Τρίτη 13 Νοεμβρίου 2012

Όμορφος κόσμος καπιταλιστικός, αγγελικά πλασμένος!




Οι «Παναγόπουλοι» της Σουηδίας και του κόσμου.

Η σουηδική συνδικαλιστική συνομοσπονδία LO ανέφερε ότι «διάκειται ευνοϊκά» έναντι της κυβερνητικής πρότασης να τεθεί άμεσα σε ισχύ μια «ειδική σύμβαση εργασίας» για τους νέους με μειωμένες αποδοχές στο 75% της κανονικής για μειωμένο χρόνο εργασίας ΣΥΝ ΜΙΑ ΠΕΡΙΟΔΟ ΜΑΘΗΤΕΙΑΣ ΑΜΙΣΘΙ που θα αποτελεί τη τζάμπα εργασία του υπόλοιπου 25%!

«Δηλώνουμε υποχρεωμένοι να συνεργαστούμε με τη σουηδική κυβέρνηση με σκοπό να σώσουμε θέσεις εργασίας, δεδομένης της σοβαρής κατάστασης, που επικρατεί σήμερα στην αγορά εργασίας» στη χώρα, τόνισε ο πρόεδρος της LO, Καρλ-Πέτερ Θόρβαλντσον, μιλώντας στο κρατικό πρακτορείο ειδήσεων SVT. (…) «Δεν θεωρούμε ότι πρόκειται για έναν μισθό που ενσωματώνει περικοπή (της αμοιβής), αλλά θεωρούμε ότι ΕΠΕΙΔΗ ΜΕΙΩΝΕΤΑΙ 25% Ο ΧΡΟΝΟΣ ΤΗΣ ΑΜΕΙΒΟΜΕΝΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΔΕΚΤΟ ΝΑ ΜΕΙΩΝΕΤΑΙ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΑ Η ΑΜΟΙΒΗ(!!!), για να αρχίζει η επαγγελματική σταδιοδρομία του νέου»

Η ανεργία των νέων 15-24 ετών στη Σουηδία έχει εκτοξευθεί στο 22,2% και, όπως είπε ο συνδικαλιστής, «προσδοκούμε ότι χάρη στη νέα ειδική σύμβαση για τους νέους, αυτό το ποσοστό θα συρρικνωθεί στο 15%».

Φανταστική εφεύρεση του κεφαλαίου! Στην Αγγλία από χρόνια εφαρμόζουν, σε πολλές επιχειρήσεις, τη μισή ώρα πριν και μισή μετά, παροχή τζάμπα εργασίας «προετοιμασίας» και «αποχώρησης», στην Ελλάδα εφαρμόζουν στα ίσα τη μείωση, πέρα από τα Τοπικά Σύμφωνα Απασχόλησης που έχουν βέβαια ξεπεραστεί από πολύ χειρότερα κλπ.

Συγχαρητήρια!

Το έργο το έχουμε δει και εδώ και σε όλο τον κόσμο με τους ξεπουλημένους «Παναγόπουλους».

Μετά τη μείωση των μισθών της Αν. Ευρώπης και σε συνέχεια του «Νότου», η σωτηρία του Βορά εξαρτάται από τη μείωση των μισθών και εκεί. Για να σώσουν το «σουηδικό μοντέλο» του… σοσιαλισμού, ρε γαμώτο, καρατομούν κάθε δικαίωμα του «κοινωνικού μοντέλου». Υπεράνω όλων η σωτηρία της ανταγωνιστικότητας της Σουηδίας!

Στη ρότα του κεφαλαίου.

Σιγά μη αφήσουμε τους Σουηδούς τώρα, να υπονομεύσουν την δική μας… ανταγωνιστικότητα . Τι τον έχουμε τον Παναγόπουλο που ξέρει και από ανταγωνιστικότητα μιας και είναι και… εργατοτραπεζίτης! Εμείς θα μειώσουμε ακόμη περισσότερο τους μισθούς και θα τους… φάμε. Μετά θα τους μειώσουν και στην Αν. Ευρώπη. Σιγά - σιγά θα καταφέρουμε να ανταγωνισθούμε σε μισθούς τους Ινδούς και τους κινέζους και άντε να μας πιάσετε σε ανάπτυξη! Βέβαια όπως λένε διεθνείς πηγές, οι κινέζοι με επικεφαλής το «Κ»ΚΚ μόλις δουν ότι κινδυνεύει η… ανταγωνιστικότητα της Κίνας θα μειώσουν τους μισθούς των Κινέζων και θα μαζέψουν ξανά τις διεθνείς επενδύσεις. Τότε όμως οι Σουηδοί για να σώσουν τη Σουηδία θα αρχίσουν τον νέο κύκλο μειώσεων κ.ο.κ.

Στο τέλος όλοι θα παίρνουμε όλοι ένα πιάτο φακές ή ρύζι, ίδιου κόστους βέβαια, και θα είμαστε περήφανοι που πετύχαμε «όλοι μαζί» την ανάπτυξη του κόσμου του κεφαλαίου. Οι πολυεθνικές θα κάνουν πάρτι και θα βάλουν τα μέσα παραενημέρωσης που διαθέτουν να μας πουν για την μεγαλειώδη αξία της θυσίας μας στο βωμό του κεφαλαίου.

Αν βέβαια δεν πάνε καλά τα πράγματα και κάποια κεφάλαια κερδίζουν περισσότερο από τα άλλα και ασφυκτιούν με την ύπαρξη των άλλων κεφαλαίων ή κάποια που χάνουν δεν δέχονται να θυσιαστούν, είναι πολύ εύκολο τους τοπικούς πολέμους μεταξύ τους, που βλέπουμε τώρα να κάνουν σε διάφορα μέρη του κόσμου αδιάντροπα, να τους μετατρέψουν σε γενικευμένους περιφερειακούς και παγκόσμιους. Στο όνομα της πατρίδος, της ανάπτυξης και της ανταγωνιστικότητας! Στο όνομα της διάσωσης της… εργασίας, των επενδύσεων, της ευημερίας και της… ζωής των ανθρώπων η Γη θα γίνει κόκκινη από αίμα των λαών, όπως τόσες άλλες φορές.

ΌΜΟΡΦΟΣ ΚΟΣΜΟΣ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΟΣ, ΑΓΓΕΛΙΚΑ ΠΛΑΣΜΕΝΟΣ!


Η ιστορία δεν είναι τόσο φανταστική όσο φαίνεται. Θα μείνει στη φαντασία και στην επιθυμία του ιμπεριαλισμού και των μονοπωλιακών κεφαλαίων μόνο αν οι λαοί τους ανατρέψουν και τους στείλουν στης ιστορίας τα αζήτητα μαζί με τη δουλεία, τη δουλοπαροικία και την εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο.

Αυτός είναι ο μονόδρομος των λαών.





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου