Κυριακή 7 Απριλίου 2019

Ναι, οι άλλοι ιμπεριαλιστές είναι επιθετικοί!




  •  Χωμένη μέχρι το λαιμό η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ στα ιμπεριαλιστικά παιχνίδια του ΝΑΤΟ και των ιμπεριαλιστών. Κατά τα άλλα προωθεί την ειρήνη!


Ο υπ. Εξωτερικών των ΗΠΑ  Πομπέο στη Σύνοδο των 70 χρόνων του ΝΑΤΟ, και η σύνοδος γενικά, κατάγγειλαν την «επιθετική πολιτική» της Ρωσίας και τον  μεγάλο ανταγωνισμό από την Κίνα και φυσικά κάλεσε τους συμμάχους στο ΝΑΤΟ  να αυξήσουν τις δαπάνες για την άμυνα για να αντιμετωπίσουν αυτή την επιθετικότητα!

Έτσι βάζουν τα δυτικά Βαλκάνια στο ΝΑΤΟ, πιέζουν τη Σερβία για το ίδιο, εκβιάζουν την Τουρκία να ενταχθεί στο «μέτωπο», ανέθεσαν στην Ελλάδα να κάνει εναέριες περιπολίες σε Αλβανία, Μαυροβούνιο και Βόρεια Μακεδονία για να τις… προστατεύει από τους Ρώσους, και φυσικά κυκλώνουν, λέει, τη Ρωσία από Βαλτική μέχρι Μαύρη θάλασσα και Καύκασο, μη και εκδηλώσει επιθετικότητα… σαν να λέμε μη τυχόν και πλησιάσει πλοίο της, στη Ν. Υόρκη!

Στο πλαίσιο αυτό, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ βάζει ήδη πλάτη σε ένα θέμα που αναδεικνύεται τελευταία όλο και σημαντικότερο για τους ΝΑΤΟικούς, την ανάπτυξη περισσότερων δυνάμεών τους στη Μαύρη Θάλασσα.

Ο γγ του ΝΑΤΟ είπε πως οι ΥΠΕΞ συμφώνησαν σε «ένα πακέτο μέτρων» (προς στήριξη των Ουκρανίας, Γεωργίας) που «ενισχύει την επίγνωση της κατάστασης στην περιοχή», την ανταλλαγή πληροφοριών, ενισχύει επίσης την «εκπαίδευση» στο Πολεμικό Ναυτικό και το Λιμενικό Σώμα των δύο χωρών, όπως επίσης εντείνει τις «επισκέψεις» πλοίων του ΝΑΤΟ στα λιμάνια τους και τις ασκήσεις στα χωρικά ύδατα των δυο χωρών και τα διεθνή ύδατα της Μαύρης Θάλασσας.

Ο ίδιος τόνισε ότι αυτές τις μέρες κατέπλευσαν σε Ουκρανία και Γεωργία για ασκήσεις πλοία της ΝΑΤΟικής αρμάδας SNMG2, η αρμάδα που κατέπλευσε πριν τρία χρόνια στο Αιγαίο με πρόσκληση και της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, ελέγχοντας το δίαυλο και έχοντάς τον ως ορμητήριο για τη Μαύρη Θάλασσα, αξιοποιώντας ελληνικά λιμάνια, άλλες υποδομές και υπηρεσίες για υποστήριξη, ενώ βέβαια και ελληνικά πλοία συμμετέχουν σταθερά στη σύνθεσή της.

Είχε προηγηθεί 20ήμερη περιπολία έτερης ΝΑΤΟικής αρμάδας, της SNMCMG2, που μπήκε στη Μαύρη Θάλασσα στις 19/2 για να πάρει μέρος σε κοινή άσκηση του ΠΝ Ρουμανίας και Βουλγαρίας. Και σε αυτή την περίπτωση υπήρξε υποστήριξη από πλευράς της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, καθώς επιστρέφοντας τα πλοία της SNMCMG2 από τη Μαύρη Θάλασσα, συνέχισαν την «εκπαίδευσή» τους συμμετέχοντας, στις 14-21/3, σε άσκηση του ελληνικού ΠΝ στο Κρητικό πέλαγος.

Σύμφωνα, εξάλλου, με στοιχεία της Διοίκησης Ναυτικών Δυνάμεων του ΝΑΤΟ (MARCOM), το ΝΑΤΟ αύξησε την παρουσία του στη Μαύρη Θάλασσα με τρεις περιπολίες ανά αρμάδα του το 2018 (2 το 2017) και 120 μέρες παρουσίας των πλοίων του εκεί (80 πρόπερσι).

Να πως περιφρουρούν οι ιμπεριαλιστές την ειρήνη πυροδοτώντας την πολεμική αναμέτρηση και βγάζοντας ό ένας τον άλλον «επιθετικό και επικίνδυνο»!

Και η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ μιλάει για ειρήνη και κτίζει… αντιφασιστικά, «αριστερά», αντιπολεμικά, δημοκρατικά και φιλοευρωπαϊκά μέτωπα συμμετέχοντας στις πολεμικές προετοιμασίες και περικυκλώσεις.

Τι δεν καταλαβαίνουν οι οπαδοί του ΣΥΡΙΖΑ; Δεν καταλαβαίνουν καθόλου ότι ο μπαμπούλας της δεξιάς, αντιδραστικής και φιλοιμπεριαλιστικής πολιτικής κατοικοεδρεύει μέσα στον ΣΥΡΙΖΑ; Και πως θέλουν να συνάψουν μαζί τους οι κομμουνιστές, κοινό μέτωπο για τους σκοπούς που ήδη υπηρετεί κυβέρνησή τους;  Να πάμε τον λαό σε εθελοντική σφαγή με τους καλούς ιμπεριαλιστές εναντίων των κακών και επιθετικών;

Ας μη περιμένουν




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου