Τρίτη 14 Φεβρουαρίου 2012

Δεν γνωρίζουμε τον αριθμό των αστέγων στην Ευρώπη, ομολογεί η Κομισιόν


Ο αριθμός των αστέγων στην Ευρώπη πρέπει να έχει ξεπεράσει τα τρία εκατομμύρια, καταγγέλλουν ευρωβουλευτές στο Στρασβούργο για να εισπράξουν την απάντηση-παραδοχή του αρμόδιου κοινοτικού επιτρόπου Μισέλ Μπαρνιέ ότι «οι κοινοτικές υπηρεσίες δεν έχουν καταγράψει τον αριθμό των αστέγων στην Ευρώπη, διότι δεν έχει ακόμη προσδιοριστεί επακριβώς ο όρος του αστέγου»! Ναι αυτό είναι το πρόβλημά τους, πως ορίζεται ο άστεγος! Το ότι είναι άστεγος δεν είναι πρόβλημα! Ας βγει τι καθήκι μια βόλτα στις πλατείες και στις γέφυρες της Ευρώπης… 

Πριν 15 χρόνια μια έκθεση του ευρωκοινοβουλίου έγραφε: «Η Ευρώπη δεν ξέρει πού να κρύψει τους φτωχούς της»! Η έκθεση ξεσήκωσε τότε θύελλα διαμαρτυριών από τους ευρολάτρες, τους ευρωλάγνους, τους ευρωφονταμενταλιστές και τους «Ταλιμπαν» της ΕΕ που αναγνώριζαν μόνο χρυσούς πύργους και χρυσά κουτάλια για την ΕΕ.

Την έκθεση εκείνη την έπνιξαν  οι κυβερνήσεις και τα ΜΜΕ του κεφαλαίου και ο κόσμος δεν έμαθε ποτέ την αλήθεια και τι τον περιμένει.

Σήμερα δεν ξέρουν τους αστέγους τους. Αύριο δεν θα ξέρουν τους νεκρούς τους.


Μόνο ντροπή ταιριάζει σε ένα σύστημα που στον 21ο αιώνα αφού έχει ρημάξει και αφαιμάξει τις αποικίες και τους λαούς του κόσμου, τώρα είναι ανίκανο και αρνείται να θρέψει και τους λαούς του πυρήνα του, αρνείται να τους δώσει δουλειά, τους κάνει έξωση και τους σκοτώνει…. 

Ποιος είπε ότι η τεχνολογία είναι για την ευημερία των λαών; Αν ήταν για τους λαούς τρεις φορές τον πληθυσμό της Γης θα μπορούσε να θρέψει και να εξασφαλίσει ανθρώπινες συνθήκες. Όμως η τεχνολογία είναι για το κεφάλαιο. Για να πετάει στον Καιάδα τους «περισσευούμενους» για το κεφάλαιο είναι!

"Μα υπάρχουν άνθρωποι που περισσεύουν;" θα ρωτουσε ο άνθρωπος της ιστορίας με κατάπληξη. Ναι, θα του απαντήσει το κεφάλαιο, είναι αυτοί που δεν μπορούν να μου φέρουν κέρδη, να απασχοληθούν καρδοφόρα απο μένα!

Δυστυχώς δεν απάντησε ο άνθρωπος αλλά απάντησε το κεφάλαιο και για λογαρισμό του "μετέφρασε" η τάξη των κεφαλαιοκρατών που κολυμπάει στα πλούτη της εξουσίας του.

Και πράγματι οι κεφαλαιοκράτες ούτε άνεργοι είναι, ούτε άστεγοι, ούτε φτωχοί, ούτε μελλοθάνατοι. Ο Καιάδας είναι για άλλους.

....Μέχρι να γυρίσει ο τροχός…


5 σχόλια:

  1. ναι γιατί αν ήξεραν θα έκαναν κάτι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Και βέβαια θα έκαναν. Θα ανακοίνωναν τον αριθμό με πολύ... ευαισθησία!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Πάντα περίσσευαν άνθρωποι... Τους λέγαμε άνεργους, άστεγους, κλοσάρ, μετανάστες... Όλοι τους ήταν τα υπολείμματα κοινωνιών που τους απέρριπτε όπως εμείς τα σκουπίδια μας. Κι ίσως εμείς να κάνουμε ανακύκλωση κι επανάχρηση στα απορρίμματά μας. Οι άστεγοι όμως δεν αποτελούν ανακυκλώσιμο υλικό για τη δημοκρατία. Όπως λέμε και στην Κοινωνιολογία είναι οι άστεγοι αφανείς (μην πω αφανή σκουπίδια) -δηλαδή οιονεί νεκροί, αγνοούμενοι. όσο δε φαίνονται, αισθανόμαστε καλά. Όταν εμφανιστούν αρχίσουμε νας διαμαρτυρόμαστε για την κατάντια τους...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. και όπως λέμε δείμο, πολύ σωστά η κομισιόν δεν τους ξέρει, δεν τους είδε, δεν τους μέτρησε...

    Δεν ξέρω αν υπάρχει προηγούμενο, ε, δεν μπορεί θα υπάρχει, όπου να πιάσαν την εξουσία και να τη βάλαν να γευτεί αυτά που έκανε στους πρώην υπηκόυς..... δεν θα λυπόμουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή