Κυριακή 29 Νοεμβρίου 2020

Το «καπιταλιστικό εμβόλιο» και μικρή μάθηση πολιτικής οικονομίας

-Ναι, ναι κυρία μου, σας κατάλαβα απολύτως. Να κάνουμε μποϊκοτάζ στο καπιταλιστικό  εμβόλιο των φαρμακευτικών μονοπωλίων για τον ιό που εφεύραν  για να πουλήσουν εμβόλια. Και κάθε εμβόλιο και κάθε προϊόν καπιταλιστικού μονοπωλίου να μποϊκοτάρουμε, γιατί αυτά βρίσκονται παντού και στα πάντα και το έχουν μόνο για καπιταλιστικό κέρδος, όχι γιατί ενδιαφέρονται για εμάς!

 Πριν κλείσουμε το τηλέφωνο, θα σας πω αν κατάλαβα το μάθημά μου.

 -Θα ενημερώσω τον κόσμο για τα εξής:

 -Αρνούμαστε το εμβόλιο γιατί είναι καπιταλιστικό εμπόρευμα φαρμακευτικών πολυεθνικών που ανακάλυψαν έναν ανύπαρκτο ιό για να το πουλήσουν,

-Αρνούμαστε τις καπιταλιστικές μάσκες και τα καπιταλιστικά αντισηπτικά,

-Αρνούμαστε κάθε τι που είναι προϊόν καπιταλιστικών πολυεθνικών, οι οποίες δεν χαρίζουν ούτε καρφίτσα χωρίς κέρδος και το κατασκεύασαν - καρατσεκαρισμένο αυτό - για ένα μόνο λόγο: για το κέρδος! Άντε και για να μας ελέγχουν για να διασφαλίσουν το κέρδος.

 -Για τον ίδιο λόγο αρνούμαστε ευθέως τα εξής:

-Κάθε καπιταλιστικό φάρμακο, για καρδιά, καρκίνο, πίεση, λοιμώξεις, άσθμα, γρίπη,  ιατρικά μέσα και εργαλεία και κυρίως νυστέρια, λαπαροσκοπικά, οξυγόνα, φάρμακα νάρκωσης κλπ για να μας εγχειρήσουν και κάθε τι ιατρικό των πολυεθνικών που το κατασκεύασαν μόνο για ένα λόγο: για το κέρδος!

-Αν πάθουμε κάτι αρνούμαστε να μπούμε σε αυτοκίνητο ή ασθενοφόρο που είναι προϊόν καπιταλιστικών μονοπωλίων και το κατασκεύασαν μόνο για ένα λόγο: για το κέρδος!

-Κλείνουμε την τηλεόραση, το τηλέφωνο, το κλιματιστικό, τη θέρμανση με πετρέλαιο, υγραέριο κ.α.,

-Πετάμε τις ηλεκτρικές κουζίνες, τα ψυγεία, υπολογιστές, κινητά,

-δεν περπατάμε σε δρόμους που κατασκεύασαν πολυεθνικές, ούτε μπαίνουμε σε αεροπλάνα, λεωφορεία, Τραμ, πλοία …

-Κυρίως δεν δουλεύουμε σε καπιταλιστικές επιχειρήσεις γιατί ό,τι παράγουμε μετατρέπεται σε εμπόρευμα καπιταλιστικών μονοπωλίων και το παράγουν για ένα και μόνο λόγο: για το κέρδος! Άντε και για να χαλκεύουν αλυσίδες με τις οποίες δένουν εργαζόμενους και λαούς για να βγάζουν αενάως κέρδη.

-Μετά τη συνομιλία κλείνουμε το τηλέφωνο γιατί όλα τα επικοινωνιακά μέσα είναι προϊόν καπιταλιστικών πολυεθνικών μονοπωλίων και τα κατασκεύασαν μόνο για ένα λόγο: για το κέρδος.

-παίρνουμε με τα πόδια τον δρόμο, γιατί γαϊδουράκια δεν έχουμε πια, πηγαίνουμε στην εξοχή, και  χτίζουμε με πέτρες και χώμα σπιτάκι και αφήνουμε τον καπιταλισμό μόνο κι έρημο να αυτοκτονήσει με τα φάρμακά του!!!

 -Ευχαριστώ για την επιβράβευση!

 -Αν έτσι καταλάβατε τον καπιταλισμό και το χειρότερο ότι νικιέται με μποϊκοτάζ και όχι με ανατροπή που απαιτεί αγώνες, αίμα και θυσίες, είστε βαθιά νυχτωμένη κυρία. Το μποϊκοτάζ μπορεί να έχει κάποια αξία μόνο όταν ένα λαϊκό κίνημα έχει υπονομεύσει την καπιταλιστική δικτατορία του κεφαλαίου και μπορεί με μποϊκοτάζ να δώσει ένα ακόμη κτύπημα, μαζί με άλλα. Δεν είναι όπλο που εξουδετερώνει τον καπιταλισμό και τα σχέδιά του.

Είναι υποκρισία και δρόμος αποφυγής αγώνα όσοι κηρύττουν μποϊκοτάζ για ο,τι δεν τους αρέσει, νομίζοντας πως αυτό θα έχει μονομερή συνέπεια μόνο σε αυτόν που του γίνεται. Μπορεί κάλλιστα να αντεπιδράσει αρνητικά και σε αυτόν που το κάνει.

 Ας  ξεκαθαρίσουμε τα πράγματα.

 Τα προϊόντα και υπηρεσίες που είναι προϊόντα εργασίας των εργαζομένων και στα χέρια των πολυεθνικών μετατρέπονται σε ανταλλακτικά εμπορεύματα για κέρδος,  δεν είναι καπιταλιστικά καθαυτά. Είναι μόνο καπιταλιστικής ιδιοκτησίας.  Καπιταλιστικές είναι μόνο οι παραγωγικές σχέσεις μεταξύ των τάξεων του κεφαλαίου και της εργασίας κατά την παραγωγή και μεταξύ ιδιοκτητών πολυεθνικών και πελατών - καταναλωτών όταν βγαίνουν στην πραγμάτωσή τους, στην πώληση. Είναι σχέση μεταξύ ανθρώπων και όχι σχέση μεταξύ ανθρώπων και πραγμάτων. Η μόνη σχέση μεταξύ ανθρώπων και πραγμάτων  (εμπορευμάτων) είναι η αξία χρήσης που έχουν και αυτή την ξεχωρίζουμε από τις καπιταλιστικές σχέσεις μεταξύ ανθρώπων με βάση την αξία ανταλλαγής. Σε έναν υπολογιστή με τον ίδιο τρόπο που ο πλανητάρχης γράφει ηλεκτρονικά την εντολή πολέμου και βομβαρδισμού λαών και χωρών, με τον ίδιο τρόπο ο γιατρός μπορεί να γράψει συνταγή ή να μεταδίδει άμεσα εντολή σε ιατρικά μηχανήματα για να σωθούν άνθρωποι. Ο υπολογιστής δεν φταίει, όπως και τα εμβόλια, δεν φταίνε. Ούτε το τσιπς που θα σου βάλουν φταίει, φταίει η επιδίωξη καπιταλιστικού κέρδους από αυτό. Την εκμεταλλευτική σχέση ως αιτία κτυπάμε, όχι το υλικό αντικείμενο. Αντί να δαιμονοποιείτε πράγματα αποκαλύψετε τον πραγματικό εχθρό του ανθρώπου: τις καπιταλιστικές παραγωγικές σχέσεις.


  Αν θέλετε να αλλάξετε κάτι σε αυτόν τον κόσμο που κυριαρχείται από καπιταλιστικά μονοπώλια, το μόνο που έχετε  να κάνετε είναι να ενταχθείτε στο πλατύ αντικαπιταλιστικό κίνημα και ειδικά στο επαναστατικό κίνημα ανατροπής των καπιταλιστών σχέσεων, αφήνοντας κατά μέρος τα χρήσιμα για τους ανθρώπους μηχανήματα μαζί και τα χρήσιμα φάρμακα. Αυτά μπορούν να δουλέψουν και να δοθούν ολόιδια  για χρήση υπέρ των ανθρώπων και χωρίς το κέρδος των καπιταλιστών και των πολυεθνικών. Όπως γινόταν στον σοσιαλισμό με τα ίδια φάρμακα και μέσα χωρίς πολυεθνικά μονοπώλια, όπως γίνεται στην Κούβα.

  Αφήστε τον «ντροπαλό αντικαπιταλισμό» που είναι αδάπανος εκλετικός αγώνας που κτυπάει ένα μονοπώλιο και αθωώνει εκ των πραγμάτων, όλα τα άλλα και μπείτε στον αγώνα. Ο καπιταλισμός αν δεν νοιώσει τον κίνδυνο ανατροπής του, μάλλον γλεντάει τα μποϊκοτάζ αφού ό,τι δεν καταναλώνεις στο ένα μονοπώλιο θα το καταναλώσεις στο άλλο. Και τίποτα να μην αγοράζεις, όταν κρατάς τα λεφτά στις τράπεζες, σε μονοπώλια τα καταθέτεις για ένα και μόνο λόγο: για να κερδίζουν αυτά!!!  (ΤτΕ: μέσο επιτόκιο καταθέσεων του πολίτη 0,11% - μέσο επιτόκιο σε πολίτες για καταναλωτικά δάνεια 14,35% , ή 13.045,45% πάνω από το επιτόκιο καταθέσεων ή 130 φορές πάνω!!! - Δ.Τ. της ΤτΕ, 1/10/2020).

 Αυτός είναι ο καπιταλισμός, τι δεν καταλαβαίνετε;

 Θα κάνω το εμβόλιο, όπως έκανα το εμβόλιο για την γρίπη, όπως παίρνω το φάρμακο για την πίεση για να είμαι υγιής και να μπορώ να πολεμήσω αποτελεσματικά και με όσες δυνάμεις έχω, τις καπιταλιστικές σχέσεις παραγωγής.

 Αν θέλετε να γλυτώσετε από την καπιταλιστική εξάρτηση και δουλεία ενταχθείτε τώρα στον αγώνα. Δεν υπάρχει άλλη απάντηση.

 Το καταλάβατε κυρία;

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου