Πέμπτη 6 Ιουνίου 2019

Εκλογές στον Σύνδεσμο Αντιστασιακών 1967-1974


 ΘΑ ΒΡΕΘΟΥΜΕ ΞΑΝΑ...


Ο Σύνδεσμος Φυλακισθέντων Εξορισθέντων Αντιστασιακών 1967-1974 (ΣΦΕΑ), πραγματοποιεί, την Κυριακή 9 Ιουνίου 2019 και ώρα 10:30 π.μ., Γενική Συνέλευση, για τον Απολογισμό Δράσης του Δ.Σ. και την εκλογή νέων οργάνων Διοίκησης και Ελέγχου.



Καλούνται όλοι οι αντιστασιακοί - μέλη του Συνδέσμου, να δώσουν αγωνιστικό παρών, τώρα που ο φασισμός σηκώνει και πάλι κεφάλι στην Ελλάδα και στην Ευρώπη, βρίσκοντας φανερούς και κρυφούς υποστηρικτές.



Η αντίσταση κατά της χούντας, δεν ήταν ιστορικά "στιγμιαία" που τελείωσε με την ανατροπή της δικτατορίας και την εγκαθίδρυση της αστικής δημοκρατίας. Δεν έγινε για να χαθεί στο χρονοντούλαπο της ιστορίας και το μουσείο. Ήταν μέρος της διαχρονικής αντίστασης του λαού μας σε κάθε μορφή καταπίεσης, εκμετάλλευσης, αυταρχισμού  και βίας που πηγάζει από το καπιταλιστικό σύστημα. Συνεχίζεται και σήμερα ενάντια στην καταπίεση του λαού με άλλες μορφές, ενάντια στις πολιτικές αφαίρεσης δικαιωμάτων που κατακτήθηκαν με αγώνες αιώνων, ενάντια στον πόλεμο, ενάντια στην απειλή επανάκαμψης του φασισμού και της ακροδεξιάς με κοινοβουλευτική ή όχι μορφή, ενάντια στις ρίζες της κάθε μορφής φασισμού που είναι η δικτατορία του κεφαλαίου, η οποία εξακολουθεί να κυριαρχεί, ανεξαρτήτως της πολιτικής μορφής διαχείρισης του συστήματός της. 
 

Φωτογραφίες από τη Γ.Σ. του 2017




Οι αντιστασιακοί έχουν και σήμερα καθήκον αντίστασης ενάντια στα αντιλαϊκά μέτρα που επιβλήθηκαν απ όλες τις κυβερνήσεις με τα μνημόνια και διατηρούνται ατόφια μετά από αυτά, ενάντια στον ιμπεριαλισμό, στο ΝΑΤΟ και στον πόλεμο, ενάντια στην ΕΕ που επιβάλει ωμά τα μέτρα υπέρ του κεφαλαίου και των πολυεθνικών.



Χωρίς εξάλειψη της δικτατορίας του κεφαλαίου, ως κυρίαρχη μορφή οργάνωσης της κοινωνίας στην οικονομία και στο εποικοδόμημα, ο φασισμός δεν θα εξαλειφθεί ποτέ και θα επανέρχεται συνεχώς, επιτιθέμενος στις δημοκρατικές, εργατικές και ατομικές ελευθερίες και  κατακτήσεις του λαού και της εργατικής τάξης.



Οι αντιστασιακοί καλούνται να βάλουν την σφραγίδα τους σε νέους αγώνες στο σήμερα, εκλέγοντας ένα ΔΣ από αγωνιστές, που θα υλοποιήσουν τους παραπάνω στόχους. Να ταχθούν χωρίς όρους στο πλευρό του αγωνιζόμενου λαού κατά των πολιτικών του μεγάλου κεφαλαίου, της ΕΕ και του ΝΑΤΟ και να αποτρέψουν κάθε προσπάθεια της πολιτικής εξουσίας και των κυβερνήσεων να περιορίσουν το δίδαγμα της αντίστασης στο παρελθόν, αποκόπτοντάς το από το παρόν και τα πεπραγμένα τους.



Η ψηφοφορία θα αρχίσει με το τέλος των άλλων θεμάτων της Η.Δ. και θα λήξει στις 8:00 μ.μ.


 


Η ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΦΥΛΑΚΙΣΘΕΝΤΩΝ ΕΞΟΡΙΣΘΕΝΤΩΝ ΑΝΤΙΣΤΑΣΙΑΚΩΝ 1967-1974  (ΣΦΕΑ),

Πρόσκληση σε Γενική Συνέλευση την 9/06/2019

ΕΚΛΟΓΕΣ ΓΙΑ ΑΝΑΔΕΙΞΗ ΝΕΟΥ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥΕΚΛΟΓΕΣ ΓΙΑ ΑΝΑΔΕΙΞΗ ΝΕΟΥ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ& ΕΞΕΛΕΓΚΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ

Π Ρ Ο Σ Κ Λ Η Σ Η

Καλούνται τα μέλη του Συνδέσμου στην Ετήσια Τακτική Γενική Συνέλευση και στις αρχαιρεσίες για εκλογή νέου Διοικητικού Συμβουλίου και Εξελεκτικής Επιτροπής, που θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ του κτιρίου Μουσείου Αντιδικτατορικής Δημοκρατικής Αντίστασης, στο Πάρκο Ελευθερίας την Αθήνα, (Στάση ΜΕΤΡΟ, Μέγαρο Μουσικής), την ΚΥΡΙΑΚΗ 9 Ιουνίου 2019 & ώρα 10:30 π.μ.

Το Δ.Σ. του συνδέσμου μας σας καλωσορίζει στην τακτική εκλογοαπολογιστική Γενική Συνέλευση της 9-6-2019. Θέτει στην κρίση σας και τον προβληματισμό σας τον Απολογισμό Δράσης μας από την προηγούμενη Γενική Συνέλευση στις 3-6-2018. 


 

Ο ΣΦΕΑ έκλεισε ήδη 44 χρόνια (1975-2019) πάντα ζωντανός και δραστήριος, με εκδηλώσεις μνήμης και δημοκρατικής εγρήγορσης, αρκετές πολιτικές παρεμβάσεις εναντίων κάθε επιβουλής από οποιονδήποτε των ελευθεριών αλλά και των ατομικών και κοινωνικών δικαιωμάτων του ελληνικού λαού


 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου