Τρίτη 17 Απριλίου 2018

Ο Μπελογιάννης ζει μεσ’ τις καρδιές μας…

Στον ήρωα του λαού και στελέχους του ΚΚΕ, Νίκο Μπελογιάννη που εκτελέστηκε από το μετεμφυλιοπολεμικό καθεστώς, ήταν αφιερωμένη η εκδήλωση που οργάνωσε η ΕΤΑΙΡΙΑ ΕΛΛΗΝΩΝ ΛΟΓΟΤΕΧΝΩΝ, στις 16 Απριλίου 2018.


Θέμα της ημερίδας ήταν η ποίηση, αφιερωμένη στον Νίκο Μπελογιάννη, από ποιητές της Ευρώπης (Τσεχοσλοβακία, Γερμανία, Ρουμανία, Βουλγαρία, Ρωσία, Πολωνία, Αλβανία κλπ.)Συντονιστής της εκδήλωσης ήταν ο Σπύρος Αυλωνίτης, συγγραφέας, ποιητής, ταμίας του Δ.Σ. της Ε.Ε.Λ.Μίλησαν, χαιρέτισαν, διάβασαν, απάγγειλαν:Κώστας Καρούσος, Πρόεδρος της Ε.Ε.Λ.

Σπύρος Αυλωνίτης, συγγραφέας, ποιητής, ταμίας του Δ.Σ. της Ε.Ε.Λ.

Γεωργία Μαχαίρα, πρόεδρος του μουσείου Μακρονήσου

Μιχάλης Παγούνης, συγγραφέας, μέλος της Ε.Ε.Λ.

Ελ. Μπέλα Πένη, συγγραφέας

Ζωή Ντανάκα, συγγραφέας, ποιήτρια

Φ. Ζαμπαθά, συγγραφέας, ποιήτρια

Τιτίκα Σαλαγούδη, ηθοποιός, συναγωνίστρια του Μπελογιάννη


Συγκίνηση πλημύρισε την αίθουσα εκδηλώσεων της ΕΕΛ με τα λόγια, τις αφηγήσεις και τα ποιήματα που ακούστηκαν!Παραβρέθηκαν πολλοί λογοτέχνες, σημερινοί αγωνιστές στο δρόμο του Μπελογιάννη, πρώην πολιτικοί πρόσφυγες από τις χώρες του σοσιαλισμού.Η πρωτοβουλία της ΕΕΛ έχει τεράστια σημασία, σε μια εποχή που τα τύμπανα του πολέμου ξανακτυπούν και η Ευρωπαϊκή Ένωση επιχειρεί να ξαναγράψει την ιστορία, διαγράφοντας τους αγώνες των λαών και τους ήρωες τους, κατά του φασισμού. Εξωθεί δε, με τη συνέργεια και άλλων δυτικών ιμπεριαλιστών, σε απαγόρευση της κομμουνιστικής ιδεολογίας, υποδαυλίζοντας ταυτόχρονα την διολίσθηση σε ψυχρό και θερμό πόλεμο και στην αναγέννηση του εθνικισμού, του ρατσισμού και  του φασισμού.Παρακολουθήστε την όμορφη αυτή εκδήλωση μέσα από τα βίντεο.

Ο ΜΠΕΛΟΓΙΑΝΝΗΣ ΖΕΙ - ΑΝΟΙΓΜΑ ΣΠ. ΑΥΛΩΝΙΤΗΣ-ΟΜΙΛΙΑ Κ.ΚΑΡΟΥΣΟΣ


Ο ΜΠΕΛΟΓΙΑΝΝΗΣ ΖΕΙ - ΣΠ. ΑΥΛΩΝΙΤΗΣ
Ο ΜΠΕΛΟΓΙΑΝΝΗΣ ΖΕΙ - Γ. ΜΑΧΑΙΡΑ


Ο ΜΠΕΛΟΓΙΑΝΝΗΣ ΖΕΙ - Φ. ΖΑΜΠΑΘΑ
Ζ. ΝΤΑΝΑΚΑ Ο ΕΡΕΜΠΟΥΡΓΚ ΓΙΑ ΤΟΝ ΜΠΕΛΟΓΑΝΝΗ


Ο ΜΠΕΛΟΓΙΑΝΝΗΣ ΖΕΙ - ΔΙΑΒΑΖΕΙ Ο Μ. ΠΑΓΟΥΝΗΣ
ΠΟΙΗΜΑ ΑΠΟ ΤΗ ΡΩΣΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΜΠΕΛΟΓΙΑΝΝΗ- ΔΙΑΒΑΖΕΙ Ο Μ. ΠΑΓΟΥΝΗΣ

ΠΟΙΗΜΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΜΠΕΛΟΓΙΑΝΝΗ - ΔΙΑΒΑΖΕΙ Η ΕΛ. ΜΠ. ΠΕΝΗ

ΠΟΙΗΜΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΥΓΓΑΡΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΜΠΕΛΟΓΙΑΝΝΗ- ΔΙΑΒΑΖΕΙ Η Ζωη. ΝΤΑΝΑΚΑΠΟΙΗΜΑ ΑΠΟ ΤΗ ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΜΠΕΛΟΓΙΑΝΝΗ ΔΙΑΒΑΖΕΙ Η ΕΛ. ΜΠ. ΠΕΝΗ ΠΟΙΗΜΑ ΑΠΟ ΤΗ ΡΟΥΜΑΝΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΜΠΕΛΟΓΙΑΝΝΗ ΔΙΑΒΑΖΕΙ Ο ΒΕΛΙΣΑΒΒΑΣΕΕΛ ΠΟΙΗΜΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΣΕΧΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΜΠΕΛΟΓΙΑΝΝΗ ΔΙΑΒΑΖΕΙ Ο Κ. ΚΑΡΟΥΣΟΣ -
ΠΟΙΗΜΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΛΒΑΝΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΜΠΕΛΟΓΙΑΝΝΗ ΔΙΑΒΑΖΕΙ Ο ΣΠ. ΑΥΛΩΝΙΤΗΣ

 ΤΙΤΙΚΑ ΣΑΛΑΓΟΥΔΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΜΠΕΛΟΓΙΑΝΝΗ

ΠΟΙΗΜΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΜΠΕΛΟΓΙΑΝΝΗ ΔΙΑΒΑΖΕΙ Ο Μ. ΠΑΓΟΥΝΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου