Παρασκευή 2 Οκτωβρίου 2020

ΕΕ- Τουρκία - Ελλάδα: Ιμπεριαλιστική «ειρήνευση»…

Λίγες ώρες κράτησε ο τακτικισμός (μαγκιά) της άρνησης σε ένα σχέδιο της ΕΕ για την τουρκική επιθετικότητα, από την ελληνική κυβέρνηση.

 ΚΑΙ ΠΡΙΝ ΑΛΕΚΤΩΡ ΛΑΛΗΣΕΙ ΤΡΙΣ, ΕΛΑΛΗΣΑΝ ΓΙΕΣ ΜΕΝ ΟΙ ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΕΠΑΝΗΛΘΕ Η ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΗ ΤΑΞΙΣ ΣΤΗΝ ΠΡΟΣΚΥΝΟΥΠΟΛΗ!

 Κι έτσι, «Το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο επανέλαβε την... πλήρη αλληλεγγύη του σε Ελλάδα και Κύπρο»!

 Όπως η αλληλεγγύη που εξέφρασαν οι ιμπεριαλιστές τεμαχιστές, τέτοιες μέρες του 1938, με τη συμφωνία του Μονάχου στην Τσεχοσλοβακία!

 …και αμέσως μετά καταδίκασαν την… Λευκορωσία!

 Όπως αποφάσισαν οι ηγέτες, αν και αν, τότε θα και ίσως… «Είμαστε έτοιμοι να χρησιμοποιήσουμε όλα τα μέσα σε περίπτωση που υπάρξει ανάγκη» για την Τουρκία!

Για τη Λευκορωσία, αποφασίστηκε η άμεση επιβολή κυρώσεων!!!

 


 ...και η μαραθώνια συνεδρίαση για το καρότο στην Τουρκία συνεχίζεται. Να πως: «Η ΕΕ έχει στρατηγικό ενδιαφέρον να υπάρχει σταθερό και ασφαλές περιβάλλον στην Ανατολική Μεσόγειο και να αναπτυχθεί συνεργασία και αμοιβαία επωφελής σχέση με την Τουρκία…»

 …και

«η ΕΕ χαιρετίζει τα πρόσφατα βήματα οικοδόμησης εμπιστοσύνης από την Ελλάδα και την Τουρκία»!

 και

….«το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο συμφώνησε να ξεκινήσει μια θετική πολιτική ατζέντα ΕΕ-Τουρκίας…»

 και

...«το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο συγκαλεί πολυμερή διάσκεψη για την Ανατολική Μεσόγειο και καλεί τον Ύπατο Εκπρόσωπο να ξεκινήσει συνομιλίες σχετικά με την οργάνωσή του…»

 …για

«πολυμερείς λύσεις, συμπεριλαμβανομένης της θαλάσσιας οριοθέτησης, της ασφάλειας, της ενέργειας, της μετανάστευσης και της οικονομικής συνεργασίας…»

 Όποιος ξέρει ιστορία και ανάγνωση ιμπεριαλιστικών κειμένων, δεν έχει καμία αμφιβολία σε ποιο παζάρι τεμαχισμών και "συνεκμεταλλεύσεων" οδηγείται η χώρα.

 Tο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο επαναλαμβάνει την πλήρη αλληλεγγύη του σε Ελλάδα και Κύπρο

  Στ. Πέτσας: Το βασικό κείμενο που προτάθηκε ως πρώτη βάση συζήτησης δεν είναι αποδεκτό από την Ελλάδα

 

 

 

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου