Τετάρτη 13 Ιανουαρίου 2016

Σενάρια για Μητσοτάκη


Ξεκινάει, πλέον, η σε βάθος χρόνου διαδικασία αντικατάστασης του Τσίπρα-Ένα από τα πιθανά σενάρια πολιτικών εξελίξεων με άγνωστο "Χ" τον λαό.

Ο Μητσοτάκης είναι μια καλή επιλογή του κεφαλαίου ντόπιου και ξένου. Συγκεντρώνει όλα εκείνα τα χαρακτηριστικά ηγέτη, ικανού να διαδεχτεί τον Τσίπρα κατά τον ίδιο τρόπο που ο Τσίπρας διαδέχτηκε τον Σαμαρά… ο οποίος ήταν καλός διάδοχος του ΓΑΠ κ.ο.κ.
 Τι θα γίνει από δω και πέρα;

Δίνουν μια ορισμένη χρονική περίοδο στον Τσίπρα να εκτελέσει με όποιον τρόπο μπορεί, τις εντολές τους που περιέχονται στο μνημόνιο -3 συν νέα βάρη. Στο βαθμό που θα τα καταφέρνει θα διευρύνουν τον χρόνο ζωής της κυβέρνησής του.Στο μεταξύ όλο αυτό το διάστημα θα αξιοποιείται για να οργανώνουν τη ΝΔ σε «νέο» πλαίσιο, με σύγχρονες ιδέες, με νέο πρόγραμμα και νέες λέξεις και συνθήματα που «σίγουρα πια θα μας βγάλουν από την κρίση»(!) αρκεί να χάσουμε τα πάντα. Όλο το παρελθόν της ΝΔ θα αρχίσει να ξεχνιέται και θα κυριαρχούν τα νέα ψέματα.Μόλις οι ανοχές της κοινωνίας προς τον Τσίπρα αρχίσουν να εξαντλούνται και να απαιτεί υλοποίηση των υποσχέσεων που τις πήγε «σε βάθος τετραετίας», θα αρχίσει η αποδόμηση. Αργή ή γρήγορη εξαρτάται από πολλούς παράγοντες, πάντως το τέλος της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ θα έχει προδιαγραφεί. Θα έχει παίξει τον ρόλο της και το κεφάλαιο θα θελήσει άλλη μια «αμόλυντη και άσπιλη» κυβέρνηση.Αυτό είναι το όλο πλαίσιο. Φυσικά και δεν αποκλείονται «ατυχήματα» όπως εξαναγκασμός σε οικουμενική ή «μεγάλη συμμαχία» αν ο μεν Τσίπρας δεν θα μπορεί ο δε Μητσοτάκης δεν θα είναι έτοιμος. Ούτε τα τυχαία (διαρροή κάποιων βουλευτών) αποκλείονται αν και μάλλον αυτά δεν θα είναι τυχαία.Ο Μητσοτάκης θα είναι απαραίτητος μόλις ο Τσίπρας κάνει όλη τη βρώμικη δουλειά. Τότε όλοι οι «αγανακτισμένοι» θα λένε το γνωστό που έλεγαν επί Σαμαρά ή ΓΑΠ: «να φύγει και ας έρθει όποιος να ‘ναι, καλύτερος θα είναι»!!! Τότε κάθε μέρα οι συσχετισμοί θα ανατρέπονται υπέρ του Κυριάκου. Πρώτα βιολιά βέβαια πάντα τα μέσα μαζικής ενημέρωσης του κεφαλαίου.Ένα από τα «αστεία» της υπόθεσης είναι ότι ο Μητσοτάκης θα αναλάβει αφού θα έχει αρχίσει (εκτός απροόπτου) η αναιμική ανάπτυξη, μιας και θα έχουν ισοπεδωθεί όλα για χάριν των «επενδυτών»! Δηλαδή με σημερινή κυβέρνηση Τσίπρα να είναι στην εξουσία περίπου 2 χρόνια (απο τον Σεπτέμβριο του 2015), λίγο πάνω λίγο κάτω.  

Τότε ο μεν Τσίπρας θα λέει ότι έφερε τη χώρα στην ανάπτυξη, ψηφίστε με,  ο δε Μητσοτάκης (όταν και αν εκλεγεί) ότι παραλαμβάνει κατεστραμμένη χώρα και τα σε «βάθος τετραετίας» του Τσίπρα ήταν απραγματοποίητα και χρειαζόμαστε νέες θυσίες και νέα προσπάθεια αλλά να, η ανάπτυξη άρχισε ήδη, επειδή οι επενδυτές είδαν την… προοπτική νίκης της ΝΔ και άρχισαν να έρχονται επι Τσίπρα ακόμη, ας μη ζητάμε πολλά και τους διώξουμε ξανά!Δεν χρειάζεται να είσαι προφήτης για τέτοια κοινότυπα πολιτικά σενάρια. Βρίσκονται στο DNA (στις νομοτέλειες) της διαχείριση του καπιταλισμού και απλώς θέλει λίγη σκέψη για να τα διατυπώσεις.Όσο για την ανάπτυξη που θα έρθει, ας μην έχουμε αυταπάτες. Όταν το σύστημα δεν ανατρέπεται, συντρίβει τους λαούς και αναγεννιέται. Ανάπτυξη θα έρθει αλλά τι ανάπτυξη θα είναι με αιώνες χρέους στους διεθνείς τοκογλύφους, ας μη μιλάμε.

Το "πραγματικό ατύχημα"


Το πραγματικό ατύχημα για το σύστημα βέβαια, δεν θα είναι οι διαρροές κάποιων βουλευτών από τον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά ο ξεσηκωμός του λαού που κανένας δεν ξέρει πότε μπορεί να γίνει, για να συντρίψει κάθε πολιτική απάτης ακόμη και κάθε διαχειριστή του καπιταλισμού. Αυτός είναι ο μόνος απρόβλεπτος παράγοντας που τρέμουν: Ο ΛΑΟΣ! Αυτός ήταν πάντα ο μοχλός της ιστορικής εξέλιξης και ας μας λένε οι αστοί ότι οι ηγέτες τα έκαναν όλα. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου