στην καταπολέμηση της εξάπλωσης του ιού, με 38 ιατρικές ταξιαρχίες, που δραστηριοποιούνται σε 26 χώρες.
Υπάρχουν εκείνοι που εξάγουν πόλεμο και εκείνοι που χαρίζουν διεθνιστική αλληλεγγύη και ελπίδα σε όλο τον κόσμο.

 

 Ο coronavirus χρησιμοποιεί μια πρωτεΐνη στη μεμβράνη του – που εμφανίζεται εδώ με κόκκινο χρώμα σε μοριακό μοντέλο – για να συνδεθεί με έναν υποδοχέα (μπλε χρώμα) – σε ανθρώπινο κύτταρο για να εισέλθει. Μόλις βρεθεί μέσα, ο ιός χρησιμοποιεί τον μηχανισμό των κυττάρων για να αναπαραχθεί δημιουργώντας αντίγραφα – κλώνους

 

Ο γενικός διευθυντής του Ινστιτούτου Εμβολίων Finlay, Vicente Verez-Bencomo, ανακοίνωσε, σε συνέντευξη τύπου με διαπιστευμένα ξένα πρακτορεία ειδήσεων στην Αβάνα, ότι η Κούβα δημιουργεί τις δυνατότητες παραγωγής εκατό εκατομμυρίων δόσεων του εμβολίου Soberana 02 και επιβεβαίωσε ότι «στόχος είναι η ικανοποίηση των αναγκών της χώρας και άλλων χωρών που ενδιαφέρονται να αποκτήσουν», το προϊόν, όπως το Βιετνάμ, το Ιράν, η Βενεζουέλα, το Πακιστάν και η Ινδία.

Στην περίπτωση της χώρας μας, διευκρίνισε, η χορήγηση θα είναι δωρεάν και ο σκοπός είναι να εμβολιαστεί ολόκληρος ο πληθυσμός άμεσα.
«Η στρατηγική της Κούβας για διάθεση στο εμπόριο του εμβολίου είναι ένας συνδυασμός ανθρωπισμού και επιπτώσεων στην παγκόσμια υγεία. Δεν είμαστε μια πολυεθνική, όπου ο οικονομικός στόχος είναι ο νούμερο ένα λόγος. Σκοπός μας είναι να δημιουργήσουμε περισσότερη υγεία», δήλωσε ο Βέρες Μπενκόμο, σύμφωνα με ανακοίνωση της Prensa Latina.

Το εμβόλιο Soberana 02 ξεκίνησε την περασμένη εβδομάδα την εκτεταμένη δεύτερη φάση κλινικών δοκιμών, η οποία θα επεκταθεί σε 900 άτομα μεταξύ 19 και 80 ετών, ενώ μια νέα δοκιμή με παιδιά σχεδιάζεται να πραγματοποιηθεί μέσα στον Φεβρουάριο, έτσι ώστε να μπορεί επίσης να εφαρμοστεί άμεσα στα παιδιά.
Μετά τα αποτελέσματα σε αυτό το στάδιο, εξήγησε ο γενικός διευθυντής έρχεται η τρίτη φάση, κατά τη διάρκεια της οποίας, οι υγειονομικές αρχές θα συμπεριλάβουν 150.000 ευάλωτα άτομα και κατοίκους περιοχών υψηλού κινδύνου.


 Με τον COVID-19 απέναντι, η Κούβα επιτυγχάνει μια ακόμη καινοτομία βασισμένη στη νανοτεχνολογία

Η γενική διευθύντρια του CEA (Centro de Estudios Avanzados de Cuba – Κέντρο Προηγμένων Ερευνών Κούβας) Dra. Angelina Díaz García επεσήμανε ότι η Κούβα εφαρμόζει ένα Εθνικό Πρόγραμμα Νανοεπιστημών και Νανοτεχνολογίας, εντός του οποίου 26 ερευνητικά έργα εκτελούνται επί του παρόντος και συνδέονται με τομείς προτεραιότητας της εθνικής ζωής, συμπεριλαμβανομένης της βιονικοϊατρικής, της γεωργίας, του περιβάλλοντος, των κατασκευών και του ενεργειακού κλάδου.

Ατσαλωμένοι στην αντίσταση ενάντια σε έναν ασφυκτικό αποκλεισμό για σχεδόν 60 χρόνια και δοκιμασμένοι σε ακραίες καταστάσεις «παντός καιρού», τώρα, μπροστά στη μάστιγα της επιδημίας, η κουβανική επιστημονική επινοητικότητα δεν έχει δώσει άλλη απάντηση από αυτό που ο Πρόεδρος της Κούβας επιβεβαίωσε αυτήν την Παρασκευή (12-Φεβ), κατά την αξιολόγηση των αποτελεσμάτων του BioCubaFarma το 2020: «Πρέπει να καταφέρουμε  μια βιώσιμη ανάπτυξη στηριγμένοι στις δικές μας και μόνο δυνάμεις».

 

Από την απόκτηση των θεμελιωδών φαρμάκων που αποτελούν το πρωτόκολλο δράσης κατά της νόσου, έως τις κλινικές δοκιμές των τεσσάρων 100% κουβανικών εμβολίων, συμπεριλαμβανομένου, πιο πρόσφατα, του σχεδιασμού και παραγωγής ενός διαγνωστικού δείγματος PCR, η πρώτη καινοτομία που βασίζεται στη νανοτεχνολογία και αναπτύχθηκε από ερευνητές από το Κέντρο Προηγμένων Μελετών (CEA), με τον οποίο η Κούβα κάνει ένα άλλο βήμα προς την τεχνολογική κυριαρχία στον αγώνα κατά του COVID-19.

Η Angelina Díaz García, γενική διευθύντρια του ιδρύματος, που ανήκει στην Agencia de Energía Nuclear y Tecnologías de Avanzada del Ministerio de Ciencia (Οργανισμό Πυρηνικής Ενέργειας και Προηγμένων Τεχνολογιών), του Υπουργείου Tecnología y Medio Ambiente (Citma) – Επιστήμης, Τεχνολογίας και Περιβάλλοντος  δήλωσε στη Granma ότι είναι ένα προϊόν που «χρησιμοποιεί μαγνητικά νανοσωματίδια για να ελέγξει (διαχωρίζοντας) το ριβονουκλεϊκό οξύ (RNA) από τον κοροναϊό SARS-COV-2.

Το κουβανικό τεχνολογικό ορόσημο προάγει μεγαλύτερη ασφάλεια στην ανίχνευση θετικών περιπτώσεων, δεδομένου ότι λόγω της υψηλής ευαισθησίας και της ικανότητάς του να συγκεντρώνει δείγματα, αποφεύγει ψευδώς αρνητικά, ένα ζωτικό ζήτημα στις προσπάθειες μείωσης της μετάδοσης της νόσου που επί του παρόντος καταγράφει αναγέννηση στη χώρα.

 

Η Βιοτεχνολογική & Φαρμακευτική βιομηχανία της Κούβας εγγυάται την παραγωγή των εμβολίων που έχει ανάγκη ο λαός της

 Επεσήμανε ότι αυτός ο 100% κουβανικός διαγνωστής επικυρώθηκε στο Pedro Kourí Institute of Tropical Medicine (IPK), ως 100% σύμφωνος με τα εισαγόμενα κιτ, δεν απαιτεί ψυχρή αλυσίδα και χορηγήθηκε από το Κέντρο Ελέγχου Κρατικών Φαρμάκων & εξοπλισμού με ιατρικές συσκευές (Cecmed), εξουσιοδότηση για χρήση σε καταστάσεις έκτακτης ανάγκης.

 

Έχοντας μια τόσο σημαντική συμβολή, η οποία υποκαθιστά τις εισαγωγές βασικών πόρων για τον περιορισμό της πανδημίας, οι Μεγάλες Αντίλλες είναι σε θέση να πραγματοποιήσουν την εξαγωγή και συγκέντρωση του RNA με τη μαγνητική μέθοδο (στάδιο πριν από τη δοκιμή PCR) σε περίπου 20.000 δείγματα καθημερινά.

 

1 σχόλιο: