Τετάρτη 11 Ιουνίου 2014

Οι συνταξιούχοι καταγγέλλουν την εξοντωτική πολιτική της κυβέρνησης


Την τραγική κατάσταση που βιώνουν κατάγγειλαν οι συνταξιούχοι στο 7ο  Εκλογοαπολογιστικό Συνέδριο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συνταξιούχων του Οργανισμού Ασφάλισης Ελευθέρων Επαγγελματιών (ΠΟΣ-ΟΑΕΕ) στις 10 Ιουνίου.


Όπως ειπώθηκε στο συνέδριο στο εκλογικό αποτέλεσμα για την Ευρωβουλή καταγράφηκε η λαϊκή δυσαρέσκεια απέναντι σε αυτούς, που σήκωσαν το βάρος της αντιλαϊκής κυβερνητικής πολιτικής και τον ευρωμονόδρομου. Το συνολικό αποτέλεσμα όμως δεν δείχνει ανατροπή τον αντιλαϊκού πολιτικού συσχετισμού, δεν συνιστά «νέο πολιτικό σκηνικό» προς όφελος τον λαού.



Τα διαπιστευτήρια δόθηκαν και από την Κυβέρνηση και την αντιπολίτευση προς τον Σύνδεσμο Ελλήνων Βιομηχάνων ΣΕΒ. Τι ανάπτυξη θέλουν και τι ανταγωνισμό πάνω στα αποκαΐδια εργασιακών σχέσεων και συντάξεων και ας μας πούνε τουλάχιστο τι ρόλο έχουν οι συνταξιούχοι στον ανταγωνισμό;



H γενιά μας που πολέμησε τους φασίστες στην κατοχή βλέπει τώρα τη ναζιστική ΧΑ να διατηρεί υψηλά ποσοστά.



H Ομοσπονδία μας μαζί ,με άλλες δυνάμεις πρέπει να συμβάλλει με πρωτοβουλίες έτσι ώστε να αποκαλυφθεί η στήριξη της Χ.Α από μηχανισμούς τον συστήματος, από τμήματα του κεφαλαίου, από την πολιτική της Ε.Ε π.χ Ουκρανία.

 


Τώρα τα κόμματα που με εναλλασσόμενους ρόλους στις Κυβερνήσεις της τελευταίας εικοσιπενταετίας οργάνωσαν μια πρωτοφανή επίθεση στα δικαιώματα και σε ότι σε με αίμα και θυσίες κατέκτησαν οι εργαζόμενοι και οι συνταξιούχοι.



«Προ των πυλών» βρίσκεται η νέα επίθεση, στα ασφαλιστικά δικαιώματα και στις συντάξεις των εργαζομένων, των αυτοαπασχολούμενων, των αγροτών.




Με όχημα τον Προϋπολογισμό τον 2014, που μειώνει κατά επιπλέον 1,7 δις ευρώ την κρατική χρηματοδότηση στα Ταμεία, αλλά και την μείωση των δαπανών στο Υπουργείο Υγείας κατά 19,7 % σε σχέση με το 2013.



Η κατάσταση στον ΟΑΕΕ που έχει σε σύνολο κάτω από 700.000 ασφαλισμένων οι μισοί ενεργοί ασφαλισμένοι, κυρίως αυτοαπασχολούμενοι αδυνατούν να πληρώνουν τις εισφορές τους και συσσωρεύονται οφειλές 5,9 δις από 3 δις το 2011. Από τις επιχειρήσεις που διέκοψαν τις εργασίες τους, 196.000 ασφαλισμένοι διέκοψαν την ασφάλισή τους στο ταμείο αφήνοντας οφειλές 1,5 δις. Τον τελευταίο χρόνο διέκοψαν τις εργασίες τους περίπου 35.000 ασφαλισμένοι στο Ταμείο. 'Ένας στους δύο ελευθέρους επαγγελματίες δεν καταβάλλει τις εισφορές τον στον ΟΑΕΕ, με αποτέλεσμα οι απλήρωτες εισφορές τους να φτάνουν τα 7,4 δις από 3,5 δις που ήταν το 2009. Με βάση τον προϋπολογισμό τον 2014 ο ΟΑΕΕ εμφανίζει ταμειακό έλλειμμα ρεκόρ ύψους 463 ; εκατ. ευρώ!


 

Θέλουμε κοινωνική ασφάλιση αποκλειστικά Δημόσια και δωρεάν.

Απαιτούμε τώρα, η Κυβέρνηση άμεσα να εγγυηθεί την καταβολή των συντάξεων. Να καλυφθούν άμεσα οι ανάγκες όλων των Ταμείων από το κράτος και την μεγάλη εργοδοσία. Καμία άλλη  περικοπή και να αυξηθούν οι συντάξεις.





Όλοι στις 19 Ιουνίου στο μεγάλο πανσυνταξιουχικό συλλαλητήριο.







Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου